19/9/10

Seguim cuers | CD Teruel 1-0 CE l'Hospitalet

No hi ha manera. L'Hospi segueix sense conèixer la victòria en el seu retorn a la Segona Divisió B. Ahir a Terol, els homes d'Ángel Pedraza van tornar a no mostrar-se inferiors al seu rival, però això no va ser suficient com per evitar la tercera derrota consecutiva a la lliga (quarta en partit oficial). El Teruel en va fer tenir prou amb un golàs de Cristian Arcega, en una de les poques ocasions de què va gaudir, per sumar el primer triomf a la lliga i deixar l'Hospi a remolc fins la resta del partit, que va convertir-se en un voler i no poder pels riberencs, als quals els va mancar mala llet, insistència i continuïtat a l'hora de buscar el gol de l'empat. Amb l'1-0 final, l'Hospi seguirà cuer una jornada més (tercera en zona de descens); si el Castelló puntua aquesta tarda a Dénia, a més, seria fanalet vermell en solitari.

El Campo de Pinilla va veure una primera meitat força igualada i ensopida, en què cap dels dos equips va fer-se amb el control clar del matx. De nou, tal i com va passar diumenge passat, tots dos equips van respectar-se en excés, amb l'afegit de la por a perdre que presentaven terolencs i hospitalencs. Va ser David Corominas, de nou el millor de l'Hospi, el primer a intentar-ho, però el seu xut va marxar per sobre del travesser de la meta defensada per Caballero. Per contra, el Teruel només era capaç de crear perill mitjançant centrades al punt de penal i jugades a pilota parada, com la falta que va picar el capità mudèjar Monforte i que va passejar-se per tota l'àrea de l'Hospi sense que ningú encertés a rematar-la. Al 17', Pitu enviava una massa alt un llançament de falta a la frontal de l'àrea; més desviada encara marxava la falta picada novament per Monforte (21'). Al 28', Jordi Martínez tenia una de les millors opcions dels catalans a la primera meitat en plantar-se sol davant Caballero, que va anticipar-se al davanter riberenc després que el seu darrer control se li escapés. Al minut, responia el quadre local, en una acció en banda dreta conduïda per Negral, que centrava al punt de penal perquè Juli, arribant des del darrere, rematés de cap a les mans de Craviotto. Va ser el preludi del gol, del golàs que cauria un parell de minuts més tard i que provocaria la derrota final dels de Pedraza.

De nou, certa passivitat de la defensa de l'Hospi, que regala metres i temps als jugadors rivals perquè pensin, col·loquin la pilota a la seva voluntat i disparin. En aquest cas, l'afortunat va ser Cristian, que va deixar anar un xut fort i col·locat des de tres quarts de camp que va acabar entrant per tot l'escaire de la porteria de Carlos Craviotto. Minut 31: 1-0; història repetida i familiar a ca n'Hospi. Els riberencs van acusar el gol rebut i van quedar tocats uns quants minuts, moments en què el Teruel va seguir creixent i en què, fins i tot, Salva hauria pogut ampliar la diferència en una centrada de Monforte, però l'estirada de Craviotto va evitar que el cop de cap del davanter cedit pel Vila-real suposés el 2-0. Més tard, al 41', el lleidatà havia de tornar a treballar en aturar una nova rematada de cap, en aquest cas de Kiko després de l'enèssima pilota penjada per Monforte. Abans, l'Hospi ho havia intentat, també a pilota parada, en un servei de cantonada executat per Pitu i que Jordi Martínez rematava, fort però col·locat, directe a les mans de Caballero. Sense més història arribàvem al descans, amb la sensació que l'Hospi havia de millorar bastant per aspirar a rescatar algun punt de Pinilla.

L'inici de la segona meitat, però, no va ser massa més esperançador pel quadre dirigit per Ángel Pedraza, ahir no excessivament actiu a la banqueta (de fet, el segon entrenador, Manuel Ruano, va ser l'encarregat de donar ordres en alguns moments de l'encontre). Dèiem que no va començar bé aquesta 2a part, ja que al minut 4 de la represa els locals van gaudir d'una triple ocasió en què primer van demanar penal per mans de Manel en una rematada de Cristian i que va acabar amb Monforte creuant en excés un xut des de l'àrea gran de l'Hospitalet; sort, perquè un 2-0 hagués estat un cop massa dur pels catalans. Dos minuts més tard, Pedraza va realitzar els dos primers canvis a l'equip i va donar entrada a Lobato i a Eloi, en el lloc de Manel i de Pitu. Casualitat o no, l'Hospi va tenir més possessió de la pilota i va sovintejar més el terreny de joc del Teruel, en part per la pròpia dinàmica i resultat del partit, que convidava a l'Hospi a avançar les línies i al Teruel, a replegar-les i a sortir al contraatac.

No va ser fins al minut 59 que va arribar la primera ocasió clara pel CE L'Hospitalet, després que Cristian Lobato culminés una acció individual amb un xut des del vèrtex esquerre de l'àrea terolenca i es trobés amb la providencial mà de Caballero que enviava la pilota a córner. Van ser els millors minuts de l'Hospi que va tornar a fregar el gol de l'empat quatre minuts més tard en una passada en profunditat de Coro cap a Jordi Martínez, que trenca el fora de joc, encara Caballero però creua excessivament el seu xut, que marxa llepant la base del pal dret de la porteria del meta aragonès. La jugada, per cert, va originar l'expulsió per protestar del tècnic local, Ramon Maria Calderé (tot un classic, tant ell com les seves expulsions).

Tornant al partit, l'Hospi va semblar acusar aquestes dues ocasions fallades i no va seguir donant continuïtat a aquesta ambició atacant; lluny de tancar el Teruel al seu camp, els locals van sentir-se còmodes i fins i tot van buscar el 2-0 en accions a pilota aturada, com ara una nova falta executada per Monforte i que Craviotto va enviar a córner (78'). Dos minuts abans, Eloi també demostrava tenir el punt de vista desviat i tornava a creuar massa el seu xut, que marxava a l'esquerra de la porteria de Caballero. Va ser una de les últimes ocasions d'un partit que va acabar embrutant-se i en què l'Hospi va veure fins a cinc targetes grogues, mentre l'equip mai va donar la sensació de tenir el gol de l'empat a l'abast. Només Lobato (81') va tenir el gol a les seves botes, però l'anticipació providencial d'un defensa local quan el '15' de l'Hospi es disposava a rematar ho va impedir. Els cinc minuts d'afegit tampoc no van servir per a l'Hospi, que va jugar aquests darrers instants amb més cor que no pas cap i que va acabar deixant passar una nova oportunitat per guanyar el primer partit de la temporada.

L'Hospi, amb aquesta derrota, entra de ple en una dinàmica més negativa de la que segurament, per mèrits i per joc, mereix; però no és menys cert que en això del futbol, el que compta és marcar més gols que el contrari. I això, en aquesta lliga 2010-11, l'Hospi encara no ha estat capaç de fer-ho. Per sort, dimecres torna a haver-hi un partit, importantíssim si tenim en compte la situació tan incòmoda de l'equip. La visita de l'Alacant és una bona opció per trencar la mala ratxa que arrossega l'Hospitalet... o per acabar d'entrar en barrena. Fins dimecres, però, tractarem de pensar en positiu i creure que, ara sí, a la cinquena, arribarà la primera victòria.

CD TERUEL: Caballero, Negral, Kiko, Javi González, Jaime, Borja (Pérez Rubio, 63'), Cristian (Enric Pi, 70'), Valleros, Monforte, Juli (Ador, 85') i Salva.

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Iván Hammouch (Ceballos, 80'), Barón, Óscar Álvarez, Manel Viale, Manel Gómez (Eloi Fontanella, 51'), Corominas, Toni Velamazán, Cristian Alfonso, Jordi Martínez i Pitu (Lobato, 51').

Gols: 1-0 Cristian (31').

Àrbitre: Ricardo de Burgos Bengoetxea (Basc). Molt bona actuació. Va mostrar un total de vuit targetes grogues: tres als jugadors del Teruel, Borja (16'), Pérez Rubio (66') i Jaime (75') i cinc als riberencs Manel Gómez (37'), Toni Velamazán (60'), Óscar Álvarez (77'), Ceballos (88') i Manel Viale (90'). A més, també va expulsar per protestar l'entrenador local, Ramon Maria Calderé (64').

Incidències: Partit disputat al Campo de Pinilla davant d'uns 1.700 espectadors. Gran ambient de futbol i presència d'una desena d'aficionats de l'Hospi, entre ells alguns membres de S'Hospitxosos. Preus de les entrades: 12 euros general i 15 la tribuna; els menors de 14 anys pagaven 3 euros. Alguna cara coneguda a la llotja, com la de l'ex entrenador del Zaragoza, Luís Costa o la de l'ex riberenc Xavi Roca, que actualment treballa pel Sabadell i prenia notes i imatges dels aragonesos, proper rival dels arlequinats aquest dimecres. Lucas Viale i Dani Planchería van completar la llista de convocats de Pedraza, de la que van quedar fora per decisió tècnica Moussa i Peque. L'equip va tornar de l'Hospitalet immediatament després del partit i d'haver fet via cap a Terol el mateix dissabte pel matí (8:30 hores). Segona visita de l'Hospi a Terol i segona derrota.