Etiquetes

6/11/10

4 i el gat per rebre el Balears | CE L'Hospitalet - Atlètic Balears (diumenge, 12:00)

Muntar un circ i veure créixer els nans. Això deu pensar Miguel Álvarez en vista del desolador panorama que té per davant de cara a la visita de l'Atlètic Balears a l'Estadi demà al migdia. I és que entre baixes segures i dubtes per lesions i/o molèsties, el tècnic de Guarromán compta amb menys de dos terços de la plantilla disponible per afrontar el partit de demà (12:00 hores). Fins a set homes són baixa segura per sanció i per sanció, mentre que Iván Hammouch i Manel Viale tampoc no han pogut acabar els entrenaments amb normalitat i també serien dubte per l'important cita davant el quadre blanc-i-blau. Tot plegat, més i més contratemps per un conjunt que manté el discurs de les darreres setmanes i que espera d'una vegada per totes aconseguir el primer triomf de la temporada com a local, sis jornades després. El premi, possiblement, viure una setmana fora de les places de descens si alguns resultats acompanyessin. No serà, però, una empresa fàcil, ja que els palmesans arriben amb la moral pels núvols després de destrossar el Mallorca B en el derbi mallorquí del passat diumenge (4-0).

Un 4-0 que va servir per, a banda d'esvair dubtes, tornar a connectar l'afició balearica amb l'equip, després d'una arrencada plena de dubtes i que ja s'havia cobrat la primera víctima amb la destitució de Goran Milojevic, entrenador dels de la Via de Cintura, després d'empatar a casa davant el Terol a la 7a jornada. Va ser el 4 d'octubre quan un altre exmallorquinista, l'argentí Gustavo Siviero, va agafar les regnes dels blanc-i-blaus. Des d'aleshores, els mallorquins han sumat set punts de dotze possibles i han aconseguit sortir del pou de la classificació. Fins i tot, la reacció hauria pogut ser major si la sort hagués acompanyats en partits com el d'Alacant, en què l'Atlètic va sumar només un punt després d'haver errat un penal que hauria pogut donar els tres punts el dia del debut de Siviero. El bon moment que atravessa l'Atlètic, però, va quedar palès diumenge passat quan una mescla d'efectivitat, joc directe, agressivitat i motivació va provocar que el rival de demà passés totalment per sobre d'un inoperant Mallorca B (4-0), gràcies a dos gols del nigerià Peter, un d'Ernesto i un altre de Savoia. (Imatge: futbolbalear.com)

El davanter argentí Gustavo Savoia (foto) és, precisament, la darrera incorporació de l'Atlètic. Després de passar per equips argentina, peruans, xilens o brasilers, va militar la passada temporada al Córdoba de Liga Adelante, sense massa fortuna. Juntament amb Savoia, han arribat més d'una dotzena de jugadors nous que han renovat en profunditat l'equip que, de la mà de l'extècnic de l'Hospi, Ángel Pedraza, va aconseguir l'ascens a Segona Divisió B en una agònica eliminatòria davant el Tudelano, fent valer l'1-0 del partit d'anada jugat a Mallorca. D'aquesta plantilla només queden, a banda del capità Ernesto, els nigerians Bio, Peter, Rafeal i Ibok, que van arribar a Palma de la mà d'Inverfútbol, l'empresa propietària de l'Atlètic Balears. Les novetats han arribat en forma de noms amb experiència a Segona B (la majoria), com és el cas dels defenses Checa, Del Castillo i Goffin, dels mitjos Aarón i Coco o dels puntes Lucas i Martins. Però l'estrella d'aquest projecte havia de ser l'exandreuenc Manuel Lanzarote, que després de protagonitzar el culebrot de l'estiu va signar pels palmesans; no s'hi va estar més de dues setmanes, ja que abans que es tanqués el mercat d'estiu va fitxar per l'Eibar deixant plantats els de la Via de Cintura. (Imatge: futbolbalear.com)


Amb tants canvis i convulsions, és comprensible que el retorn dels blanc-i-blaus a Segona B no hagi estat un camí de roses. Ocupen una posició relativament còmoda a la classificació (son tretzens amb dotze punts), però només es troben tres punts per sobre de l'Hospi, el rival de demà. El taló d'Aquil·les dels balears, a dia d'avui, és el rendiment com a visitant ja que només ha estat capaç de sumar un punt (0-0 a Alacant) en els cinc desplaçaments que ha fet a dia d'avui; la resta, quatre derrotes (3-1 a Sant Boi, 2-1 a Badalona i 1-0 a Benidorm i a Gandia). Partit, el de demà, en què l'Atlètic Balears no estarà sol a les grades ja que està previst que almenys una vintena d'aficionats estiguin presents a l'Estadi. Un encontre pel qual Siviero no podrà comptar amb amb Coco, que diumenge va veure la cinquena targeta groga de la temporada ni amb Lucas, que contra l'Hospi acomplirà el tercer i últim partit de sanció després de la seva expulsió fa tres jornades davant l'Alzira a l'Estadi Balear. A banda de Lucas i de Coco, Rafeal tampoc viatjarà a l'Hospitalet per motius de salut; el quart i últim descart és el del belga Valentín Goffin, que ha caigut lesionat a darrera hora i no ha viatjat a terres catalanes. Així les coses, el possible onze inicial que podria presentar el tècnic argentí demà al migdia podria ser el format per: Fernando; Tolo Reus, Tena, Ibok i Del Castillo; Lawal, Ernesto; Martins, Aarón, Peter i Savoia. (Imatge: futbolbalear.com)

Per la seva banda, a les urgències que hi ha a ca n'Hospi per la difícil situació a la classificació s'hi ha afegit, com dèiem, el malastruc de les lesions, que aquesta setmana ha omplert de gom a gom l'infermeria de l'Hospi. Després de confirmar-se que Dani Planchería haurà d'estar-se un mes i mig de baix després de ser operat dimarts passat i de veure com Jordi Martínez, Rubén García i Óscar Álvarez encara no s'han recuperat de les seves respectives lesions, les molèsties que han patit al llarg de la setmana Cristian Gómez i Cristian Lobato semblen apartar-los de la convocatòria pel partit de demà. A aquestes sis baixes s'hi afegeix, a més, la del sancionat Cristian Alfonso, expulsat de forma tan rigorosa com innocent a Santa Coloma. Per si no n'hi hagués prou, Iván Hammouch i Manel Viale no s'han entrenat amb normalitat en les últimes sessions abans del partit i serien dubte per enfrontar-se al quadre balear.

Situació, tot plegat, que afegeix un punt d'heroïca a la complicada situació dels riberencs, penúltims a la classificació amb només 9 punts al sac i havent aconseguit només una victòria en les 11 jornades disputades. El partit de demà, tot i les baixes, hauria de servir per començar a percebre 'l'efecte Álvarez' i valorar de quina manera ha millorat l'equip l'arribada del tècnic andalús. Un altre punt d'interès serà comprovar si l'Hospitalet és capaç de guanyar el primer partit de la temporada a casa: mai fins ara els riberencs havien arribat al sisè partit de la temporada com a locals sense haver guanyat cap encontre; un triomf demà suposaria igualar l'inici com a local de la temporada 1989-90, en què l'Hospi va guanyar un partit, en va empatar quatre i en va perdre només un; una victòria que, precisament, havia arribat davant l'Atlètic Balears (2-1), l'última vegada que els mallorquins han visitat la nostra ciutat. Per aconseguir-ho, l'onze inicial (agafat amb pinces) que podria disposar Miguel Álvarez sobre la gespa artificial de l'Estadi seria el format per Craviotto, Hammouch, Barón, Manel Viale, Lucas Viale, Manel, Velamazán, Pitu, Corominas, Cirio i Eloi Fontanella. I és que reforçar i controlar el mig del camp pot ser cabdal si l'Atlètic, com és previsible, acaba per acumular homes a la zona medul·lar.

El partit començarà a partir de les 12 del migdia i podrà ser seguit íntegrament per Ràdio l'Hospitalet (96.3 FM) des de dos quarts de 12. L'encarregat d'impartir justícia serà l'aragonès Luís Miguel Vallejo Aznar, tot un 'veterà' de la categoria ja que tot just viu la seva 7a temporada a la categoria de bronze del futbol espanyol. Vallejo Aznar ha dirigit aquesta temporada un total de 4 partits (dos al grup segon i dos més al tercer), amb un balanç de dues victòries locals, un empat i una victòria visitant. Serà la quarta ocasió (tercera a la lliga) que Vallejo Aznar xiuli un partit al CE L'Hospitalet: els dos precedents a la competició de la regularitat van saldar-se en empat a zero (L'H-Sabadell, 2007-2008 i Hospi-Levante B, 2005-2006). A més, l'estiu de 2005, Vallejo Aznar també va dirigir el partit d'anada de la 1a ronda de la Copa del Rei entre el Calahorra i l'Hospi (1-3).

CE L'Hospitalet - CE Atlètic Balears | Els precedents

1989-1990. Segona B Grup IV (6a Jornada)
CE L'HOSPITALET 2-1 Atlètic Balears

1988-1989. Segona B Grup II (37a Jornada)
CE L'HOSPITALET 2-1 Atlètic Balears

1987-1988. Segona B Grup II (29a Jornada)
CE L'HOSPITALET 2-1 Atlètic Balears

1985-1986. Copa del Rei (1a ronda, anada)
CE L'HOSPITALET 1-1 Atlètic Balears

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada