Etiquetes

21/11/09

Que demà hi ha partit! | L'Hospitalet - Manlleu (diumenge 12:00 hores)

Possiblement, almenys en la història recent del club, poques setmanes havien estat tan farcides d'actualitat, amb tants fronts oberts com els que hem pogut viure des del moment en que va acabar el partit de Sant Boi, diumenge passat. Arbitratges, sentència favorable del comitè en el cas 'Iván Peralta', 'cas Juli' i l'interès no consumat del Sabadell pel míster, en Jordi Vinyals. Tot plegat, a les portes d'un partit molt important, davant un rival cridat a fer coses importants aquesta temporada tot i haver-se mostrat un xic irregular i amb un equip que presentarà algunes baixes importants per afrontar el duel de demà davant el Manlleu. Anem per parts, però.

Arbitratges
L'enèssima expulsió rebuda per l'Hospi com a visitant va crear, de nou, polèmic a casa nostra. I és que vuit expulsions en cinc partits a domicili és una dada que, com a mínim, dóna peu a fer treballar la imaginació a la recerca d'una explicació mínimament convincent. Hi ha qui parla d'un complot federatiu envers el CE L'Hospitalet -el poder és llaminer, per a (gairebé) tothom-; d'altres parlen d'un mal dia de l'àrbitre i uns altres, simplement, som escèptics i preferim esperar a que els esdeveniments vagin succeïnt per tal de basar la nostra opinió en fets provats i no pas en sensacions fruit d'un cabreig puntual. És lícit defensar-se amb arguments com ara que un equip que practica bon futbol no és habitual que rebi tantes expulsions; però tampoc és menys cert que les expulsions són iguals per qualsevol equip, juguin amb tres defenses o amb els onze jugadors penjats del travesser. Heus aquí, segurament, l'arrel del problema: la manera diferent de sancionar les accions d'un equip, l'Hospitalet i les de l'altre (el rival de torn). El que queda, a hores d'ara, és seguir esperant, a l'aguait.

Cas Peralta
I sis setmanes després, l'Hospi ha recuperat els tres punts que la FCF va decidir treure-li adduïnt l'alineació indeguda de l'Ivan Peralta en el ja mític duel davant de l'Europa (2-0). Com dèiem, dijous va saltar la notícia quan el Comitè d'Apel·lació de la RFEF va donar la raó a l'Hospi i li va retornar els tres punts que els riberencs ja havien guanyat sobre el terreny de joc. En el comunicat, la RFEF parlava de defecte de forma per part de la FCF a l'hora de comunicar la no validesa de la fitxa de l'Ivan Peralta a l'Hospi. A més, un altre argument que deixa poc marge pel dubte és que, precisament, la FCF no està capacitada 'legalment' per invalidar la fitxa d'un jugador, ja que ha de ser el mateix òrgan que la va tramitar (la RFEF) qui és competent per donar de baixa la mateixa fitxa.

Òbviament, tal i com resa el tòpic, les reaccions no es van fer esperar. Satisfacció, d'una banda, a ca'n Hospi, amb la sensació que s'havia fet justícia amb una decisió que, des de bon principi, creien totalment injusta i, a més, amb la satisfacció -justificada, ara sí- de la feina ben feta a l'hora de defensar els interessos del club (que d'altra banda, és el que s'espera d'una Junta Directiva). D'altra banda, a la vila de Gràcia s'han vist sense tres punts amb què ja comptaven després de la decisió de la FCF; el president dels graciencs, Guillaume de Bode, diu en declaracions a futbolcatalunya.com sentir-se "incrèdul" per la decisió d'Apel·lació i afegeix que "dubta de moltes coses" en el cas Peralta. De fet, aquest 'dubtar de moltes coses' és el màxim grau de concreció al qual el màxim mandatari escapulat és capaç d'arribar després de conèixer la notícia dijous passat. De fet, potser, no seria mala idea que De Bode, en nom del seu club, valorés l'opció de passar comptes a la mateixa FCF, qui després de rebre la notificació de la RFEF, va entonar el mea culpa i va acceptar el defecte de forma a l'hora de tramitar la baixa. Perquè no ho van fer en el seu moment? Ah, això, potser, mai ho sabrem. Haurem de tornar a activar la nostra imaginació...

Per cert, ara sí, l'Hospi apareix amb 29 punts, amb els tres punts recuperats davant l'Europa i el triomf al camp de l'Olesa comptabilitzats. I l'equip, tot i que falta molta lliga per davant, torna a dependre de sí mateix per ser campió.

Cas Juli
text: futbolcatalunya.com
"Un altre antic front que s´obre amb la decisió del Comitè Jurisdiccional i de Reconciliació de la RFEF ja que, segons sentència amb data el dimecres 18, desestimen "la petició del jugador Julián García Gómez de ser declarada la falta de vinculació amb el club C.E.L´Hospitalet a l'acabament de la temporada 2998-2009 amb la finalitat de que li sigui reintegrada la quantitat de 3.600 euros per l´esmentada entitat esportiva". En resum, el Comitè entén que Juli va pagar el que havia d´abonar per la seva marxa a l'Europa que, segons el president del seu nou club, és alguna cosa "entre l'Hospitalet i el jugador. No tinc ni idea d´aquesta decisió. Jo vaig parlar amb el president de l'Hospitalet i amb el jugador i com Europa no tenim res a veure"

... i el Sabadell s'interessa per Jordi Vinyals
I dins la dinàmica de generar actualitat candent de forma constant, també dijous van començar a ressonar els rumors que indicaven que el CE Sabadell s'havia fixat en un "tècnic de Tercera Divisió amb contracte en vigor" per fer-se càrrec de l'equip vallesà en substitució de Ramon Moya. I sí, aquest tècnic era Jordi Vinyals, míster de l'Hospi. Segons els mitjans de comunicació sabadellencs, el contracte de Jordi Vinyals inclou una clàusula per la qual pot marxar a un equip de superior categoria en cas de rebre una oferta que, òbviament, el convenci. Independentment d'això, i deixant clar que els contractes estan teòricament per ser acomplerts, des de ca n'Hospi no va agradar gens aquest interès del Sabadell per Vinyals que, d'haver-se dut a terme, hagués suposat un contratemps molt important per al projecte de l'Hospi d'aquesta temporada.

Tanmateix, una trucada del president arlequinat Joan Soteras al seu homòleg de l'Hospi Miguel García, ahir divendres, va acabar amb tot el reguitzell d'especulacions, tot i que segons anunciava Ràdio Sabadell, l'acord ja estava prou avançat. En aquesta conversa, Soteras li va deixar clar a García que si l'Hospi no volia desfer-se de Vinyals, el Sabadell no seria ningú per desestabilitzar un projecte ferm com el dels riberencs. Curiosament, si Vinyals (ex-jugador arlequinat) hagués marxat a la Nova Creu Alta, s'hagués convertit en el tercer tècnic en 6 temporades que fa el mateix recorregut, després que Joan Francesc Ferrer 'Rubi' i Ramon Moya també marxessin (o els convidessin a marxar) de l'Hospi per anar a Sabadell. Tot plegat, deixa sobre la taula un nou debat (serà per debats!) entre el fair-play que hauria d'imperar entre els clubs a l'hora de dur a terme aquest tipus de negociacions o l'acompliment d'una clàusula contractual, tot pensant en l'interès de cadascú com a club o com a persona i tenint en compte la capacitat econòmica de cada equip. Tot i això, i llevat de qualsevol gir de 180º, res fa indicar que en un futur proper haguem de parlar d'un 'cas Vinyals'.

I a tot això, demà hi ha partit...
Tal i com diu el titular, amb tanta actualitat, gairebé tots havíem perdut la brúixola que ens indicava que demà diumenge l'Hospi té un partit molt important davant el Manlleu de Miguel López, un conjunt que tot i haver-se mostrat una mica irregular en aquest inici de lliga, compta amb la qualitat suficient com per plantar cara a l'Hospi; més encara si tenim en compte que Jordi Vinyals, entre sancionats i lesionats, no tindrà massa mal de caps per completar la convocatòria.

Després de les seves expulsions de diumenge a Sant Boi, ni Toni Velamazán ni Barón podran prendre part en el partit de demà, ja que tots dos han estat sancionats amb un partit. A més, l'Hospi tampoc podrà comptar amb els lesionats Marcos Guill, Héctor Miguel i David Corominas, a l'espera que se sàpiga quan de temps haurà d'estar fora dels terrenys de joc després de la seva lesió al Joan Baptista Milà. Unes baixes que suposaran un contratemps per un Hospi que, segons el que faci el Reus a Cornellà, podria recuperar el liderat. Per la seva banda, després de tres setmanes lesionat, Cristian Gómez podria tornar a la convocatòria demà si la recuperació ha anat per bon camí.

L'empresa, però, no serà fàcil, ja que el Manlleu que ara dirigeix Miguel López, després de la marxa de Francesc Cargol per motius de salut, és l'únic equip juntament amb l'Hospi que encara no ha perdut quan ha jugat com a visitant. De fet, els osonencs només han perdut un partit a la lliga (0-1 davant la Rapitenca, ara fa 10 jornades). A més, en el que suposa tota una declaració d'intencions, Miguel López ja ha anunciat aquesta setmana que tot i ser un partit entre dos equips cridats a fer grans coses aquesta temporada, és possible que l'aficionat no vegi un partit excessivament lluït, fet que fa pensar que el Manlleu plantejarà un partit travat, defensiu, per dificultar el joc ofensiu de l'Hospi. De cara al partit de demà, el Manlleu ja no comptarà amb el davanter Mito (ex-Reus i Miapuesta), que ha demanat la baixa al club osonenc aquesta mateixa setmana després de no comptar amb massa minuts després de les darrers incorporacions que ha fet l'equip.

El partit de demà, que com és habitual a l'Estadi s'iniciarà a les 12 del migdia i serà retransmès per Ràdio l'Hospitalet, tindrà, de nou, un àrbitre inèdit a la història de l'Hospi. En aquest cas, l'encarregat de xiular és Carlos Rodríguez Enrique, de la Delegació de Barcelona, i estarà assistit a les bandes per Bayón Martí i Hernández Gañán. Pel que fa als precedents, que podeu veure al final de la prèvia, són clarament favorables a l'Hospi, ja que el Manlleu tant sols ha aconseguit sumar la victòria en dues ocasions en 11 visites a la ciutat.

Per cert, dos apunts de futur. El primer, l'àrbitre pel partit de la 15a jornada, a casa davant del Prat serà el tarragoní Oliver Castaño Coso, que la temporada passada va dirigir l'Hospi en el seu partit a l'Estadi davant del Santboià, on va expulsar David Andreu amb una segona groga un pèl rigorosa. En segon lloc, i si no hi ha canvis de darrera hora, l'Hospi ja té horari pel seu proper desplaçament, que serà el 13 de desembre al camp del Blanes; i és que els blanencs han adoptat les 12 del migdia com a horari d'hivern, horari en què disputarà el partit de la 16a jornada que enfrontarà l'Hospi amb els selvatans.

Precedents del CE l'Hospitalet - AEC Manlleu
Victòries de l'Hospitalet: 8
Empats: 1
Victòries del Manlleu: 2
Gols de l'Hospitalet: 21
Gols del Manlleu: 8
Victòria més àmplia: L'Hospitalet 3-0 Manlleu (1990-1991, 2a Divisió B - Grup 4).
Golejadors: Lluís González (16', 68'), Carlos (32').
Darrer precedent: L'Hospitalet 3-1 Manlleu (2008-2009, 3a Divisió - Grup 5)
Golejadors: Corominas (29'), Montero (38', 66') / Cristian Martínez (77')

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada