Etiquetes

13/11/10

Seguir creixent | UE Sant Andreu - CE L'Hospitalet (diumenge, 12:00 hores)

El Centre d'Esports l'Hospitalet afronta demà al Narcís Sala un d'aquells partits que agrada jugar, davant d'un dels teòrics grans favorits per, no només classificar-se per la fase d'ascens a Segona A sinó també per ser campió de lliga. Un d'aquells partits en què, si d'una banda la posició i puntuació a la classificació no permeten a l'Hospi massa confiances ni relaxacions, ni acceptar públicament que hi ha poc a perdre, el fet de visitar un equip sòlid i que parteix amb tant de favoritisme com és el Sant Andreu, sens dubte contribuïrà a que els homes de Miguel Álvarez saltin demà al migdia a la gespa artificial del Narcís Sala sense cap tipus de complex i amb la convicció de poder tractar de tu a tu el dominador de la lliga durant les primeres sis jornades. I és que tot i la mala ratxa que viuen actualment els quadribarrats i tot i la pèrdua de jugadors viscuda aquest estiu, els andreuencs continuen sent un equip a tenir en compte. Per tant, més enllà del resultat, del que no podem dubtar és del partit intens i competit que, de ben segur, es viurà demà al barri de Sant Andreu del Palomar.

La UE Sant Andreu arriba a aquesta cita amb la urgència que provoca la mala ratxa de resultats que arrosseguen des de fa ja un mes i mig, que ha portat els andreuencs a sumar només 4 punts de 18 possibles (gràcies a 4 empats), a acumular sis partits consecutius sense guanyar i, per culpa de tot plegat, a sortir de la zona de play-off per primera vegada en 13 mesos, des que poc després de començar la temporada 2009-2010 els de Natxo González es colessin entre els 4 primers classificats. Tot això quan l'arrencada dels andreuencs havia estat pràcticament immaculada després de sumar cinc victòries i un empat en les primeres sis jornades. Des d'aleshores, tres empats (1-1) a casa davant el Benidorm, l'Alacant i el Gandia -imatge- (curiosament, el mateix signe que l'Hospi va aconseguir davant d'aquests equips) un empat a Alzira (0-0, com l'Hospi) i dues derrotes (1-0 a Terol -com els riberencs- i al camp del Mallorca B, on l'Hospi aleshores dirigit per Pedraza va sumar el primer triomf de la lliga). Curiós, si més no, que davant dels mateixos rivals, el Sant Andreu només hagi sumat dos punts més que l'Hospi. Serà que com diuen en castellà, en todos lados cuecen habas.

Tot i aquestes xifres, el Sant Andreu té uns números força decents com a local, amb tres victòries davant l'Alcoyano (2-0), el Santboià (5-0) i el Badalona (1-0) i els tres empats (1-1) davant Benidorm, Alacant i Gandia, justament, els tres partits que els andreuencs han jugat com a locals pel matí, com el matx de demà. I és que els barcelonins van realitzar un gran inici de lliga després del cop que va significar no pujar a la Lliga Adelante en la ja manida eliminatòria final contra el Barcelona B i 'l'inolvidable' capítol del penal sobre Nolito al partit d'anada al Mini Estadi que, a les postres, acabaria resultant definitiu pel desenllaç d'una eliminatòria que va acabar com el rosari de l'aurora amb els incidents que es van registrar al Narcís Sala, que es va salvar del tancament gràcies a l'aixecament de sancions que va decretar la RFEF després que Espanya guanyés la Copa del Món. Per bé o per malament, aquell no-ascens va suposar un punt d'inflexió a l'entitat andreuenca, amb els dubtes que encara planen sobre la continuïtat i suport econòmic de Joan Gaspart i amb la marxa de peces cabdals del Sant Andreu de la passada temporada, com ara Rueda, Abraham, Lanzarote, Máyor, Keko o Luso. En el seu lloc han arribat homes com els laterals Álex Cacho i Dani Guillén, el mig Curro o els davanters Albert Manteca, Joel o Matamala, que deixen Miguélez com l'únic atacant que perdura del passat exercici.

Imatge: Fútbol Balear
Precisament el davanter asturià és el màxim golejador de l'equip i del grup amb un total de sis gols, tot i que no suca des que a la 7a jornada obrís el partit contra el Benidorm al Narcís Sala. Des d'aleshores, el Sant Andreu només ha marcat dos gols en quatre partits, un d'ells de penal, obra d'Héctor Bueno. Precisament el migcampista val·lisoletà no serà demà sobre el terreny de joc després de veure diumenge passat la cinquena targeta groga de la temporada a Palma de Mallorca i de ser sancionat amb el pertinent partit 'de descans'. Juntament amb Bueno, dos homes de pes dins del planter andreuenc tampoc seran de la partida demà al Narcís Sala. Són el porter José Miguel Morales, que aquesta setmana ha estat operat del genoll dret pel doctor Cugat i s'estarà un mínim de sis setmanes de baixa, i el davanter, ex del Badalona, Lluís Blanco, que amb un trencament muscular podria no reaparèixer fins l'any 2011. Tres baixes importants per Natxo González, que segueix sent el màxim actiu dels quadribarrats. El tècnic vitorià podria formar amb el següent onze inicial: Oliver, Álex Cacho, Dani Guillén, Moyano, Pelegrí, Curro, Xavi Moro, Tarradellas, Miguélez, Manteca i Joel.

A les files riberenques, el 4 de 6 aconseguit en els partits de Santa Coloma i Atlètic Balears han revifat la moral i la confiança d'un equip que més de dos mesos després ha viscut una setmana fora de la zona perill, proper encara en puntuació però llunyà en desconfiança. Més enllà d'altres paràmetres, l'arribada de Miguel Álvarez en substitució d'Ángel Pedraza ha servit per capgirar la dinàmica de l'equip, que tot i desprofitar una bona oportunitat davant la Grama, diumenge va aprofitar el vent a favor i va destrossar un rival directe com l'Atlètic Balears amb un 5-0 ideal per guarir ferides i obrir arguments a favor de l'esperança. Tot això, sense perdre el món de vista i recordar que un 5-0 no deixen de ser tres punts més a la classificació i que, després de dotze jornades, l'equip només ha aconseguit vèncer en dues ocaisions, té els mateixos punts que el 16è classificat i només es troba un punt per sobre de la zona de descens.

L'altra bona notícia és la recuperació d'efectius, després que la setmana passada Jordi Martínez i Rubén García tornessin a comptar amb minuts després de les seves respectives lesions, aquesta setmana Cristian Lobato, Cristian Gómez i Óscar Álvarez han rebut l'alta mèdica, tot i que els dos últims encara arrosseguen algunes molèsties que podrien fer que Álvarez optés per la prudència pel que fa al seu retorn a l'equip. Més clara està la disponibilitat d'Iván Hammouch i Manel Viale, que van acabar la setmana amb sengles processos intestinals que van impedir que l'egarenc jugués contra l'Atlètic Balears; demà, tots dos estaran en condicions per jugar si l'entrenador ho creu convenient. Així les coses, i amb els dubtes de Gómez i d'Óscar Álvarez, Miguel Álvarez només compta amb dues baixes segures, les de Dani Planchería, que segueix recuperant-se de la seva intervenció quirúrgica, i la de Marc Pedraza, que amb un edema no podrà jugar demà, tot i que la lesió és menys greu del que s'esperava en un primer moment. Així les coses, l'onze amb que podria saltar l'Hospi al Narcís Sala podria ser el format per Craviotto, Hammouch, Barón, Manel Viale, Lucas Viale, Toni Velamazán, Manel, Pitu, Cirio, Corominas i Eloi Fontanella.

L'encarregat de dirigir el partit entre el Sant Andreu i l'Hospitalet serà el col·legiat de Las Palmas, Daniel Cardona Santana, debutant a Segona Divisió B després de l'ascens aconseguit aquest estiu i que aquesta temporada ja ha dirigit partits del grup tercer com el Mallorca B 1-1 Sporting Mahonés o el Badalona 2-1 Atlètic Balears. Cardona Santana, que estarà assistit a les bandes per Carlos Alberto Álvarez Líria i Víctor Manuel Rodríguez Alonso, mai ha xiulat cap partit ni als andreuencs ni als riberencs que, en canvi, compten amb fins a 19 precedents pel que fa als enfrontaments a la lliga (Segona B i Tercera Divisió). Quadribarrats i hospitalencs no es veuen les cares en lliga des de la primavera de 2007, l'any que l'Hospi va fer el play-off d'ascens a Segona A i que el Sant Andreu, amb Félix Arnáiz de tècnic, va acabar baixant a Tercera Divisió. L'últim precedent, però, el tenim a la Copa Catalunya que, per fi, es tancarà el proper 1 de desembre, en el partit 3a ronda que Hospi i Sant Andreu van jugar a l'Estadi el 9 d'agost de 2009 i que els de Vinyals van guanyar a la tanda de penals després d'empar a zero a a fi dels 90 minuts reglamentaris. El partit de demà, com és habitual al Narcís Sala, començarà a les 12 del migdia i serà retransmès pel 33, en diferit, a partir de les 5 de la tarda.

UE Sant Andreu - CE L'Hospitalet | Els precedents
Victòries de l'Hospitalet: 4
Empats: 6
Victòries del Sant Andreu: 9
Gols marcats per l'Hospi: 26
Gols marcats pel Sant Andreu: 35
Victòria més àmplia: UE Sant Andreu 5-1 CE L'H (1995-96, Segona Divisió B).
Darrer precedent: UE Sant Andreu 0-0 CE L'H (2006-07, Segona Divisió B).

La dada curiosaTot i haver guanyat només 4 vegades al Narcís Sala (el darrer triomf va ser el gener de 2004, amb Rubi a la banqueta i per un contundent 1-4), veure l'Hospi marcar al feu andreuenc no és un fet estrany, ja que ho ha fet en 15 de les 19 ocasions en què ha visitat el Sant Andreu. Quan no marca, l'Hospi ha empatat (0-0 en dues ocasions) o ha perdut per la mínima (1-0). Curiosament, com a locals, els andreuencs també han deixat de 'sucar' en 4 de les 19 visites de l'Hospi, pel que les xifres en l'aspecte golejador mostren una certa igualtat. Això a la lliga, ja que l'últim precedent en qualsevol competició, a la Copa Catalunya 2009-10 ens diu que l'Hospi i el Sant Andreu van deixar això de fer gols per una altra ocasió i van empatar a zero una eliminatòria que es va resoldre a favor de l'Hospi a la tanda de penals (imatge).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada