Etiquetes

15/11/09

Quan la història es repeteix | FC Santboià 0-0 CE l'Hospitalet

Una cançó dels Propellerheads i Shirley Bassey deia alguna cosa així com "i ja ho he vist abans i ho seguiré veient; sí, ja ho he vist abans són petits trossets d'història repetits...". Aquest matí, a Sant Boi, l'Hospi ha tornat a sumar un empat a domicili (cinquè en set partits), quart empat a 0 com a visitant, ha tornat a mostrar-se superior al rival (com al llarg de tota la temporada) i, un cop més, no ha pogut acabar el partit amb els onze jugadors al terreny de joc (com ha succeït en cinc de les set visites de l'Hospi aquesta temporada); però és que per tercera vegada a la temporada, l'Hospi ha acabat jugant amb nou homes. Avui, els 'agraciats' han estat Toni Velamazán i Andrés Barón. Tot plegat, fa que la temptació de començar a pensar malament amb el tema dels àrbitres i de la FCF sigui cada cop major. Tanmateix, els jugadors, plenament conscients d'aquesta situació, han de saber jugar millor les seves cartes i no caure en errors infantils que puguin permetre els àrbitres lluïr-se (o "lluïr-se") al terreny de joc.

El partit del Joan Baptista Milà ha estat travat, molt travat. De fet, no és d'estranyar que si el Santboià planteja els partits com a local de la manera que ho ha fet avui només hagi guanyat dos partits dels set que ha jugat a casa. Els de Quim Ayats, molt conservadors, han deixat la pilota, el control i el pes del partit a un Hospi que, tot i no tenir el seu millor dia, ha estat molt superior al tercer classificat de la lliga. Prova d'això és que només Ramón, amb un xut llunyà que no ha inquietat Craviotto ha portat perill a la porteria de l'Hospi; era el minut 43 de la primera part... Per banda riberenca, el més destacat als primers 45 minuts ha estat una bonica jugada combinativa entre Cristian Alfonso i Iván Hammouch; el lateral de l'Hospi penjava la pilota dins l'àrea, però ni Jordi Martínez ni Eloi Fontanella han aconseguit rematar una esfèrica que finalment ha allunyat la defensa santboiana. Corria el minut 20; dotze minuts després, Jordi Martínez ha dirigit, amb el cap, una pilota que ha marxat fregant el pal de la porteria que defensava l'ex-porter de l'Hospi, Rafa Leva. També Corominas, que s'ha retirat lesionat al descans, ho ha provat amb un xut des de fora de l'àrea que ha marxat llepant el travesser local. Sense gaudir d'ocasions de perill massa clares, l'Hospi havia deixat una clara sensació de superioritat.

"Aprofitant" la lesió de Coro, Vinyals ha donat entrada a Jordi Tarrés, intentant segurament que l'ex-espanyolista servís com a revulsiu pel seu equip. Coincidència o no, la segona part ha començat exactament igual que la primera, amb un Santboià que s'ha limitat a veure-les venir i un Hospi dominador que, ara sí, ha gaudit de dues ocasions de gol claríssimes. Al minut 53, centrada des de banda dreta de Jordi Tarrés cap a Eloi Fontanella, que remata amb el cap una pilota que s'ha estavellat al pal esquerra de la porteria del Santboià. I només un minut després, el mateix Eloi Fontanella ha creuat massa un xut des de dins de l'àrea gran. El 0-1 semblava molt més a prop que qualsevol altra variació; tot i això, el partit s'ha refredat una mica amb els canvis tot i seguir amb la mateixa tònica fins que, al minut 67, s'ha produït una jugada que ha acabat per condicionat el final del matx. Eloi Fontanella i Toni Velamazán derriben per darrere un jugador del Santboià, i l'àrbitre, ràpid com mai, amonesta per segona vegada Toni Velamazán i li ensenya, immediatament, la targeta vermella. Caldrà esperar a veure les imatges per televisió, però el que sembla clar és que el col·legiat tenia la matrícula de l'avui capità de l'Hospi ben anotada a la seva llibreta.

L'expulsió de Toni ha anivellat el partit, tot i que el Santboià tampoc no s'ha decidit a anar totalment a pel partit. No obstant, al minut 78 els homes de Quim Ayats han disposat d'una gran ocasió mitjançant Sergio Montero, que ha fet picar al pal dret de la porteria de Craviotto un centre-xut ben potent; el rebuig, tampoc no l'ha aprofitat Heredia, que ha enviat la pilota massa alta. Amb un home menys, i davant d'un equip que tot i no mostrar-se massa ambiciós és capaç de crear perill amb poca cosa, l'Hospi ha endarrerit les línies i ja no ha gaudit de més ocasions de gol. De fet, en el que suposava tota una declaració d'intencions, Lucas Viale tornava a gaudir de minuts, ara al mig del camp, en substitució de Jordi Martínez. I quan tots esperàvem la fi del partit, l'àrbitre ha expulsat Andrés Barón per, suposadament, perdre temps allunyant la pilota. Segurament, amb el reglament a la mà, l'expulsió no sigui injusta i el lateral de l'Hospi, un dels millors en el dia d'avui, hauria d'haver anat amb més vista; però no és menys cert que els partits cal saber-los llegir, veure les intencions i saber sancionar la duresa. Els números parlen per sí sols: i és que l'Hospi ha patit ja vuit expulsions en 13 partits de lliga (de fet, les expulsions es concentren, només, en 5 partits com a visitant).

És clar que des del moment de l'expulsió (minut 88) fins al final, el Santboià (ara sí) ha cremat totes les naus per intentar sumar tres punts que haguessin estat del tot injust. Ha tingut un parell de serveis de cantonada i un xut de Toni que amb tota la porteria per ell sol ha enviat la pilota, gairebé, al Prat de Llobregat. Era el darrer batec d'un partit intens i disputat que l'Hospi, ha sabut dominar quan podia, i ha sabut defensar a pany i forrellat quan li ha calgut. A més els resultats del matí han acompanyat, ja que perseguidors com ara Europa i Prat tampoc no han passat de l'empat.

FITXA TÈCNICA

FC SANTBOIÀ: Rafa Leva, Heredia, Alonso, Cárdenas, Gallego, Isaac, Ramón (Gascón, 72'), Francisco, Culla (Peque, 59'), Montero (Pedro, 81'), Toni

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Iván Hammouch, Barón, Manu Viale, Dani Morales, Toni Velamazán, Corominas (Jordi Tarrés, 46'), Manel, Eloi Fontanella, Jordi Martínez (Lucas Viale, 83'), Cristian Alfonso (Lobato, 75')

Àrbitre: Abraham Martínez Sáez. Malament. Ha estat massa rigorós i no ha sabut interpretar correctament el partit. Ha mostrat targetes grogues al local Cárdenas (24') i al visitant Dani Morales (65'). Ha expulsat per doble targeta groga Toni Velamazán (24' i 67') i Andrés Barón (80' i 88').

Incidències: Partit disputat a l'estadi Joan Baptista Milà de Sant Boi de Llobregat davant d'uns 600 espectadors en un matí molt calorós. Tot i que tothom havia de passar per caixa, la tribuna tenia un bon aspecte. Presència nodrida d'aficionats de l'Hospitalet.