Etiquetes

8/6/10

Gallego Gambín, àrbitre de l'Almería B - CE L'Hospitalet

Un salmantí a Vallecas, un madrileny a Azuqueca i un murcià a Almería. No són títols de pel·licules espanyoles dels 70 amb Pajares i Esteso com a protagonistes. És la procedència dels àrbitres que li han tocat en sort a l'Hospi en els seus desplaçament en aquesta fase d'ascens. I és que ahir el Comitè Tècnic d'Àrbitres publicava la llista de col·legiats encarregats de dirigir els partits d'anada d'aquesta tercera eliminatòria. Pel que fa a l'Almería B - CE L'Hospitalet, el CTA ha designat el col·legiat murcià José Joaquín Gallego Gambín àrbitre d'aquest partit. que es jugarà el proper diumenge 13 de juny a dos quarts de dotze del matí. De nou, com acostuma a ser habitual en aquest tipus de competicions, àrbitre d'una territorial propera per estalviar dietes. El perquè a l'Estadi ens han xiulat un àrbitre balear i un altre de Gran Canària escapa d'una lògica convincent si no fos pel tema dels enllaços aeris. A hores d'ara, encara no estan confirmats els àrbitres assistents que ajudaran Gallego Gambín a l'encontre del Juan Rojas.

Es tracta, un altre cop, d'un col·legiat jove, al voltant dels 25 anys, estudiant de Ciències de l'Esport a la Universitat de Múrcia i que aquesta temporada ha acomplert tot just la seva segona temporada al grup 13 de Tercera Divisió, categoria a la qual va ascendir a finals de la lliga 2007-08 procedent de la Preferent murciana. Serà el segon partit de play-off que dirigeixi, després que diumenge passat fos l'encarregat de xiular a l'Escribano Castilla el partit entre el Motril i la Peña Sport (2-2), que va classificar els navarresos per la darrera ronda i en què Gallego Gambín va expulsar un jugador visitant (Azpilicueta, 83'). Aquest any, com és obvi, ha dirigit diversos partits del grup murcià de Tercera, en què destaca el duel entre el Lorca i el Yeclano (1-4) com a partit de pes. Aquesta mateixa temporada, Gallego Gambín també ha dirigit partits de Copa Federació (Caravaca-Lorca), de Lliga Nacional Juvenil (grup murcià) i de campionats territorials de categories inferiors.

Com a curiositat, i en el que resulten els únics precedent amb equips catalans, Gallego Gambín va ser un dels àrbitres assistents en el partit que el Gavà, aleshores entrenat per Toni Llebaría va jugar a Vícar davant el Poli Ejido B, en què els blaugrana van imposar-se per 2-4 i van aconseguir l'ascens a Segona B (24 de juny de 2007). Aquesta temporada, també va assistir el murcià Navarro Fuentes en el partit que el Badalona va perdre a Foietes davant el Benidorm (4-1, 2a jornada).

Serà, doncs, la primera ocasió que aquest àrbitre murcià -que compta amb un germà que és àrbitre assistent i col·legiat de Preferent- dirigeixi un partit al Centre d'Esports l'Hospitalet. Tanmateix, la història del club riberenc està farcida de partits xiulats per àrbitres d'aquesta territorial, especialment quan s'ha desplaçat a jugar a la província d'Alacant. Sense anar més lluny, fins a sis partits de la temporada 2007-08, la darrera a Segona B, van ser dirigits per àrbitres murcians, amb un balanç d'un triomf (0-1 a Vila-real), tres empats (0-0 a Benidorm, 1-1 a Bunyol i 1-1 a Dénia) i dues derrotes (2-0 a la Vila-joiosa i 2-1 a Alcoi). També era murcià Adolfo Martínez Martínez, l'àrbitre que va xiular al Pepico Amat aquell ja històric Eldense 0-1 CE L'Hospitalet.

Copa Catalunya 2010-11
El passat cap de setmana va celebrar-se la tercera eliminatòria de la Copa Catalunya 2010-11, ronda en què l'únic representant de l'Hospitalet, la 'Uni', va golejar el Torrelles a domicili (0-4). La resta de resultats, en què destaca la suspensió del Jesús i Maria-Calafell que el comitè de la FCF haurà de 'solucionar', són els següents:

Tercera eliminatòria (5 i 6 de juny)
Jesús i Maria 2-0 Calafell (suspès al min.70 per incidents; pendent de resolució)
UE Torrelles 0-4 UD Unificación Bellvitge
Arbeca 3-2 Agramunt
OAR Vic 0-4 UE Figueres
CE Sallent 1-0 Organyà
CF Ametlla del Vallès 0-7 Aiguafreda
Sabadell Nord 1-6 Olímpic Can Fatjó
Cerro PB Trinitat Vella 0-2 CE Júpiter
Unificación Badalona Sud 0-4 Equipo Ja

El sorteig de la quarta eliminatòria va celebrar-se el passat dilluns 7 de junt a dos quarts de set de la tarda a la seu de la FCF i va deparar els següents enfrontaments, que es disputaran aquest mateix cap de setmana (tot i que algun partit s'avança al dijous).

Quarta eliminatòria (10, 12 i 13 de juny)
Exempt: UD Unificación Bellvitge

Arbeca CF - guanyador Jesús i Maria / Calafell
Diumenge; 18 hores / Municipal d'Arbeca

Olímpic Can Fatjó - FC Vilafranca
Dissabte; 20:30 hores / Municipal de Can Fatjó

CE Sallent - UE Aiguafreda
Dissabte; 18:30 hores / Municipal de Sallent

Al Wifak - UE Figueres
Diumenge; 18 hores / Mas Oliva

Vilartagues - UE Quart
Dijous; 21 hores / Municipal de Vilartagues

Equipo Ja - CE Júpiter
Dissabte; 18 hores / Eduard Aunós

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada