2009-2010 | CE L'Hospitalet [33/10] Tercera Divisió
2010-2011 | CE L'Hospitalet [-/-] Segona Divisió B
2011-2012 | RCD Espanyol B [-/-] Tercera Divisió

Fets

Després de viure els seus inicis al món del futbol a La Florida CF i al CE L'Hospitalet, amb 13 anys Cristian Alfonso va iniciar una aventura de dos anys en un dels grans equips del futbol estatal: el RCD Espanyol. La temporada 2004-2005 va ser la primera de Cristian Alfonso a l'Hospitalet, entitat on ha vingut jugant des d'aleshores. A un ritme de gairebé un graó per temporada, Cristian Alfonso acompleix tot just la seva tercera temporada com a jugador del primer equip, tot i que la primavera de 2008, amb l'Hospi de José Luís García gairebé a Tercera, Cristian Alfonso va rebre l'alternativa en un partit que els riberencs van jugar a l'Estadi davant de la Grama (0-1). Aquell 20 d'abril de 2008, Alfonso jugaria 30 minuts, un minut mes que la setmana següent, en un matx que l'Hospitalet va jugar a Girona i que es va perdre per 1-0. En total: 59 minuts.

Va haver d'esperar al primer partit de la següent temporada, sota les ordres de Julià Garcia, per fer el primer gol amb el primer equip de l'Hospitalet. Al Sagnier i quan corria el minut 50 de partit, Alfonso igualava un partit que s'havia complicat amb un gol del pratenc Miguel Rubio; aquell va ser l'únic gol de Cristian Alfonso aquella temporada, força menys prolífica que la 2009-2010, en la qual va marcar un total de 10 gols en els 33 partits disputats; dos d'aquests gols van ser contra el Benavent (21 de febrer de 2010), l'única ocasió en què Cristian Alfonso ha anotat més d'un gol amb el primer equip riberenc. A banda dels 10 gols que el van convertir en quart màxim golejador de l'equip, Cristian Alfonso, amb 5 assistències de gol també va ocupar el mateix lloc en aquest altre rànquing.

L'aventura a l'Espanyol va durar dues temporades en què primer va jugar amb l'Infantil A i, després, amb el Cadet B. Amb l'Infantil A, i sota les ordres d'Òscar Perarnau, l'Espanyol va guanyar-ho tot: Lliga, Copa Catalunya i tots els trofeus que van disputar, com ara el II Memorial Sánchez Llibre, el Joan Babot de Sant Joan Despí o l'Internacional de Gènova. A la lliga, a més, la superioritat va ser aplastant ja que els periquitos van guanyar els 30 partits que van disputar amb 136 gols marcats per només 5 d'encaixats. La temporada després, sense tanta claredat, Cristian Alfonso també va conquistar el títol de Preferent amb el Cadet B, acabant la temporada invicte amb 25 victòries i 5 empats. Aquell equip el dirigia Matias Borsot, actual director esportiu de l'Sporting Mahonés, i comptava amb joves com ara Guillem Savall, Dídac Vila o Oriol Ricarte. A la imatge, la plantilla de l'Infantil B a Disneyland Paris; Cristian Alfonso és el primer jugador a l'esquerra de la fila inferior.