6/9/10

Un malson anomenat Trujillo | Sporting Mahonés 3-1 CE l'Hospitalet

L'Hospi va tornar ahir de Maó amb les mans buides en el seu primer desplaçament de la temporada de lliga regular. I amb una certa sensació d'impotència davant l'exhibició d'Antonio Trujillo, ahir dorsal número 20 de l'Sporting Mahonés, que amb un hat-trick impresionant va col·locar un contundent 3-0 al marcador que va deixar sense opcions als homes de Pedraza que, tot sigui dit, van tenir un matí gris i tot i la bona predisposició inicial, van donar massa facilitats a l'atac menorquí i els va faltar més presència i decisió a la zona d'atac, ja que amb prou feines van inquietar Eloy Casals, habitual porter suplent de Moso, baixa ahir per lesió. De nou, i com va a passar a Cadis, aquest 3-1 no pot ser més alarmant del que permet la segona jornada de lliga; caldrà, doncs, fer un buidatge d'errades, individuals i col·lectives, i tractar de subsanar-les al més aviat possible, amb vistes del proper partit de lliga, a casa contra el Benidorm. Una bona oportunitat per sumar els primers tres punts i esvair els dubtes que comencen a planar en alguns aficionats de l'Hospi. Una dada, l'any que l'equip va fer el play-off d'ascens amb l'Eibar, a aquestes alçades de la temporada l'equip només tenia un punt més. Paciència i tranquil·litat.

I és que després d'uns primers minuts esperançadors, sense un clar dominador però amb una demostració d'intencions i de ganes de jugar a futbol de tots dos equips, l'Sporting ha acabat imposant el seu estil de joc directe i ha creat més d'un ensurt a Carlos Craviotto. Saltava l'Hospi a la gespa natural de Bintaufa amb un equip força similar al que va protagonitzar la remuntada davant el Dénia a la Copa, amb les incorporacions de Ceballos i Jordi Martínez en lloc de Barón (lesionat) i d'Eloi; amb Gómez en una posició més retrassada i amb Pitu, 'fent de Gómez'. Com dèiem, des de l'inici l'Hospi volia la pilota i la movia amb cert criteri, tot i que l'Sporting no es deixava dominar. Tot i això, va ser l'Hospi qui va gaudir de la primera ocasió del partit en una rematada de cap de Lucas Viale, a la sortida d'un córner botat per Coro, que es perdia fregant el pal dret de la porteria d'Eloy. Va ser una de les poques opcions dels catalans a la primera meitat, ja que l'equip va pecar d'indecisió a partir de la línia ofensiva de tres quarts. De fet, l'Sporting va començar a sovintejar l'àrea riberenca i ja al minut 6, l'ex del Mataró i del Peralada, Mourad va tenia la primera ocasió en un xut que va blocar Craviotto; l'11' dels maonesos va estar especialment actiu en el dia d'ahir i va dur de corcoll Ceballos en l'hora llarga de partit que va disputar. Quatre minuts més tard, Raül Capó feia una passada llarga cap a Moyano, que guanyava l'esquena a la defensa riberenca però era incapaç de superar primer Craviotto i després Óscar Álvarez, que van salvar els dos xuts del migcampista vitorià (10').

La sensació era que tot i que el domini de la pilota corresponia a l'Hospi, l'Sporting tenia les coses més clares a l'hora de finalitzar les jugades i mostrava molta més intenció en les seves jugades ofensives; durant uns minuts, però, els locals no van passar d'accions individuals i d'alguna centrada que es passejava per l'àrea riberencs sense cap més perill. Sí que va provar sort David Corominas en un xut des de la frontal de l'àrea que es perdia a l'esquerra de la meta maonesa (27'). Eren minuts en què l'Hospi controlava el partit i l'Sporting esperava al seu terreny per sorprendre els de Pedraza a la contra. I així va arribar el primer gol, en una jugada individual de Trujillo que va marxar dels defenses de l'Hospi que li van sortir al pas (atac en inferioritat, dos contra cinc), va internar-se dins l'àrea gran i va deixar anar una canonada que es va colar per tot l'escaire esquerra de la porteria de Craviotto. Tot un golàs, però amb la sensació que la rereguarda riberenca va pecar d'agressivitat deixant entrar Trujillo amb tota la tranquil·litat del món.

L'1-0 va deixar tocats els riberencs, que van diluir-se i van facilitat la feina als de Joan Esteva, que quan ja pensaven en enfilar el camí del descans amb aquest mínim avantatge van trobar-se amb un segon gol encara més espectacular que el primer. De nou, Antonio Trujillo va tenir metres per controlar la pilota, col·locar-la com millor li vingués i deixar anar una altra gardela, ara des de fora de l'àrea, que tornava a netejar les teranyines del mateix escaire de l'1-0. De nou, golàs, però també, un altre cop, errada de l'Hospi, en una jugada originada per una pèrdua de pilota de Pitu en una zona molt perillosa. Amb el 2-0 vam arribar al descans i amb la sensació que tot i haver controlat bona part de la primera meitat, l'Sporting mereixia el triomf per decisió i per ocasions creades.

La segona meitat va començar amb un Hospi disposat a entrar en el partit al més aviat , però va ser de nou l'omnipresent Trujillo qui va estar a punt d'anotar el 3-0 en rematar al travesser, de xilena, la centrada al segon pal d'un company. Sens dubte, era el seu dia. Va respondre l'Hospi només un minut després, en un de Pitu des de la frontal que tot i no dur massa potència va posar en problemes Eloy, que va atrapar en dos temps. No van ser masses les ocasions que va haver-hi a la segona meitat, en què tot i la intenció de l'Hospitalet, el cansament va començar a fer aparició a les files de tots dos equips. Només a pilota parada tots dos equips eren capaç de crear cert perill a la meta contrària, llevat d'una acció combinativa entre Mourad i Trujillo que va acabar amb un xut sec de l'extrem de l'Sporting que va obligar a lluir Craviotto.

L'entrada d'Alfonso i d'Eloi no va canviar massa les coses, ja que l'Sporting, ben junt en defensa, va aguantar els atacs de l'Hospi i no va patir en cap moment pel marcador. De fet, van ser els locals els qui van tornar a colpejar; al minut 78, un tal Antonio Trujillo va ser l'encarregat de xutar una falta força llunyada que va dirigir directament a l'escaire dret de la porteria de Craviotto. 3-0. Increïble. Sensació d'impotència a l'Hospitalet davant el partit que estava realitzant el davanter mallorquí de l'Sporting. Sense que serveixi d'excusa, el vent que bufava a favor dels locals va fer acte d'aparició en aquest tercer gol i va donar més velocitat al Jabulani. Amb el partit sentenciat, l'Hospi va tractar de maquillar el resultat amb el gol de l'honor. Ho va intentar primer Cristian Alfonso (79'), que va creuar en excés el seu perillós xut. I ho va aconseguir dos minuts més tard (81'), Jordi Martínez, que va recollir una pilota morta dins l'àrea i va afusellar sense pietat Eloy per anotar 3-1 que acabaria sent definitiu, i és que desgraciadament, l'Hospitalet no va aconseguir crear cap dubte a la rereguarda maonesa i va deixar que el partit anés morint sense cap acció més destacada que un llançament de falta de Méndez Canario (89'), que va marxar fregant el pal.

Després dels tres minuts de descompte 'reglamentaris', Pintado Calero va xiular la fi d'un partit amarg per l'Hospi que segueix creuat en les seves visites a terres balears, després del 3-0 a Eivissa amb García Tébar a la banqueta (2007/08), l'eliminació a Santanyí del play-off d'ascens el maig de 2009 i, ara, amb la clar derrota per 3-1 a Bintaufa. L'aspecte positiu és que, d'ara en endavant, l'equip gaudirà d'una setmana completa per preparar, únicament, el partit de lliga del cap de setmana. Diumenge, els de Pedraza rebran un Benidorm dolgut després de la duríssima derrota de dissabte al Guillermo Amor davant el Mallorca B (0-5).
D'altra banda, els juvenils A i B també van debutar aquest cap de setmana a la lliga, tot i que tampoc van tenir un inici massa brillant. El Juvenil A va empatar a l'Estadi (0-0) davant el Badalona dissabte passat, mentre que el Juvenil B, tot i avançar-se en el marcador, va acabar perdent a Sabadell per 3-2 davant del Mercantil.

CF SPORTING MAHONÉS:
Eloy, David Sánchez, Raül Capó, Dani Camacho, Martí Noceras, Iray Barreto, Pedro Capó, Moyano, Mourad (Rubén Carreras, 67'), Marcos (Pedro, 78') i Trujillo (Méndez Canario, 82').

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Iván Hammouch, Ceballos, Óscar Álvarez, Lucas Viale, Cristian Gómez, Corominas (Toni Velamazán, 77'), Pitu (Cristian Alfonso, 56'), Cirio, Jordi Martínez i Lobato (Eloi, 64').

Gols: 1-0 Trujillo (35'); 2-0 Trujillo (44'); 3-0 Trujillo (78'); 3-1 Jordi Martínez (81'). [Veure gols]

Àrbitre: Vicente Pintado Calero; amb l'assistència de Perea Martínez i Sánchez Palop (Comitè valencià). Bona actuació, va passar pràcticament desapercebut. Va mostrar targeta groga al local Martí Noceras (31') i als visitants Craviotto (10'), Lucas Viale (67') i Óscar Álvarez (75').

Incidències: partit disputat al Camp Municipal de Bintaufa, als afores de Maó, davant d'uns 700 espectadors en el que era el debut dels menorquins com a locals a la lliga. Sol de justícia i forta calor. Manu Viale i Dani Planchería van ser els dos jugadors que es van quedar a la banqueta, tot completant la convocatòria de setze homes. Partit retransmès per IB3 Televisió.