Etiquetes

12/9/10

Fent regals | CE l'Hospitalet 0-1 Benidorm CF

"Al futbol, qui perdona, ho acaba pagant". Familiar, no? És un dels tòpics més recurrents per parlar d'aquest esport, del futbol, i aquesta nit ens serveix per il·lustrar d'una manera força fidel el partit que l'Hospitalet ha perdut fa una estona davant del Benidorm per 0-1. Però, un cop més, cal fer autocrítica i no recórrer sempre a la mala sort o a la manca d'encert. Avui, l'Hospi ha regalat d'una manera increïble la primera mitja hora de partit, període en el qual no ha passat absolutament res sobre el terreny de joc, res de res. Ha hagut d'arribar el gol del quadre alacantí per tal que els homes de Pedraza reaccionessin. Un gol que, per cert, ha vingut precedit d'una nova errada defensiva de l'Hospi que ha habilitat Cubillas. Amb el 0-1, els riberencs s'han posat les piles i han començat a crear ocasions de perill sobre la porteria defensada per Óscar, autèntic heroi del Benidorm aquesta tarda. I és que l'ex porter del Gavà, Vila-joiosa i Caravaca, entre d'altres equips, s'ha erigit en gran protagonista amb les seves intervencions, algunes d'elles miraculoses, que han fet desesperar els jugadors, tècnics i aficionats de l'Hospi. Tot aquest cúmul de circumstàncies ha resultat, d'una banda, en el 0-1 final que, d'altra banda, deixa l'Hospi en la darrera posició de la classificació, amb un només un punt i empatat amb el Castelló... de Jordi Vinyals.

Els primers 27 minuts del partit han estat simplement infumables. No ha passat res de res; imprecisions, errades i, segons Pedraza, "manca de personalitat". Com dèiem, ha hagut de marcar el Benidorm (en la seva única ocasió de gol en tot el partit) perquè l'Hospi s'adonés que hi havia partit, que tocava jugar, lluitar i, almenys, empatar-lo. El gol, a més, ha arribat en un regal imperdonable de la defensa de l'Hospi; Óscar Álvarez no ha encertat a rebutjar una pilota que li arribava franca i ha habilitat Cubillas perquè marxés sol cap a porta. El davanter del Benidorm, després de sortejar la sortida de Craviotto per la seva esquerra, empenyia la pilota a plaer al fons de la xarxa. El 0-1 ha estat un punt d'inflexió per als locals, que mica en mica s'han anat ficant en el partit (a mesura que el Benidorm ha reculat línies). Només la imoportuna lesió de Cirio (43') ha pogut trencar la dinàmica positiva que ha creat l'Hospi, que ha gaudit de fins a sis accions perilloses en tan sols dotze minuts de partit (del 33' fins al descans).

Ho ha intentat primer Toni Velamazán, amb un xut des de la frontal de l'àrea que s'ha perdut a la dreta de la porteria d'Óscar (33'); un minut després, Cristian Alfonso enviava als núvols una centrada en banda esquerra de Cirio (34'); al 40', Óscar intervenia per primer vegada per aturar un xut sense massa mala llet de David Corominas, que des del punt de penal culminava una acció col·lectiva iniciada per Velamazán i continuada per Cristian Alfonso. Al 45' Jordi Martínez, que tot just havia saltat al camp en substitució de Cirio, xutava des del vèrtex esquerre de l'àrea gran per sobre del travesser, una acció que ha estat el preludi d'una doble ocasió claríssima de gol, ja al temps de descompte, quan de nou Jordi Martínez ha posat a prova Óscar, a qui tampoc ha pogut batre Cristian Alfonso, que no ha pogut aprofitar el rebuig i ha vist com l'omnipresent meta benidormer enviava la pilota a córner.

L'Hospi es trobava en el bon camí, i ha saltat al camp a la segona meitat amb la intenció de donar continuïtat al setge amb què havien acabat els primers 45 minuts. Dit i fet, la segona part ha començat tal i com havia finalitzat la primera: amb una doble ocasió, amb Óscar de protagonista i, novetat, amb el pal com a convidat indesitjat. Corria el minut 50, i una acció embolicada dins l'àrea acabava amb una rematada de Lobato que desviava Óscar; el rebuig el recollia Jordi Martínez, que des de l'àrea gran disparava i estavellava la pilota al pal dret de la meta alacantina. Durant 20 minuts, l'Hospi ha mantingut un gran nivell i ha recuperat les bones sensacions transmeses en partits com el de Riudarenes o el de Copa amb el Dénia. El Benidorm amb prou feines creuava el centre del camp i no donava a l'abast per allunyar el perill creat pels riberencs.
Al 55', Óscar Álvarez era a punt d'esmenar la seva errada en el 0-1 amb un cop de cap a la sortida d'un córner, tot i que la seva rematada tornava a trobar-se amb les mans d'Óscar. Dos minuts més tard, Alfonso tornava a rematar alta una excel·lent passada en profunditat de Coro, un dels millors de l'Hospi aquesta tarda (57'). La mateixa sort corria una acció del mateix Alfonso al minut 69, que es perdia novament per sobre del travesser de la porteria visitant.

Tot i que el domini de l'Hospi seguia sent aclaparador, el cert era que amb el pas dels minuts, l'Hospi perdia frescor i el Benidorm imposava el tipus de partit que li interessava: constants interrupcions, pèrdues de temps i rampes, eterns recursos quan un equip va guanyant. L'Hospi, cansat, va caure a la trampa del Benidorm i va deixar de sovintejar l'àrea visitant amb tant de perill com d'antuvi. Només la proximitat dels darrers minuts va fer que el quadre de Roberto Granero, que segueix sense poder asseure's a la banqueta del Benidorm per un problema amb les llicències federatives, endarrerís les línies i deixés que l'Hospi tingués alguna opció més per empatar el partit. Una de les més clares arribava al 85', amb un control orientat massa llarg de Jordi Martínez quan s'havia quedat tot sol davant d'Óscar. Al 88', Jordi Martínez tornava a trobar-se amb un incommensurable Óscar, que feia una estirada impossible per enviar a córner el xut a mitja volta de l'avui '14' de l'Hospi. Hi somiarà el davanter de l'Hospi. La darrera ocasió arribava ja al temps de descompte, quan Lucas Viale rematava desviat un servei de cantonada executat per Pitu.

Amb aquesta acció el públic començava a abandonar l'Estadi; pocs instants després, Herrero Arenas xiulava la fi d'un partit que, novament, deixa una sensació agredolça. Malament, perquè per tercer partit consecutiu a la lliga, una nova errada defensiva, imperdonable, acabava costant massa car a l'Hospi. En l'aspecte positiu, l'equip ha recuperat el bon futbol, encara que hagi estat per 35-40 minuts i ha tornat a obrir el camí de les coses ben fetes després de dos partits un xic grisos contra el Badalona i l'Sporting Mahonés. Un fet al qual cal agafar-s'hi per confiar que l'equip sumarà diumenge vinent la primera victòria a la lliga, en el seu desplaçament a Terol.

FITXA TÈCNICA

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Iván Hammouch, Barón, Óscar Álvarez, Manu Viale, Toni Velamazán (Lucas Viale, 88'), Corominas (Pitu, 77'), Cristian Gómez, Sergio Cirio (Jordi Martínez, 44'), Cristian Alfonso i Lobato.

BENIDORM CF: Óscar, Valero, Navarro, Carrasco, Ayala, Víctor Albalat (Del Castillo, 77'), Agulló, Ocaña, Cubillas (Banegas, 61'), Chupe i Yahvé (Pablo García, 46').

Gols: 0-1 Cubillas (27').

Àrbitre: Óscar Herrero Arenas (Aragó). Bé, no ha tingut cap influència en el marcador. Ha ensenyat targeta groga als locals Corominas (53'), Manu Viale (65'), Toni Velamazán (83') i Cristian Gómez (92') i als visitants Yahvé (39'), Ocaña (54') i Víctor Albalat (66').

Incidències: partit disputat a l'Estadi de Futbol de l'Hospitalet. Pobra entrada, un cop més: menys de 200 espectadors al feu riberenc. Tarda agradable. Manel Gómez i Dani Planchería han completat la convocatòria de setze homes d'Ángel Pedraza. Eloi Fontanella i Rubén García s'han quedat fora de la llista per culpa de les seves respectives lesions.