Etiquetes

19/11/11

Després del set, el vuit? | CE l'Hospitalet - València Mestalla (diumenge, 12:00 hores)

Això de l'Hospi és una festa que no ha de tenir aturador. Evidentment que algun dia deixarem de guanyar o perdrem un partit, qui sap si aquest mateix diumenge davant d'un rival molt més perillós i amb capacitat de fer mal del que indica la seva classificació. El que és innegable és que aquest equip ens està fent emocionar, gaudir i patir a parts iguals; el millor de tot, és el regust que té la mescla de tots tres factors per deixar-nos un somriure acompanyat del sentiment de satisfacció d'ençà que vam guanyar a Lleida per 1-4. 3 gols de diferència... d'això gairebé tampoc ens en recordem: Huracán, Manacor, Llagostera, Gandia, Sant Andreu, Orihuela a la Lliga, i el Llagostera com a complementari a la Copa han caigut per la mínima. Potser és l'únic que podríem exigir i no per l'esforç dels jugadors sinó per no donar feina als cardiòlegs dels hospitals de la ciutat que van camí de fer l'agost si, diumenge rere diumenge, vivim temps de descompte tan intensos com... els de cada partit. Demà, València Mestalla; patint o no, volem la victòria, volem la vuitena, volem seguir creient i somiant.

El València Mestalla
Servidor, en les seves previsions prèvies a l'inici d'aquesta temporada 2011-2012 concedia al filial valencianista el millor rendiment a la Lliga d'entre els tres filials que aquesta temporada militen al grup 3 de Segona B. Amb un Mallorca B en forma i realment sòlid, València i Zaragoza han anat gairebé de la mà en la seva evolució i, molt a poc a poc, van sortint de la zona d'emergència classificatòria. Amb 15 punts després de 13 partits, el 'Mestalleta' ocupa la 12a plaça a la Lliga però és tot just dos punts per sobre dels 16è i 17è classificats i només ha sumat 4 punts més que Manacor i Llagostera, cuers del campionat. Un equip, el de Vicente Mir que destaca pel seu desequilibri atac-defensa si ens atenem a unes dades que converteixen el filial en el segon màxim golejador del grup (20 gols marcats) i en l'equip més golejat del #2bg3 amb 25 dianes encaixades; es més, el València Mestalla és tot just el quart equip més golejat dels 4 grups de Segona B, només superat pel Celta B, el Vecindario i el Villanovense. Imatge: www.valenciacf.es

Cada cop més sòlid a Paterna, els desplaçaments segueixen sent l'altra assignatura pendent del quadre que dirigeix per segona temporada consecutiva Vicente Mir. I és que tot i el triomf de fa gairebé un mes a Saragossa per 2-3 (en un partit que el Mestalla dominava per 0-3), les xifres del filial lluny de Paterna són força clares: 3 punts de 18 possibles amb, però, 8 gols marcats (dos d'ells a l'Estadi Balear). Perquè l'aspecte ofensiu és fins ara el punt fort d'un conjunt que té Paco Alcácer, internacional espanyol en categories inferiors, com a estilet i referent en punt atacant. No obstant això, el davanter de Torrent es el màxim golejador del grup amb 9 gols i ja porta dos triplets (davant Lleida Esportiu i Zaragoza B). No és l'únic crack d'un equip jove però de molta qualitat i que a un únic partit pot sorprendre qualsevol rival. Hi podríem afegir Armiche, Eldin, Mossa... Imatge: www.valenciacf.es

Demà, però, Vicente Mir comptarà amb un llista important de baixes per enfrontar-se a l'Hospi de Jordi Vinyals. Ángel Montoro, que ja ha debutat amb el primer equip és juntament amb el porter Saúl una de les dues baixes de llarga durada a les quals cal afegir les de Carles Gil, amb un esquinç lleu al turmell i el central Pol Bueso, que pateix un trecament fibril·lar. Per si no n'hi hagués prou, una de les perles del planter valencianista com és Juan Bernat (focus d'atenció aquesta pretemporada a la concentració valencianista i autor d'un dels gols davant el Teruel diumenge passat) serà dubte fins a ultimíssima hora. Imatge: www.valenciacf.es

Possible onze inicial del València Mestalla: Adrián Lluna, Dalmau, Pardo, Mossa, Salva Ruiz, Marc Castells, Portu, Armiche, Paco Alcácer, Miñano i Eldin.

L'Hospi
La veritat, es fa difícil presentar un nou partit de l'Hospi en unes circumstàncies força similars a les de gairebé cada jornada. Victòria el cap de setmana anterior, gran part de la plantilla en condicions òptimes per entrar a la convocatòria i fam de seguir sumant de tres en tres. I és que, no ens enganyem, un hipotètic triomf demà contra el València Mestalla deixaria l'Hospi amb 31 punts i, més enllà del que faci l'Atlètic Balears a Saragossa, amb una projecció de 62 punts al final de temporada (sí, és parlar per parlar), però amb gairebé la meitat de recorregut completat per convertir en realitat el somni del play-off d'ascens. Qui ens ho havia de dir aquell 25 de setembre després de perdre a Terol? La confiança del planter és tan evident com creixent a mesura que passen els partits, se succeeixen les adversitats i l'equip treu endavant compromisos d'allò més complicats.

Setmana, per fi, de tranquil·litat absoluta per un Hospi que ara sí té la Copa del Rei totalment arraconada i ha pogut preparar el partit de demà davant el València Mestalla en òptimes condicions. Ens visita un filial i això acostuma a ser sinònim d'un partit en què el físic jugarà un rol important tot i el bon rendiment que va donar l'equip davant Sant Andreu, Barcelona i Orihuela; un altre factor important serà aprofitar els espais que pugui coincidir un equip atrevit, valent i que seguint la teoria de la manta deixa la rereguarda sovint al descobert. I evidentment, mantenir l'encert tingut fins ara. A això hi hem d'afegir que 20 dels 21 homes estaran disponibles per Vinyals. Amb Hammouch recuperat ja de les seves molèsties, sembla que Sergio Castaño podria rebre l'alta mèdica la propera setmana i deixar l'infermeria riberenca buida d'efectius.

Possible onze inicial de l'Hospi: Craviotto, Peque, Moussa, Manel Viale, Lucas Viale, Rubén García, Pitu, Cirio, David Haro, Corominas i David Prats.

L'àrbitre
Signem repetir el marcador de l'únic precedent que té l'Hospitalet amb l'àrbitre de demà. El castellanomanxec Francisco Javier Villena Contreras serà l'encarregat de dirigir l'encontre que enfrontarà els riberencs amb el València Mestalla. Villena Contreras, que viu actualment la seva segona temporada a Segona B, va xiular la passada temporada el sofertíssim triomf de l'Hospi al Joan Baptista Milà de Sant Boi per 1-2. Demà, assistit a les bandes per Enrique Antonio Segovia Andrés i Miguel Ángel Toledo Galindo., el col·legiat de Castella-la Manxa dirigirà el cinquè partit del present curs després d'haver xiulat el Linense 1-0 Badajoz, el Lorca Atlético 2-3 Betis B, l'Orihuela 1-0 Zaragoza B i el Ceuta 2-1 Linense. En total, 25 grogues i cap expulsió per un balanç mitjà de 6,25 grogues per partit amb 3 victòries locals i una de visitant.

Els precedents
Dada curiosa la que ens deparen els darrers enfrontaments entre l'Hospi i el València Mestalla, ja que tots dos equips s'han definit com una mena de conjunts ascensors durant la passada dècada; les tres darrers temporades que riberencs i valencians s'han vist les cares o l'Hospi (2002-03) o el 'Mestalleta' (1999-00 i 2006-07) han acabat baixant a Tercera Divisió. Un conjunt, el filial valencianista, que ha puntuat en tres de les últimes quatre visites a l'Hospitalet (totes elles a l'actual Estadi). D'infaust record és el darrer triomf 'Che', per 1-3, la penúltima jornada de la Lliga 2002-2003 que va oficialitzar el descens de l'Hospi de Jaume Creixell a Tercera Divisió en un partit que els valencians ja guanyaven abans que s'arribés al primer minut. Tot i això, el balanç general no és del tot dolent si valorem que sis de les 10 visites del Mestalla s'han saldat amb victoria riberenca, destacant el 4-0 del curs 1999-2000.

2006-2007 | CE L'Hospitalet 1-1 València Mestalla
2002-2003 | CE L'Hospitalet 1-3 València Mestalla
1999-2000 | CE L'Hospitalet 4-0 València Mestalla
1998-1999 | CE L'Hospitalet 0-0 València Mestalla
1997-1998 | CE L'Hospitalet 1-0 València Mestalla
1996-1997 | CE L'Hospitalet 1-0 València Mestalla
1995-1996 | CE L'Hospitalet 3-2 València Mestalla
1994-1995 | CE L'Hospitalet 1-3 València Mestalla
1993-1994 | CE L'Hospitalet 3-0 València Mestalla
1992-1993 | CE L'Hospitalet 2-0 València Mestalla

1 comentari: