Etiquetes

3/9/10

La Lliga, només la Lliga | Sporting Mahonés - CE L'Hospitalet (diumenge, 12:00)

37 partits oficials. Això és el que li queda a l'Hospi per acabar la temporada regular, si és que després no s'ha de jugar cap partit extra per pujar o per salvar la categoria. Només la Lliga; és el que ens queda després de la comprensible (que no desitjable) eliminació dels riberencs a mans del Cádiz dimecres passat al Carranza (3-1). Una derrota lògica si tenim en compte el potencial econòmic i de planter dels uns i dels altres, però una derrota que deixa un bon regust si valorem l'actitud positiva i la lluita que els homes d'Ángel Pedraza van mostrar al llarg dels 90 minuts. L'altre aspecte positiu és que no hi haurà cap altra competició que pugui destrobar l'atenció de l'equip, que d'ara en endavant tindrà la lliga com a únic objectiu. Després de l'empat de la setmana passada a Badalona, i sense cap tipus d'urgència, l'equip viatja a Maó amb la intenció de retornar a Catalunya amb algun punt al sarró tot i que la tasca no serà gens fàcil, ja que al davant hi haurà un equip complicat com és l'Sporting Mahonés. La cita, diumenge a les 12 del migdia a l'estadi de Bintaufa, serà retransmesa, com sempre, per Ràdio l'Hospitalet i també per la televisió autonòmica balear, IB3.

I és que l'estadi de Bintaufa és un dels feus complicats de la categoria, un camp on els menorquins només van perdre en quatre ocasions la temporada passada (0-3 amb el Badalona, 0-2 amb Barcelona B i Ontinyent i 3-4 amb l'Alcoyano -en un partit prou estrany). De fet, el bloc dirigit pel català Joan Esteva va fonamentar la seva permanència en el gran paper que van realitzar com a locals, rol sota el qual van aconseguir més de dos terços de la puntuació final a la lliga: 45 punts que van certificar la salvació dels maonesos l'any del seu retorn a la Segona Divisió B. Aquesta temporada, però, l'equip s'ha renovat en certes posicions i tot i algunes baixes importants, l'arribada de jugadors com Martí Noceras, Méndez Canario, Marcos o l'exriberenc Pedro García han d'aportar un petit plus que permeti el quadre mallorquí aspirar a cotes més altes aquesta temporada (ni que sigui aconseguir una permanència més folgada que no pas l'any passat). Han marxat jugadors importants com Libo (Terrassa), Guillem Martí (Ried) o Mario Mora, que tot i no comptar amb massa minuts la temporada passada era el darrer supervivent del duel que balears i catalans van dirimir a la fase d'ascens a Segona B el juny de 2005, partit en què Mario Mora va anotar l'1-0.

Ha plogut molt des d'aleshores i els menorquins han aconseguit retornar a la categoria de bronze, divisió en què tot just militaran per vuitena temporada des de la seva fundació l'any 1974. Com dèiem, la intenció de l'entitat que presideix Paco Segarra és aspirar a fites més altes i fer de l'Sporting un clàssic a la categoria abans de donar el salt a la Segona Divisió A. De moment, els menorquins no van fer un mal debut a Palma diumenge passat, malgrat l'1-1 final al camp del Mallorca B. Tot i el gol matiner del filial mallorquinista, els homes de Joan Esteva van reposar-se bé del gol encaixat i van gaudir de prou ocasions com per haver-se endut els tres punts; al final, només Jeroni va aconseguir introduir la pilota a la xarxa local en una de les nombroses jugades a pilota parada que van dibuixar els blanc-i-blaus. A la segona meitat, tot i el domini de l'Sporting i de l'expulsió del mallorquinista Herbet, no hi va haver gairebé ocasions llevat d'una clarísima de Rubén Carreras, que incomprensiblement no va marcar 1-2 quan tenia tota la porteria per ell sol. Per tant, bones sensacions les que va transmetre l'equip d'Esteva, que diumenge podrà comptar amb tota la plantilla per enfrontar-se a l'Hospi, llevat del davanter Toni Corbella, darrera incorporació dels insulars, que pateix un trencament fibrilar que el tindrà allunyat dels terrenys de joc dues o tres setmanes més.

D'altra banda, la incògnita principal a les files del Centre d'Esports l'Hospitalet es veure com reaccionarà l'equip als tres esforços continuats que els riberencs han hagut de realitzar davant el Dénia, el Badalona i el Cádiz i de quina manera aquest cansament pot afectar l'equip davant l'Sporting. De cara a aquest partit, Pedraza recuperarà el lesionat Iván Hammouch i el sancionat David Ceballos, així com Jordi Martínez, que tornarà a la convocatòria després de quedar-se a terres catalanes pel partit de Copa de dimecres passat. De la mateixa manera, caldrà estar atents a les possibles modificacions que pugui haver-hi en l'onze inicial per tal de dosificar els jugadors en aquest inici de temporada. Així les coses, el possible onze inicial de l'Hospi podria ser el format per Craviotto, Hammouch, Barón, Manu Viale, Lucas Viale, Rubén García, Cristian Gómez, Lobato, Corominas, Eloi Fontanella i Jordi Martínez.

Horari 'de missa' per un partit que xiularà un col·legiat amb una història peculiar com és el valencià Vicente Pintado Calero, que fa tres anys que va tornar al 'seu' col·legi després de treballar durant vuit anys a Palma de Mallorca (a AENA), motiu pel qual va 'actuar' com a balear en els partits que va dirigir. És el cas de l'únic precedent de Pintado Calero amb l'Hospi, en el triomf dels riberencs davant l'Alcoyano per 3-1, amb Jordi Roura a la banqueta, el 14 d'octubre de 2007. Diumenge, rebrà l'assistència a les bandes dels també valencians Julio Alberto Pérez Martínez i Ángel José Sánchez Palop. Serà la desena visita de l'Hospitalet a terres menorquines en tota la seva historia, uns duels que tradicionalment no han ofert massa gols al públic maonès; fins ara, l'Hospi s'ha imposat a l'Sporting en dues ocasions (la última, el 5 de gener de 1992 per 0-1), hi ha empat tres vegades i ha perdut quatre d'aquests nou partits). El darrer precedent, però, es va produir a l'anada de la primera eliminatòria del play-off d'ascens a Segona B, la temporada 2004-2005, després que l'Hospi de Ramon Moya s'hagués proclamat campió del grup català de tercera i li toqués en sort el quart classificat del grup balear: l'Sporting. En aquell partit, Dani Cobo es va erigir com a salvador hospitalenc ja que va ser l'autor de dos gols que van igualar un partit (i una eliminatòria) que s'havia complicat sobremanera amb els gols de Mario Mora i de Juan Pablo.

Sporting Mahonés - CE L'Hospitalet | Els precedents
Victòries de l'Hospitalet: 2
Empats: 3
Victòries de l'Sporting Mahonés: 4
Gols marcats per l'Hospi: 6
Gols marcats per l'Sporting Mahonés: 8
Victòria més àmplia: Sporting Mahonés 1-2 CE L'H (1988-89, Segona Divisió B).

Darrer precedent: Sporting Mahonés 2-2 CE L'H (2004-05, Fase d'Ascens a Segona B).

1 comentari: