Etiquetes

11/6/10

Marcant s'obren les portes del cel | UD Almería B - CE l'Hospitalet (diumenge, 11:30 hores)

Després de marxar del Teresa Rivero de Vallecas (0-0) i del San Miguel d'Azuqueca de Henares (1-0) sense marcar un gol, amb tot el que això suposa de cara a complicar-se l'eliminatòria, l'Hospi viatja a Almería amb la premisa de perforar la porteria de l'Almería B almenys una ocasió, fet que li permetria jugar el partit de tornada amb un marge de maniobra força més ampli que no pas el de les dues eliminatòries anteriors. És clar que el futbol és tan capriciós i meravellós que marcar com a visitant en el partit d'anada no t'assegura, ni molt menys, l'ascens, però el que ningú no podria negar és que seria un pas ben important pel Centre d'Esports l'Hospitalet. La cita: demà diumenge, a dos quarts de dotze del migdia a l'estadi Juan Rojas d'Almería.

Al davant, la Unión Deportiva Almería B, quart classificat del grup 9è de Tercera Divisió (Andalusia Oriental), que arriba a aquesta cita amb tota la il·lusió del món, després d'haver-se classificat per aquesta fase d'ascens en la darrera jornada, d'haver eliminat la Peña Deportiva Santa Eulàlia eivissenca a la primera eliminatòria (marcant el gol del decisiu del partit de tornada al minut 26 de la pròrroga), i d'haver deixat KO un dels grans favorits a l'ascens, el Burgos, a la segona eliminatòria: l'Almería B va ser capaç de guanyar al Plantío (1-2), després de dos anys sense que cap equip ho aconseguís. A l'anada, fa 15 dies, empat a zero al Juan Rojas, un resultat que l'Hospi voldria evitar.

No és aquest un filial a l'ús: jugadors al voltant dels 24-25 anys, amb experiència en categories superiors. Babi, ex del Gavà i del Figueres; Rigo, provinent del Huesca o Carralero, que la temporada passada era al Sabadell són els jugadors més coneguts d'un planter en què també destaquen Rubio i Quini, un jugador aquest "d'un perfil similar al de Raúl Tamudo", tal i com comenta Constantin Galca. I és que el romanès, ex jugador de l'Espanyol i de l'Almería, va encetar aquesta temporada com a tècnic del filial almerienc, però va ser destituït tan sols començar la segona volta, tot i que l'equip seguia classificat entre els quatre primers. Però diguin el que diguin des d'Almería, la veritat és que aquest equip està confeccionat per pujar a Segona B, tot i que a la lliga regular hagin passat més angúnies de les previstes. El recanvi de Galca va ser José María Salmerón, ex entrenador de Poli Ejido, Alavés i Lorca entre d'altres equips. Amb 43 anys, compta ja amb una experiència dilatada en el món de les banquetes, i ara s'ha proposat ascendir l'Almería B per primera vegada a la història a Segona Divisió B.

Després d'eliminar el Santa Eulàlia (2-1 i 2-2) i el Burgos (0-0 i 1-2), a Almería no temen l'Hospi tot i haver-los penjat el cartell de favorits. Conscients que compten amb un planter conjuntat i amb jugadors contrastats tot i tractars-se d'un filial, no creuen que la condició de campió de l'Hospi sigui un obstacle insalvable de cara a aconseguir l'objectiu de la temporada: pujar a Segona B. Per la cita de diumenge, i després d'haver-se exercitat des de dimecres, a l'Almería B compten amb tots els jugadors disponibles, així que Salmerón podrà triar i remenar per decidir l'onze inicial, que tampoc diferirà en excés del que ha jugat aquesta fase d'ascens.

Per la seva banda, l'Hospi surt avui dissabte en autocar camí d'Almería, on arribarà cap al tard per fer-hi nit. Pel camí, l'equip s'exercitarà a la Ciutat Esportiva del Vila-real, per tal de seguir preparant el partit de l'endemà. Després de la remuntada i la gran classificació davant l'Azuqueca, l'Hospitalet arriba amb la moral ben alta a aquest partit, conscients de la importància de la cita i sense refiar-se'n el més mínim del cartell de víctima que s'ha adjudicat el conjunt roig-i-blanc. Per sort, hi ha bones notícies pel que fa a la infermeria riberenca, ja que tant Toni Velamazán com Manu Viale sembla que estaran preparats per jugar diumenge. Amb més reserves podem parlar de la recuperació de Jordi Tarrés, per qui Vinyals podria optar per guardar-lo pel partit de tornada, tal i com succeeix amb Cristian Alfonso. Així doncs, plantilla gairebé al complet amb un onze inicial que podria assemblar-se força al que va jugar d'inici enfront l'Azuqueca: Craviotto, Hammouch, Barón, Manu Viale, Lucas Viale, Manel o Toni, Coro, Gómez, Eloi, Jordi Martínez i Lobato.

El partit, inèdit fins avui (com a Guadalajara, l'Hospi tampoc no ha jugat mai cap partit oficial a la província d'Almería), començarà a dos quarts de dotze del migdia. Es preveu un dia lleig a Almería, amb possibilitat de pluja i una temperatura que anirà dels 18 als 25 graus. El partit el dirigirà el murcià José Joaquín Gallego Gambín, que mai fins ara ha xiulat cap partit a l'Hospi. A les bandes tindrà l'assistència dels seus col·legues de col·legi arbitral, Isidro Terol Crespo i Salvador Lax Franco. Tot això per un partit al qual els abonats de la UD Almería tindran accés gratuït, mentre que el públic en general haurà d'abonar 6 euros a les taquilles per presenciar aquest partit. Un encontre que, per cert, com ha passat en tots els desplaçaments de la temporada, viurà més d'un aficionat del Centre d'Esports l'Hospitalet, en una nova mostra que aquesta afició podrà ser petita, molt petita, però que és capaç de fer qualsevol cosa per ser al costat de l'equip si les circumstàncies ho permeten.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada