18/1/15

Fem camí | Club Gimnàstic 0-0 CE l'Hospitalet

- L'Hospi enllaça la setena jornada seguida sense perdre després d'arrencar un valuós empat del camp del líder (0-0).
- Ben plantat al darrera, l'Hospi no passa angúnies davant del Nàstic però no ha rematat entre els tres pals fins el minut 83.
- Els riberencs sumen els mateixos punts que el curs passat a aquestes alçades (31) i viuran la setmana a quatre de la zona d'eliminatòries d'ascens.
- SALA MULTIMÈDIA: galeria d'imatges, rodes de premsa i videoresum.

CLUB GIMNÀSTIC:
Reina, Gerard Valentín, Mossa, Pablo Marí, Xisco Campos, Manolo Martínez (Marc Martínez, 84'), Rocha, Luismi (Jean Luc, 65'), Xisco Muñoz (Lago Junior, 55'), Rayco i Marcos.

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Peque, Valentín, Aleix, Agus, Alcaraz, Vivi, Canario (Javi Martínez, 61'), Morgado (Joel, 77'), Haro i Bueno (Luque, 85').

Àrbitre: Carlos Álvarez Fernández (la Rioja). Ha amonestat els locals Xisco Muñoz (27') i Manolo Martínez (69') i els visitants Alcaraz (21'), Javi Martínez (67') i Vivi (71').

Incidències: partit corresponent a la jornada 21 del grup 3 de Segona Divisió B celebrat al Nou Estadi de Tarragona davant de 4.312 espectadors. Tarda fresca, sense pluja. Presència d'aficionats riberencs. A l'Hospi, Oliver i José Rodríguez han completat la convocatòria; al Nàstic ho han fet Tomeu Nadal i Xavi Molina.

Qui obri demà el diari i miri la classificació (millor que consultar futbolme tal com l'han deixada), veurà que l'Hospi és a quatre punts de la zona de playoff, un punt més lluny que fa set dies. Aquella dèria tan futbolera de quedar-se amb la xifra impedirà el lector valorar de manera adient el punt (puntàs) que el Centre d'Esports l'Hospitalet ha sumat aquesta tarda. Un punt de prestigi (allò que cantaven a la falca publicitària de Grupassa) al camp de l'equip més en forma del Campionat, del líder, del Nàstic. El dia del retorn de Kiko, Bueno, Aleix, Haro i Javi Martínez al Nou Estadi, l'Hospi ha interpretat a la perfecció el seu paper de visitant torracollons i ha assecat un equip amb un potencial ofensiu infinit. El Nàstic ha dominat, ha tingut la pilota i ha mirat més a porteria contrària que no pas un Hospi "destructor". Com que al futbol és tan important atacar com defensar bé, l'Hospi ha acabat content pel resultat final. Planning gairebé perfecte si no fos per l'escassa presència ofensiva de l'equip, que tot i no inquietar Reina marxa amb el bon regust que suposa sumar la setena jornada consecutiva sense perdre.

Com que la majoria de cops no convé tocar el que funciona Kiko Ramírez ha apostat per donar continuïtat d'inici al mateix onze que va arrencar el partit contra l'Ilicitano diumenge passat. A la llista de convocats, Èric Via i Nano eren els damnificats en detriment de Luque i Javi Martínez, que ha debutat amb la samarreta riberenca entrada la segona meitat. Partit d'alta exigència defensiva que l'Hospi ha saldat amb nota en aquest capítol. El Nàstic ha insistit des dels primers compassos d'encontre, però tampoc ha estat el dia més lluït per als de Vicente Moreno, que ha situat Xisco Muñoz d'inici per primer cop aquesta temporada. No ha trigat massa el quadra grana a avisar: xut de Rocha que ha obligat Craviotto a estirar-se per primer cop al partit (3'). L'Hospi ha mirat d'espolsar-se el domini local, però ha estat espès a l'hora de crear joc i, especialment, en la darrera passada.

Per sort, la intensitat defensiva ha permès que el Nàstic trobés constants dificultats per arribar també a l'àrea de Craviotto i quan ho ha fet tampoc ha estat encertat; minut 10, bona centrada lateral de Rayco i rematada de cap de Marcos que marxa fora. Era el segon avís abans que el partit s'equilibrés quant a domini, sense que la condició de local del Nàstic canviés les etiquetes de favorits. L'Hospi buscava caçar alguna de les escasses contres de què ha disposat o provar sort des de lluny: Alcaraz no ha tingut fortuna amb un parell de llançaments de falta que han picat la tanca grana i Aleix Coch ho ha intentat amb una volea des de la frontal que ha marxat als núvols (25'). Poca cosa pintava que passaria abans del descans fins que en les darreres batzegades, el joc aeri dels tarragonins ha estat a punt de crear un problema a l'Hospi. Afortunadament, ni Pablo Marí (41') ni Marcos (45') han ajustat correctament les seves rematades amb el cap.

A la represa el partit ha tingut color grana des dels primers minuts, ja que l'Hospi encara ha sovintejat menys la porteria de Reina. El Nàstic ha mantingut el control de la pilota però ha continuat sense massa clarividència davant Craviotto. Així, han anat passant els minuts entre ocasions que han acabat en poc, cas d'un xut des de la frontal de David Rocha que ha marxat a la dreta de Craviotto (52') o en menys, com un llançament de falta del migcampista extremeny que Craviotto ha refusat amb els punys (72'). Aleshores, Kiko Ramírez ja havia fet debutar Javi Martínez, que ha substituït Canario i s'ha mostrat prou actiu en la mitja hora de què ha disposat. El Nàstic ha acabat abusant de joc directe i centrades laterals, sense encert un cop més.

Al minut 74 una bona internada de Jean Luc per banda dreta acabava amb una centrada de l'ivorià que es passejava per l'àrea petita riberenca sense trobar cap rematador. Els locals apretaven i el tècnic riberenc buscava aire amb l'entrada de Joel per Morgado i, minuts després, situant Luque al mig del camp al lloc de José Ángel Bueno. Poc abans l'Hospi havia patit un ensurt dels grossos en una acció en què Marcos tornava a acariciar el gol (79'), mentre que l'única ocasió destacable en tot el partit la protagonitzava Rubén Alcaraz amb un xut des de la frontal, sense conseqüències, que blocava Manolo Reina (83'). Sorprenentment, ha estat la darrera opció de perill clara del partit; tot i la insistència del Nàstic, l'Hospi s'ha mostrat ben sòlid al darrera i ha impedit que el Nàstic s'apropés amb claredat a la seva àrea per evitar reproduir el trist final de la passada temporada. Al final, repartiment de punts, empat sense gols i agraïment de l'equip a la nombrosa afició de l'Hospi desplaçada fins a Tarragona.