Etiquetes

20/11/10

Res no ens ha de tòrcer | CE L'Hospitalet - Ontinyent CF (diumenge, 12:00 hores)

Gairebé sense que ens n'haguem adonat ja ens trobem a les portes de la 14a jornada o, el que és el mateix, portem més d'un terç de campionat. L'equip, per la seva banda, es troba en ple període de regeneració i recuperació de confiança i de sancions. Diumenge, l'Hospi té una gran oportunitat per seguir enganxant rivals i per no perdre el tren que, mica en mica, l'allunyi de les posicions de perill. En allò que castellà anomenem 'cuento de la lechera', una victòria de l'Hospi davant l'Ontinyent hauria fet possible que els de Miguel Álvarez avancessin els blanc-i-negres... si Miguélez no hagués empatat al minut 94 i hagués 'robat' in extremis dos punts vitals i heroïcs per a l'Hospi. No obstant això, l'efecte Álvarez segueix impregnant un planter que, tot i les importants baixes amb què comptarà demà per rebre el quadre valencià, no dubta que s'està en el bon camí per continuar creixent i portar l'Hospi a una posició que s'adigui amb la capacitat dels riberencs i que la visita de l'Ontinyent a l'Estadi constitueix una bona opció de seguir avançant en aquesta missió.

L'Ontinyent
Perquè, no ens enganyem, l'Ontinyent d'aquesta temporada no té massa a veure amb el que l'any passat, sense precisament enlluernar, va ser capaç de fer-se un lloc i guanyar-se el respecte de la resta de rivals fins al punt de quedar tercer i arribar a l'eliminatòria final del play-off d'ascens a la Lliga Adelante, ronda en què l'Alcorcón i una actuació arbitral més que discutible van deixar els ontinyentins indignats i sense futbol de plata. Casualitat o no, els de Toni Aparicio han protagonitzat un inici de lliga regular que a dia d'avui els deixa al bell mig de la taula amb 17 punts, a sis del quart classificat i només quatre per sobre de la zona perill. Una dada a considerar és que tant pel que fa als gols marcats (13) com a les dianes encaixades (11), les xifres dels valencians són les mateixes que les de l'Hospi, tot i la distància a la classificació. D'aquí que, com sempre, insistim en la igualtat de la categoria com a argument per tractar d'entendre la Segona Divisió B.

Amb només 13 partits disputats, els de la Vall d'Albaida ja acumulen gairebé tantes derrotes (4) com en tota la temporada regular 2009-2010 (5). Un dels talons d'Aquil·les de l'equip que entrena Toni Aparicio per cinquena temporada consecutiva és la pobra prestació com a visitant; fora de casa, l'Ontinyent només ha estat capaç de sumar dos empats en els sis desplaçaments realitzats (0-0 a Alcoi i a Alacant) i acumula ja quatre derrotes (2-1 a Sant Boi, 3-1 a Benidorm i 1-0 a Badalona i a Gandia). La dada contrasta amb el bon rendiment que l'equip va oferir a domicili l'any passat, amb 8 victòries en tota la temporada i 7 partits imbatut a l'inici de lliga. Però és clar, amb només dos gols marcats en sis partits (un d'ells de penal) es fa difícil que un equip tregui profit dels partits lluny del seu camp.

Per si això fos poc, la fortalesa defensiva que va convertir l'Ontinyent 2009-2010 en el segon equip menys golejat dels quatre grups de la Segona B (25 gols) s'ha esfondrat; bona mostra d'aquest fet són els tres gols que el Mallorca B li va clavar diumenge (imatge: Aficionats de l'Ontinyent) passat a l'Ontinyent al Clariano (3-3), en part gràcies a les facilitats que va concedir la rereguarda ontinyentina, que enguany ha perdut peces important com la del porter Rangel o les dels defenses Raúl Muñoz i Álex Cacho; al davant, homes com Paco Montañés, Matas o David Torres també han fet les maletes després del bon rendiment de l'any passat i han obligat els valencians a buscar substituts, alguns d'ells amb noms tan il·lustres com el de l'exdavanter del Girona, Paco Esteban, o el d'Álvaro Líbano, que viu la segona etapa al Clariano.

Tot i això, aquesta aparent feblesa pot jugar en contra de l'Hospi si es confia en excés; res més lluny de realitat, ja que a hores d'ara l'Ontinyent està per sobre dels riberencs a la taula classificatòria i tampoc podem negar que Toni Aparicio disposa d'un planter de suficient qualitat com per sumar a l'Hospitalet. L'única baixa segura per demà és la del migcampista suec Vlado, lesionat, una de les darreres adquisicions dels valencians; per la seva banda, caldrà estar atents a l'evolució de Javi Rubio, que podria tornar a una convocatòria. A manca de confirmació de la llista de convocats, l'onze inicial que podria presentar Toni Aparicio seria el format per Rubén García, Diego Alegre, César Soriano, Saavedra, Gonzalo, Juan Navarro, Víctor Fuentes, Kikín, César Remón, Álvaro Líbano i Paco Esteban.

L'Hospi
La quarta setmana de Miguel Álvarez al comandament esportiu del Centre d'Esports l'Hospitalet culminarà amb una nova prova per l'equip que dirigeix el tècnic de Guarromán. La visita de l'Ontinyent a l'Estadi és una bona oportunitat per aconseguir el tercer triomf de la temporada i allargar a cinc els partits sense conèixer la derrota. Però sobretot, es tracta de mantenir les bones sensacions que l'equip ha anat transmetent darrerament i la confiança que, en gran part, va propiciar la reacció riberenca al Narcís Sala quan amb l'1-0 al marcador i amb l'expulsió de Velamazán tot es veia d'allò més negre. Precisament el capità de l'Hospi serà una de les baixes destacades de cara al partit de demà al migdia, però no serà la única, ja que Miguel Álvarez haurà de tornar a trencar-se el cap per idear el millor onze inicial per competir davant l'Onitinyent.

I és que el Comitè de Competició ha tingut ració d'Hospi per triple partida aquesta setmana, després de les expulsions de Toni Velamazán i de Carlos Craviotto, que sancionats amb un partit no podran ser demà a la gespa artificial de l'Estadi. En el cas del porter de l'Hospi, el club va recórrer la decisió al Comitè d'Apel·lació, que no va desestimar les al·legacions de l'entitat hospitalenca; en canvi, vistes les imatges, el mateix Comitè va acordar anul·lar la surrealista targeta groga que Manel Viale va veure a la jugada del penal xiulat a favor del Sant Andreu. A banda de Velamazán i de Craviotto, Manel Gómez tampoc no podrà jugar demà a causa del partit de sanció per acumulació de targetes grogues. Juntament amb aquests sancionats tampoc no hi seran ni Marc Pedraza ni Dani Planchería.

Precisament les baixes de Craviotto i 'Planche' obriran les portes de la titularitat a Sergi Pagès (imatge: futbolbalear.com), el porter del Juvenil A que, gairebé per accident, s'ha trobat amb una oportunitat única per debutar amb només 18 anys a la Segona Divisió B. Pagès, que ha passat pel futbol base del Begues, Gavà, Cornellà i Barcelona, tindrà la missió de defensar la porteria de l'Hospi demà diumenge, dia en què també debutarà Guille, porter suplent del Juvenil A i que s'asseurà a la banqueta amb la resta de companys. L'altra novetat és la recuperació de Cristian Gómez, així com la d'Óscar Álvarez. Amb aquest panorama, el possible onze inicial de l'Hospi pel proper diumenge és el format per Sergi Pagès, Hammouch, Barón, Manel Viale, Lucas Viale, Rubén García, Corominas, Jordi Martínez, Eloi Fontanella, Pitu i Cirio.

L'àrbitre
Si Sergi Pagès aporta més joventut a l'Hospi el col·legiat del partit de demà, el navarrès Iker Berjano Aríztegui, no es queda curt. Amb 24 anys acabats de fet, aquest estudiant d'Enginyeria Tècnica Industrial en Mecànica a la UPNA i, a la vegada, president del Consell d'Estudiants d'aquesta Universitat, viu la seva segona temporada a la categoria de bronze del futbol espanyol. Berjano Aríztegui, que aquesta temporada ja ha dirigit alguns partits a Segona B (un dels últims el Gramenet 0-1 Gandia), estarà assistit a les bandes pels també navarresos Juan José Gómez Giménez i Ignacio Alonso López. (Imatge: UPNA)

Els precedents
Serà la setena vegada que l'Ontinyent CF visiti l'Hospitalet en partit oficial; de fet, sempre que Hospi i Ontinyent s'han enfrontat ha estat en partit de lliga i a Segona Divisió B. Fins ara, els valencians només han aconseguit un triomf a l'Hospitalet, al vell Municipal, però per un contundent 0-3, en un dels pocs partits que Jaume Barris va viure com a president del CE L'Hospitalet (22 d'octubre de 1995). Històric també va ser el darrer partit que Hospi i Ontinyent van disputar a l'antic camp de l'Hospi: triomf d'1-0 pels de Moya amb un gol d'Òscar Ollés, que dues setmanes després també marcaria el primer gol al camp actual. A l'Estadi, tres partits: dues victòries de l'Hospitalet per 1-0 i un empat a dos gols.

· 2007-2008 - Segona B - L'Hospitalet 1-0 Ontinyent
Toni Velamazán 61'
· 1999-2000 - Segona B - L'Hospitalet 2-2 Ontinyent
Miki 9', Fido 78' / Funes 5', Javi Porras 67' (pen)
· 1998-1999 - Segona B - L'Hospitalet 1-0 Ontinyent
Ollés 57'
· 1997-1998 - Segona B - L'Hospitalet 0-0 Ontinyent
· 1995-1996 - Segona B - L'Hospitalet 0-3 Ontinyent
Chuli 39', 45' (pen); Alberto 84'
· 1994-1995 - Segona B - L'Hospitalet 1-1 Ontinyent
Tost 92' / Chuli 80'

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada