Etiquetes

27/11/10

Vota Hospi | CD Castellón - CE L'Hospitalet (diumenge, 17:00 hores)

Camp: Estadi de Castalia, Castelló de la Plana
Horari: 5 de la tarda
Climatologia: Cel ennuvolat. Temperatura entre els 8º (mín) i els 14º (màx).

Quan es va confirmar la composició de grups de la Segona Divisió B d'aquesta temporada i dies més tard es va conèixer el calendari, molts aficionats de l'Hospi vam marcar en vermell la data del 28 de novembre, dia en què el Centre d'Esports l'Hospitalet hauria de visitar l'Estadi de Castalia i enfrontar-se a tot un històric del futbol espanyol com és el CD Castellón que, a més, estaria dirigit des de la banqueta per Jordi Vinyals, el tècnic del retorn dels riberencs al futbol de bronze. Però com el futbol és variable i certament difícil de predir, arribem al 28-N amb una situació força diferent de la que esperàvem, amb el conjunt castellonenc en dotzena posició, lluny dels objectius marcats i amb un tècnic diferent a la banqueta. Tot i això, la il·lusió de l'Hospi per seguir creixent en un escenari inmillorable com és Castalia segueix intacta i amb aquest objectiu els de Miguel Álvarez viatjaran demà a terres castellonenques.


El Castelló
Massa coses han passat i continuen passant a l'entitat castellonenca des de fa algunes temporades. Massa, de fet. Al Sequiol la sensació de caiguda en picat és evident, en gran part per la inestibilitat a nivell institucional que regna en el club albinegre des de fa uns anys i que ha acabat portant un equip històric com el Castelló (11 temporades a Primera i 40 a Segona A) al pou de la Segona B. Les conseqüències: desbandada total (compensible) pel que respecta a la plantilla que va portar el Castelló a la tercera categoria del futbol espanyol, 17 fitxatges que han fet d'aquest equip un puzzle realment difícil d'ensamblar i, allò que més indigna l'afició castellonenca, la continuïtat d'uns dirigents que han dut l'entitat a aquesta situació, una situació que lluny de veure la llum es preveu cada cop més fosca, també en el terreny econòmic, ja que a aquestes alçades de la temporada ja hi ha hagut algun problema de pagament que han encès les llums d'alarma a Castàlia.

Parlar del nou Castelló hauria significat abans de la 11a jornada parlar d'un projecte encapçalat per Jordi Vinyals. La mala marxa de l'equip a la lliga, a banda de la increïble eliminació a la Copa del Rei davant el Portugalete (2-3) va sentenciar el tècnic de Cardedeu, que no es va tallar ni un pèl a l'hora d'opinar de la situació extraesportiva que viu l'entitat i que va acabar de fer caure la guillotina sobre el seu cap, justament la mateixa setmana en què l'Hospi també destituïa Pedraza. L'encarregat de prendre el comandament de la nau albinegre ha estat Juan Martínez "Casuco". L'arribada del tècnic murcià ha rentat la cara d'un Castelló que sembla haver deixat enrere els greus problemes defensius que el van portar a ocupar zona de descens algunes jornades i ha estat capaç de sumar 7 dels darrers 12 punts possibles, una reacció que l'ha situat a la zona mitjana de la taula i en clara progressió ascendent. Caldrà tenir en compte el sempre perillós Luismi Loro, segon màxim golejador del grup 3 l'any passat amb 21 gols.; aquesta temporada el madrileny ja en porta 7 i només és superat per Miguélez (Sant Andreu). No és l'únic home important d'una plantilla que compta amb jugadors contrastats com el porter David Rangel (Ontinyent), els defenses Joan Castillo (Alcoyano) i Raúl Muñoz (Ontinyent) o els migcampistes Héctor Simón (Benidorm) i Pere Martí (Málaga).

Són els mateixos jugadors que van portar els albinegres a sumar únicament 10 punts de 33 possibles a l'inici de la lliga i que ara han encadenat dues victòries i un empat en els darrers tres partits. Els mateixos homes que han viscut ni més ni menys que 4 derrotes del Castelló com a local (2-3 Alcoyano, 0-2 Orihuela, i 0-1 Benidorm i Alacant) i que han aconseguit derrotar el Santboià i el Badalona per 2-1 i el Gandia per 2-0, en l'últim partit del Castelló com a local i únic matx en què Rangel, com a local, ha deixat la porteria a zero. En total, 9 punts a casa (8 a fora), que deixen el Castelló en dotzena posició, tres per sobre del descens directe i a sis del Teruel, quart classificat; més xifres per il·lustrar la igualtat d'aquesta categoria. Pel partit de demà, Casuco no podrà comptar amb Víctor Gomis que arrossega problemes a la seva cuixa dreta i s'estarà de baixa dues o tres setmanes més, mentre que Mareñá, Aarón Torlá, Pere Martíi el suec Tahirovic queden fora de la convocatòria per decisió tècnica.

Possible alineació del CD Castellón: Rangel, Cerveró, Toño, Joan Castillo, Pol Bueso, Héctor Simón, Lolo, Fernando Béjar, Luismo Loro, Denis i Pau Franch. Imatge: futbolbalear.com

L'Hospi
Tot i no tenir massa a veure amb la comoditat del 5-0 davant l'Atlètic Balears, la segona victòria a l'Estadi davant l'Ontinyent (3-2) i sobretot la manera com aquesta es va aconseguir segueix farcint d'optimisme la plantilla d'un Hospi que segueix treballant per escalar posicions a la lliga. La sola derrota sumada en els darrers deu partits parlen positivament d'un equip que es troba en bona línia, confiat de les seves possibilitats i que no descarta donar la sorpresa demà a Castalia, on sortirà sense complexos i convençut de les seves possibilitats, tal i com ha apuntat Miguel Álvarez al llarg de la setmana. I és que tot i que el Castelló només té un punt més que l'Hospi, a ningú se li escapa que els albinegres tenen jugadors per ser més amunt a la classificació i que demà, jugant com a locals, estan obligats a donar un pas endavant davant d'un Hospi que tampoc renunciarà al seu estil per tornar a l'Hospitalet amb algun punt al sarró.

Les bones notícies arriben en forma de recuperacions de jugadors pel partit de demà, ja que tant Carlos Craviotto com Marc Pedraza estan en condicions per jugar a Castelló; el porter lleidatà ja ha acomplert el seu partit de sanció després de ser expulsat al Narcís Sala, mentre que el davanter barceloní ja ha deixat enrere la lesió que es va produir en el partit davant l'Atlètic Balears i ha rebut l'alta mèdica aquesta mateixa setmana. Amb Dani Planchería encara de baixa per unes quantes setmanes més, la mala notícia és la no presència de Toni Velamazán i de Manel. Tots dos migcampistes ja van causar baixa per sanció fa set dies, tot i que en aquesta ocasió son les lesions les que apartaran dos dels homes més veterans al planter; el capità riberenc és víctima d'un procés gripal que li ha impedit entrenar-se en condicions al llarg de la setmana, mentre que el Gladiador arrossega unes petites molèsties musculars i no assumirà riscos de cara als propers partits.

Possible alineació del CE L'Hospitalet: Craviotto, Hammouch, Barón, Manel Viale, Lucas Viale, Rubén García, Corominas, Jordi Martínez, Eloi Fontanella, Pitu i Cirio.

L'àrbitre
El navarrès Roberto Flores Roda (Navarra) serà l'encarregat d'impartir justícia entre el Castelló i l'Hospi. Es tracta d'un jove col·legiat, debutant a la categoria tot i que la passada temporada ja hi va actuar com a àrbitre assistent i que aquesta temporada ja ha xiulat algun partit del grup tercer, com ara el Santboià 1-3 Alcoyano. Demà, Flores Roda estarà assistit a les bandes per Manuel Giménez García i Alberto Sánchez García, també del col·legi navarrès.

Els precedents Serà a novena visita del CE L'Hospitalet a Castalia, un escenari poc propici fins avui, ja que en les vuit visites realitzades l'Hospi encara no hi ha conegut el sabor del triomf, amb un balanç de quatre empats i quatre derrotes. Els riberencs fa més de 8 anys que no hi juguen cap partit, després que l'octubre de 2002 visitessin Castàlia per última vegada, en un partit que aquell súperCastelló d'Oltra va guanyar per 1-0, va batre rècords... i després va quedar-se a les portes de l'ascens davant del Ciudad de Murcia.

· 2002-2003 - Segona B - Castelló 1-0 L'Hospitalet
Marcos Estruch 48'
· 2000-2001 - Segona B - Castelló 1-1 L'Hospitalet
Chito 65' / Javi García 51'
· 1999-2000 - Segona B - Castelló 4-3 L'Hospitalet
Cordero 31', Fernando 32', Castillejo 62', Braulio 84' / Maceda 40', Miki Corominas 51', Javi García 92'
· 1998-1999 - Segona B - Castelló 4-1 L'Hospitalet
Israel 25', Castillejo 43' i 64', Lluís 86' / Peri Ventura 27' (pen)
· 1997-1998 - Segona B - Castelló 1-0 L'Hospitalet
Julián 65'
· 1996-1997 - Segona B - Castelló 0-0 L'Hospitalet
· 1995-1996 - Segona B - Castelló 1-1 L'Hospitalet
Javi Prats 37' / Diego 51'
· 1994-1995 - Segona B - Castelló 1-1 L'Hospitalet
Mateu 20' / Vilajoana 30'

2 comentaris: