22/9/10

Avui, tampoc | CE l'Hospitalet 0-0 Alicante CF

Doncs a la cinquena, tampoc hi ha hagut sort. En un partit de patró força similar als que portem disputats, l'Hospi ha estat incapaç de superar un Alacant que tot i mostrar certa feblesa en l'aspecte defensiu ha sortit satisfet del punt sumat a l'Hospitalet. I és que després d'una primera meitat tan igualada com fluixa, similar a la de dissabte a Terol: poques ocasions -i repartides- i poca claredat a l'hora d'arribar a la porteria contrària. A la segona meitat, l'Hospi ha collat els alacantins, que han passat més angúnies però que s'han vist afavorits per la manca de punteria i de mala llet de la davanter riberenca, de nou barallada amb el gol. Ni Cristian Alfonso, ni David Corominas, ni Jordi Martínez, ni Cristian Gómez... Cinc jornades i dos gols a favor; un de penal i l'altre, a hores d'ara, intrascendent. L'empat a zero final trenca amb una ratxa de tres derrotes consecutives a la lliga, però amplia la de partits sense guanyar a cinc (tantes com jornades s'han disputat); a més, l'equip ja fa 279 minuts que no marca cap gol (tres partits i els nou últims minuts de Maó). La nota positiva és que Craviotto ha marxat als vestidors sense encaixar cap gol, per primer cop en partit oficial aquesta temporada. Un tímid raig de sol en un panorama cada cop més gris.

En línies generals, el partit no passarà a la història dels grans encontres de la història, ni molt menys. L'Estadi de Futbol de l'Hospitalet ha viscut una primera meitat eminentment avorrida, amb ben poques ocasions de gol. En contra del que es podria esperar, l'Alacant no ha plantat l'autobús de forma descarada i no ha renunciat a sorprendre l'Hospi en accions ràpides de contraatac. Tot i això, el domini de l'esfèrica ha correspòs als riberencs, que ben d'hora han protagonitzar el primer ensurt a la porteria visitant. Ha estat al minut 2 de partit, en una passada de Gómez cap a Corominas, que ha encarat Alberto i ha xutat sec i ras des de dins de l'àrea gran; el porter alacantí, però, ha estat ràpid i àgil i ha enviat la pilota a córner en la primera acció perillosa de l'Hospi. Ha tornat a ser Coro, de nou notable, l'encarregat de tornar a portar perill sobre la meta alacantina; en aquest cas, en una centrada xut que s'ha anat enverinant a mesura que s'apropava a la porteria d'Alberto i que, per desgràcia riberenca, ha acabat prenent un efecte invers que l'ha vista marxar fora, fregant el pal dret de la porteria visitant.

Un parell d'ocasions en vint minuts era tot el balanç atacant de tots dos equips, més preocupats de no complicar-se la vida que de crear joc. Tot i això, al minut 23 l'Alacant ha gaudit d'una de les millors ocasions de tot el partit en una acció dins l'àrea gran de l'Hospi, en què Serramitja ha aconseguit endur-se la pilota d'entre un bosc de cames (amb massa facilitat, tot sigui dit) i ha creuat massa el seu xut davant la sortida de Craviotto. Avui, almenys, l'errada de torn no ha costat tan cara com en d'altres partits, però de ben poc ha anat. Lluny de revolucionar el partit, aquesta acció no ha contribuït a veure més coses en un partit que ha anat avançant cap al descans sense massa cosa per explicar. L'única acció destacable, mentre el públic de general es barallava amb els milers de mosquits que volaven al voltant dels focus, ha estat una nova acció de David Corominas en banda dreta, que ha fet una passada a l'àrea petita que, incomprensiblement, Jordi Martínez no ha encertat a rematar. Era el minut 34, i aquesta ha estat la darrera jugada interessant d'un primer temps que ha vist el primer canvi a les files de l'Hospitalet, ja que uns problemes al genoll d'Òscar Álvarez l'han obligat a deixar el seu lloc al camp per Lucas Viale (41').

Per sort, la segona meitat ha començat una mica més animada, amb l'Hospi amb la clara intenció de buscar el primer gol del partit i amb un Alacant més pendent d'aturar les escomeses dels riberencs que no pas de buscar el 0-1. La marxa de més que els de Pedraza han posat al partit ha fet acular l'Alacant que ha posat de relleu algunes mancances defensives que els davanters de l'Hospi no han sabut aprofitar (al contrari que les davanteres rivals a les quals ens hem enfrontat fins al moment). Amb una nova centrada de Coro cap a Jordi Martínez que Dídac ha enviat a córner en última instància (53') ha començat el degoteig d'accions de perill de l'Hospitalet en aquests segons quaranta-cinc minuts; algunes han estat clares, d'altres no tant, però l'equip de nou ha tornat a treballar relativament bé per merèixer un premi superior a l'empat que finalment ha obtingut. Al 61', Jordi Martínez culminava amb un xut de canari un bon control amb el pit dins l'àrea gran després d'una centrada d'Iván Hammouch, avui jugant com a lateral esquerre durant bona part del partit. Un minut després, arribava la que possiblement ha estat la millor oportunitat del partit per l'Hospi, en una ràpida contra conduïda per Lobato, que ha canviat el joc per Cristian Alfonso, totalment sol en banda dreta; el '9' de l'Hospi ha encarat Alberto, però ha vist com el porter alacantí enviava a córner el seu xut.

Enmig del carrussel de canvis (dos a l'Alacant i un a l'Hospi -entrada de Pitu per Ceballos-), Jordi Martínez ha tornat a tenir l'1-0 a les seves botes, però ha rematat massa forçat i a les mans d'Alberto l'enèssima acció en banda dreta de Corominas (66'). Precisament el menut davanter riberenc ha estat el protagonista d'una de les darreres ocasions del partit gràcies a un xut ras i centrat des de la frontal de l'àrea gran que Alberto ha blocat sense massa més complicacions (77'). Hauria pogut ser l'1-0, però no és menys cert que dos minuts abans, i com qui no vol la cosa, l'Alacant hauria pogut complicar-li molt la vida a l'Hospi en una acció força similar a la que ha protagonitzar Serramitja a la primera part (75'). I és que entre Albert Urrea, Rubén Martínez i Casanova, l'escassa parròquia hospitalenca que s'ha donat cita avui a l'Estadi ha vist perillar el partit després de la combinació entre aquests tres jugadors i que ha acabat amb l'ex davanter del Mallorca B fent un xut creuat que marxava llepant la base del pal dret de la meta de Craviotto. Minuts després (83'), Pedraza li donava l'alternativa a Peque, que substituïa Hammouch i feia així el seu debut en partit oficial amb l'Hospi. La seva entrada, però, no va aportar cap novetat a un Hospi que no va trobar forats a la defensa visitant... fins al temps de descompte. I és que quan ja passaven quatre minuts del temps reglamentari, Cristian Gómez va estar a punt de dur el deliri a l'Estadi en una acció que hauria pogut significar el triomf de l'Hospitalet. La seva vaselina des de la mitja lluna de l'àrea gran, havent vist avançat Alberto, marxava plorant per sobre del travesser alacantí quan gairebé tothom al camp veia la pilota dins.

Final made in Hospi per seguir, una setmana més, instal·lats a la darrera posició de la classificació. Dos punts de quinze possibles i diumenge, una cita ben dramàtica a terres valencians, amb motiu de la visita de l'Hospi al Luís Suñer Picó, camp de la UD Alzira. Perquè els alzirenys, com els catalans, no han començat la lliga massa bé i encara no han guanyat cap partit; de fet, amb l'Hospi, és l'únic equip que encara no coneix la victòria en aquest grup tercer i, també juntament amb els de Pedraza, és l'equip menys golejador del campionat amb només dos gols marcats en cinc jornades. Aposta segura al 0-0? Ho veurem diumenge, a partir de les 17:30 hores en un partit que podreu seguir per Ràdio l'Hospitalet o bé pel minut a minut que podreu seguir via Twitter. L'objectiu, apropar-se a la zona de salvació, que després de la victòria de la Grama contra el Benidorm (1-0) se situa a 4 punts.

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Ceballos (Pitu, 70'), Hammouch (Peque, 83'), Óscar Álvarez (Lucas Viale, 41'), Manel Viale, Toni Velamazán, Corominas, Cristian Gómez, Cristian Alfonso, Jordi Martínez i Lobato.

ALICANTE CF: Alberto, Álex García, Manzano, Álex Blanco, Dídac, Dani García (Forte, 67'), De Pablos (Urrea, 57'), Rubén Martínez, Acebal, Serramitja i Jon Uriarte (Nacho Casanova, 70').

Àrbitre: Julio Fermín Leo Ollo (Navarra). Actuació força fluixa si tenim en compte que el partit no ha presentat massa dificultats. Ha perdonat l'expulsió al visitant a Álex García i, filant molt prim, a Toni Velamazán. Ha mostrat un total de 5 targetes grogues, dues als locals Jordi Martínez (58') i Toni Velamazán (80') i tres als jugadors de l'Alacant Jon Uriarte (45'), Manzano (55') i Álex García (62'). També ha amonestat verbalment el tècnic visitant, Vicente Borge (82').

Incidències: Pitjor entrada de la temporada a l'Estadi, amb poc més de 150 espectadors a les graderies. Nit agradable, perfecta per a la pràctica del futbol. Miki Albert, membre de l'staff tècnic del Girona FC era present també al camp. Manel Gómez i Dani Planchería han completat la convocatòria de l'Hospi, de la qual se n'han quedat fora Cirio, Rubén García i Barón, per lesió i Moussa i Eloi Fontanella per decisió tècnica. Cinquena visita de l'Alacant a l'Hospitalet, i cinquè partit imbatut, segueix la malastrugança.