13/6/10

Providencial Lucas | UD Almería B 1-1 CE l'Hospitalet

El Centre d'Esports l'Hospitalet va marxar ahir d'Almería amb un seguit de sensacions potser contradictòries que van directament lligades al desenvolupament del partit. Va haver-hi moments i motius per a creure que l'Almería va fer mèrits (o va gaudir de prou ocasions) com per endur-se el partit. Però també que l'Hospi, gràcies al primer gol aquesta temporada de Lucas Viale, va aconseguir un resultat ben positiu en la seva visita al Juan Rojas que, qui sap, podria haver estat millor de no haver estat per la justa -i segurament innecessària- expulsió de Cristian Lobato, just quan l'Hospi s'havia avançat al virtual marcador de l'estadi almerienc i la possibilitat de trobar forats a la defensa del filial podia convertir-se en habitual fins la fi del partit. Sigui com sigui, la segona groga a Lobato va decantar el partit del costat local, que a banda d'igualar el matx va tenir el segon o el tercer gol en diverses ocasions. Per tot això, el millor ha acabat sent el resultat, que a hores d'ara donaria l'ascens a l'Hospitalet i que provoca que l'Almería B hagi de "moure fitxa", obligat com a mínim a marcar un gol a l'Estadi.

L'inici del partit ha recordat en part a la primera mitja hora que l'Hospi va jugar a Azuqueca i a Vallecas. I és que els homes de Jordi Vinyals van voler fer-se amb el control del partit des del primer minut, fent que l'Almería B hagués de córrer darrera la pilota i sortir al contraatac. Tot i aquesta dinàmica, ha estat l'Almería B qui ha donat els primers ensurts al seu rival, mentre que a l'Hospitalet li ha costat deixar-se veure per l'àrea local. Ha estat al minut 7 que Baby, de llarg el millor jugador de l'Almería, ha tingut la primera ocasió a les seves botes, amb un xut des de fora de l'àrea que marxat a la dreta de Craviotto. Tres minuts després, el mateix jugador ha estat protagonista de la primera jugada polèmica del partit, en què ha caigut davant la sortida de Craviotto i la decisió de Gallego Gambín de no considerar l'acció com a punible ni mostrat groga a Baby. Un minut després era Jesús Rubio, que avui no ha tingut el seu día, qui realitzava un xut fluix i centrar que aturava el porter de l'Hospi (11').

No ha estat fins al minut 20 que l'Hospi s'ha deixat veure a la zona d'atac. Cristian Lobato, un dels protagonistes del partit, xutava tímidament a les mans d'Álvaro. Però més que l'inici d'una nova fase del partit, l'Almería B ha tornat a portar perill a la porteria visitant amb una jugada de Jesús Rubio en què l'ex de l'Écija assistia el bulliciós Baby, que en aquesta ocasió es trobava amb un encertat Craviotto (23'). Al 28' l'Hospi tenia la millor oportunitat del primer temps en una centrada-xut que ni Eloi Fontanella ni Jordi Martínez aconseguien rematar i que la defensa de l'Almería allunyava amb alguna que altra complicació.

Immediatament tornava a respondre el quadre roig-i-blanc; primer amb un xut llunyà de Chico que s'escapava a la dreta de la meta riberenca (31') i després amb una jugada enravessada dins l'àrea de l'Hospi, després d'un córner botat pels locals que ha acabat amb tres xuts des de dins de l'àrea gran que picaven en el bosc de cames format per defenses riberencs. Amb les targetes a Lobato i a Manu Viale el partit va veure com baixava el ritme i l'Hospi es feia amb el control un altre cop, fins al punt de tenir una bona ocasió al 45', quan Eloi Fontanella optava per realitzar un xut fluix i desviat a l'esquerra d'Álvaro quan tenia Lobato totalment sol a la seva esquerra. Amb tot, Almería i Hospi marxaven als vestidors amb l'empat a zero inicial, 225 minuts a domicili sense marcar. La història de sempre, però sense massa mèrits per trencar-hi.

La segona part, però, ha vist un Hospi més decidit, endollat des del primer segon i disposat a obrir la llauna que l'apropés a l'ascens; tant Corominas (46') com Cristian Gómez (48'), provaven sort en sengles xuts des de la frontal de l'àrea que acabarien corrent la mateixa sort, perdent-se a prop del pal de la meta local. Curiosament, instants més tard, Baby (56') i Kike (62') -que havia acabat d'entrar al camp- van donar resposta a aquestes ocasions de gol de l'Hospi. Els seus xuts, també llunyans, van repetir 'sort', fent que Craviotto no hagués d'intervenir en cap de les dues accions. Especialment destacable és el cas de Baby, que va portar de corcoll l'entramat defensiu de l'Hospitalet, sense dubtes, amb atreviment i buscant qualsevol forat des d'on disparar.

Però, coses del futbol, quan semblava que l'Almería tornava a passejar-se amb assiduïtat per l'àrea de l'Hospi, l'atenció es va traslladar al costat contrari del camp. Corria el minut 64 i l'Almería B havia cedit un servei de cantonada. Com ja és habitual, David Corominas executava el córner al punt de penal, on gairebé sense temps de deixar botar la pilota, Lucas Viale posava el peu dret per creuar l'esfèrica lluny de l'abast d'Álvaro. Era el 0-1. Sí, l'ansiat gol de l'Hospi a domicili en aquesta fase d'ascens havia arribat en el primer xut a porta dels hospitalencs en tot el partit. Incomprensiblement, els jugadors de l'Almería B van reclamar una falta en atac de l'Hospi que a les imatges es fa molt difícil d'apreciar.

Amb el 0-1, un nou panorama es va obrir al partit. Una situació en què l'Hospi havia d'aprofitar les urgències que li sorgirien als andalusos en la seva cerca del gol de l'empat. Però tan sols tres minuts després del 0-1 i en una jugada sense aparent perill, Cristian Lobato va deixar la cama, va impactar en un jugador de l'Almería B i va veure una segona targeta groga tan justa com innecessària (67'). El 'nou panorama' només havia durat tres minuts, i tot just en començava un de complicar per l'Hospi que va haver d'aguantar les escomeses dels locals durant gairebé mitja hora més. Per si això no fos poc, el conjunt dirigit per José María Salmerón no va trigar a aconseguir el gol de l'empat en una jugada, com no, provinent d'un córner. Després de la primera centrada i del rebuig de la defensa de l'Hospi, Rigo recollia el refús a la frontal de l'àrea, la penjava al segon pal on esperava absolutament sol Cobos, que rebentava la pilota amb tot el seu cor afullesant Carlos Craviotto (71'). Vint minuts per davant, descompte, i inèrcia positiva per l'Almería. Casi nada!

Vinyals va treure Eloi i va situar Ceballos en banda esquerra, deixant Jordi Martínez com a únic davanter. Tot i el canvi, l'Almería B va seguir diposat a marcar un segon gol que li permetés viatjar a l'Hospitalet amb avantatge a l'eliminatòria. No ho va aconseguir, però no pas per manca d'ocasions; fins a quatre ensurts claríssims va tenir l'Almería B a les seves botes, quatre ensurts que l'Hospi va aconseguir salvar amb penes i patiments. A saber: nova jugada de Baby (79'), assistència a Kike que xuta massa fort per sobre del travesser; intervenció providencial de Lucas Viale salvant sobre la mateixa línia de gol una rematada de l'estonià Andreev que increïblement no aconseguia allotjar la pilota al fons de les malles (80'); jugada individual de José Ramón, que marxa de dos defenses de l'Hospi, encara Craviotto i etziba un xut massa potent que es perdia per sobre la meta del porter lleidatà de l'Hospi (82') i xut des d'uns 30 metres de Chico que Craviotto atura en dos temps i amb més complicacions de les previstes després que la pilota fes un estrany en la seva trajectòria.

Aquesta va ser la darrera ocasió del partit pels locals, que van seguir atacat i van gaudir d'algun servei de cantonada sense massa importància, que els jugadors de l'Hospi -ara sí- van saber 'dirigir'. Per contra, i amb un jugador menys, l'Hospitalet amb prou feines va creuar el mig del camp, tot i el bon treball de lluita de Jordi Martínez i David Corominas. Tanmateix, al minut 89 l'Hospi va poder dir la última paraula en un xut de falta de Lucas Viale que marxava desviat. Un Lucas Viale que, per cert, minuts abans havia aconseguit el primer gol de la temporada al seu compte particular.

Després de quatre minuts i un córner favorable a l'Almería B de descompte, el murcià Gallego Gambín assenyalava la fi del partit i el camí dels vestidors, donant inici a la prèvia del partit de tornada, de la final que l'Hospi jugarà a l'Estadi el proper diumenge a partir de dos quarts de nou del vespre. Un partit a vida o mort en què l'Hospi, partint del respecte al contrari (a un bon contrari), només té un objectiu: jugar per pujar. Senyores i senyors: comença la setmana gran, comença la setmana de la Gran Final.

UD ALMERÍA B: Álvaro, Alfonso, Cobos, Rigo, Trujillo, Alberto Martín (José Ramón, 67'), Chico, Jesús Rubio, Andreev (Quini, 87'), Baby, Fernando Carralero (Kike, 56').

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Iván Hammouch, Barón, Manu Viale (Dani Morales, 73'), Lucas Viale, Toni Velamazán, Corominas, Cristian Gómez (Marcos Guill, 88'), Eloi Fontanella (Ceballos, 78'), Jordi Martínez, Lobato.

Gols: 0-1 Lucas Viale (64'); 1-1 Cobos (71').

Àrbitre: José Joaquín Gallego Gambín (col·legi murcià). Força bé. Discutit pel públic local per no assenyalar un penal a favor de l'Almería B al primer temps. També va perdonar l'expulsió a Kike per una agressió a Andrés Barón. Va mostrar targetes grogues al jugador de l'Almería B, Kike (69') i als jugadors de l'Hospi, Lobato (33' i 67'), Manu Viale (41'), Jordi Martínez (58'), Iván Hammouch (94') i Craviotto (95'). Va expulsar Lobato per dues targetes grogues (67') i el segon entrenador de la UD Almería B, Víctor Mañas, amb vermella directa (65').

Incidències: Bona entrada a l'Estadio Juan Rojas d'Almería, amb uns 5.500 espectadors a la tribuna i a la general, ja que els dos gols estaven tancats amb al·luminosi. Com sempre, presència d'aficionats de l'Hospi al feu andalús. Matí calorós i gespa en força bon estat. Dani Planchería i Jordi Tarrés han completat la convocatòria de l'Hospi, de la qual se n'ha quedat fora Quique Cárcel.