Etiquetes

27/6/10

Informe CELH: Capítol 4 "Les xifres d'una gran temporada (1)"

Fa tot just una setmana que l'Hospi aconseguia davant l'Almería B el gran objectiu de la temporada: l'ascens, l'ansiat retorn a la Segona Divisió B. Una fita que ben pocs no concebien com obligatòria després de la ja històrica (i afortunadament 'superada' desfeta al Municipal de Santanyí. Aquell 31 de maig, al voltant de les 8 del vespre, tot i l'estat de xoc en què es trobava sumit qualsevol persona relacionada amb el Centre d'Esports l'Hospitalet, va néixer la llavor de l'èxit, es va conformar la gènesi del que seria aquesta temporada 2009-2010. Una temporada magnífica, inoblidable...

Una temporada que va començar a preparar-se fa gairebé un any, el 20 de juliol de 2009, amb 14 jugadors al planter, i una sèrie de juvenils i de jugadors a prova. Per davant, 11 dies per polir els primers detalls, aclarir els primers conceptes i començar a cimentar un seguit de fonaments tècnics abans que la pilota es posés en joc l'1 d'agost, en un amistós a l'Estadi davant el Vilassar de Mar. Abans que es disputés el primer dels 57 partits que el Centre d'Esports l'Hospitalet ha jugat al llarg d'aquesta temporada:

Partits jugats: 55 (31 victòries, 18 empats, 6 derrotes). Dos dels partits (fase de grups de l'Històrics van jugar-se a 45').
Lliga: 38 (25 victòries, 11 empats i 2 derrotes).
Playoff d'ascens: 6 (1 victòria, 4 empats i 1 derrota).
Copa Catalunya: 4 (2 victòries, 2 empats i 0 derrotes).
Amistosos: 7 (3 victòries, 1 empat i 3 derrotes).

La Lliga i la fase d'ascens

Lliga: 38 (25 victòries, 11 empats i 2 derrotes).
Play-off d'ascens: 6 (1 victòria, 4 empats i 1 derrota).

Gols marcats; 80.
Gols encaixats: 20.

Com s'han repartit els gols?

a) Balanç local / visitant:
· Com a local: 51 gols en 22 partits (2,32 per partit). Va tancar la lliga regular com a màxim golejador del grup amb 47 gols (tres més que el Reus Deportiu). Va marcar a 21 dels 22 partits disputats com a local (només es va quedar sense marcar en el darrer partit contra l'Almería B (0-0).

· Com a visitant: 29 gols en 22 partits (1,32 per partit). Després de millorar l'aspecte realitzador a la segona volta, l'Hspi va acabar la lliga com el segon equip més golejador a domicili amb 28 gols, lluny del Santboià, que amb 41 gols en 19 partits va culminar una gran temporada. Al play-off, l'únic gol marcat en tres partits (Lucas Viale a Almería) ha acabat valent el seu pes en or. En total, l'equip ha deixat de marcar en vuit dels 22 desplaçaments.

b) Balanç primera part / segona part:
· A la primera part: 33 gols marcats (41,25% del total). 24 com a local i 9 com a visitant.
- Minuts 0 a 15: 12 gols (7 a casa i 5 a fora).
- Minuts 16 a 30: 13 gols (10 a casa i 3 a fora).
- Minuts 31 a 45: 8 gols (7 a casa i 1 a fora).

· A la segona part: 47 gols a favor (58,75 % del total). 27 com a local i 20 com a visitant.
- Minuts 46 a 60: 11 gols (6 a casa i 5 a fora).
- Minuts 61 a 75: 13 gols (8 a casa i 5 a fora).
- Minuts 76 a 90: 23 gols (13 a casa i 10 a fora).

Qui els marca?

Finalment, 14 dels 20 jugadors de camp que han disposat de minuts a l'Hospi 09-10 han aconseguit anotar com a mínim algun gol, gols que han arribat des de totes les línies de joc llevat de la porteria. Són nou els homes que es reparteixen els 31 gols marcats fins el moment. La xifra supera, per tant, la dels 11 jugadors que van aconseguir marcar amb Julià Garcia a la banqueta l'any passat.

Tot i no haver-se pogut alçar amb el títol honorífic de màxim golejador del grup cinquè de Tercera Divisió, Jordi Martínez ha acabat la temporada com a pitxitxi de l'equip amb un total de 22 gols en 39 partits (1 d'ells de penal). El de Montmeló és, precisament, l'únic jugador que ha errat un penal aquesta temporada (va ser davant del Premià a la 36a jornada, amb empat a zero al marcador). Darrera seu se situa Eloi Fontanella, que s'ha estat 14 partits sense marcar a la segona volta, en part per culpa de lesió que el va apartar unes setmanes dels terrenys de joc. Amb 16 gols, el bredenc s'emportaria la medalla de plata en aquesta competició particular i deixaria la de bronze per Jordi Tarrés, que tot i no gaudir de massa continuïtat també per culpa de les lesions, ha estat capaç d'anotar 12 gols (1 d'ells de penal), dos dels quals van ser cabdals per culminar la històrica remuntada contra l'Azuqueca. Completa la zona d'honor Cristian Alfonso, que ha aquest any ha destapat definitivament el pot de les essències i amb 10 gols s'ha confirmat com un jugador amb gol, a banda de la qualitat que ja havia demostrat. És a dir, 60 dels 80 gols de l'Hospi els han marcat només quatre jugadors, els mateixos que van ser baixa a Vallecas amb el consegüent maldecap que això suposava per l'equip.

El grup perseguidor dels quatre 'cannonieri' de l'Hospi l'obre David Corominas, que segurament ha fet prou mèrits com per merèixer més dels 6 gols (un de penal) que ha anotat aquesta temporada, tot i ser el tercer jugador de camp que més partits ha disputat. Perseguint el vilassarenc trobem Cristian Lobato, que amb 3 gols ha donat la sensació que li han faltat partits per millorar la seva resolució de cara a porta. Tres dels jugadors més experts del planter han pogut anotat 2 gols: Manu Viale, Toni Velamazán i Manel Gómez, mentre cinc homes més han marcat un únic gol: Andrés Barón, Dani Morales, Marcos Guill, Cristian Gómez i... Lucas Viale. Repetint el camí de David Giménez, el '5' de l'Hospi ha estat l'escollit per marcar el gol decisiu de la temporada, un gol que suposava de pas la seva estrena en el compte golejador

L'altra dada curiosa que ens reporta aquest apartat és la de l'efectivitat de cara al gol, un aspecte que domina clarament Jordi Tarrés. L'ex de l'Espanyol B ha necessitat 'només' 1.320 minuts per marcar 12 gols, el que suposa una mitjana d'un gol cada 110 minuts de futbol. Per sota de la mitjana d'1 gol/200 minuts es troben Jordi Martínez (marca cada 144 minuts) i Eloi Fontanella (anota cada 178 minuts). I és que 12 dels 80 gols que ha marcat l'Hospi aquesta temporada els han marcat jugadors que han sortit des de la banqueta, amb el partit ja començat; 6 d'aquests gols els ha anotat Jordi Tarrés, que s'ha guanyat el cartell d'home revulsiu i d'home-gol d'aquest Hospi 09-10.
Com els marquen?
Tot i fer gala d'un bon entrenament pel que fa a les jugades a pilota parada, és en el decurs del partit, amb la pilota en joc, quan l'Hospi fa més mal als seus rivals. És d'aquesta manera que es reparteixen els seus 80 gols:

· De jugada: 66 gols (82,5 %)
· A pilota parada: 11 gols (9,68 %)
· A la sortida d'un córner: 6 (7,5 %).
· Després d'un servei de falta: 5 (6,25 %)
· Llançament de falta directe: 0

· De penal: 3 gols (3,75 %)

· Amb el peu: 68 gols (85 %)
· Amb el cap: 12 gols (15 %)

I si...?

Han estat 80 els gols que ha marcat l'Hospi en aquests 44 partits de lliga i de play-off. 80 gols que o bé l'atzar/encert o els àrbitres han volgut que fossin legals. D'una banda, els col·legiats han anul·lat 8 gols als riberencs aquesta temporada (tan sols tres als equips rivals). Per la seva banda, els de Jordi Vinyals en estavellat fins a 15 vegades la pilota en algun dels tres pals que conformen la porteria contrària: quatre d'aquests quinze pals són de David Corominas (tres d'ells davant el Reus), Eloi Fontanella amb 3, Lucas Viale, Manel i Jordi Martínez amb 2 i Toni Velamazán i Manu Viale amb un completen la llista.

El proper 'lliurament' d'aquest Informe CE L'H se centrarà en l'aspecte defensiu i, més concretament, en els gols encaixats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada