1/7/12

Osado

El Centre d'Esports l'Hospitalet tancava el passat mes de gener el fitxatge del davanter tarragoní Juan Antonio García Osado, de 22 anys i provinent de la Unión Deportiva Logroñés, equip del grup segon de Segona Divisió B. Osado, que ocuparà plaça de sots-23, ha passat pel juvenil del FC Barcelona i per la Pobla de Mafumet, equip d'on procedia quan va fitxar per la Unión Deportiva Logroñés l'estiu de 2009 i es desvinculava del club de la Rioj per convertir-se en l'única incorporació de l'Hospi 2011-2012 al mercat d'hivern. Fins aleshores, Osado havia jugat un total de 59 partits a Segona Divisió B i ha anotat 12 gols (7 dianes la 2009-2010 i 5 el curs passat). Durant la primera volta de la passada temporada, el davanter tarragoní no havia estat titular amb l'equip riojà; dels 16 partits disputats, només cinc els havia començat d'inici i encara no ha estrenat el compte golejador.

Osado va estar a punt de debutar a Primera Divisió amb el Nàstic de la mà de Paco Flores, quan va ser convocat en un partit davant del Getafe. L'alternativa amb els grana, però, li arribaria dues temporades més tard, quan defensava els colors de la Pobla de Mafumet i va disputar 1 minut contra el Sevilla Atlético (3-1 pel Nàstic) el 14 de desembre de 2008. Jugador polivalent, Osado va passar pel planter del Barcelona, tot un clàssic. A Logronyo, Osado ha estat una peça important en cada projecte; l'avalen 12 gols en dues temporades en un conjunt que sovint ha comptat amb homes contrastats. 12 gols que ens regalen una dada curiosa: només dues d'aquesta dotzena de dianes han arribat abans del descans dels partits (Sporting Mahonés i Alavés van ser-ne les víctimes). Imatge: futbolbalear.com