Etiquetes

22/9/10

A la cinquena, la vençuda? | CE L'Hospitalet - Alacant CF (dimecres, 20:00 hores)

Quan encara discutim sobre el que va deparar la derrota de l'Hospi a Terol dissabte passat (1-0) i sense gairebé adonar-nos-en, ens trobem davant d'una nova jornada de lliga al grup tercer de Segona Divisió B: la cinquena. És a dir, una nova oportunitat perquè l'Hospi estreni el seu caseller de victòries en un campionat on, a hores d'ara, l'Hospi ocupa la darrera posició amb tan sols un punt sumat dels 12 possibles. És evident, doncs, que el partit de demà es presenta pels riberencs com una petita final per començar a redreçar el rumb d'un equip que havia creat moltes expectatives després de la gran pretemporada realitzada. Tres derrotes consecutives han encès les alarmes a ca n'Hospi i tot i que des de la plantilla i el cos tècnic es fa una crida a la calma, ningú no pot amagar que una nova ensopegada davant l'Alacant podria començar a complicar les coses ben d'hora amb l'entrada en una dinàmica perdedora que pogués fer aflorar els fantasmes del passat. Guanyar és l'únic objectiu del partit d'aquest vespre, guanyar és evitar que l'Hospi 2010-11 protagonitzi el pitjor inici de lliga de l'entitat en les primeres cinc jornades. Guanyar és marcar un punt d'inflexió i l'autoconvicció que s'estarà, i de debò, en el bon camí.

No és que les estadístiques serveixin precisament per il·lusionar-nos, ans al contrari; l'Alacant és un dels cocos 'històrics' dels riberencs, incapaços de batre el quadre alacantí en les vuit ocasions en què s'han enfrontat, bé sigui a l'Estadi o al José Rico Pérez (el balanç és de dos empats i sis derrotes); tampoc és que Vicente Borge, tècnic visitant, tingui un mal record del coliseu hospitalenc, ja que les tres vegades que l'ha visitat n'ha sortir vencedor: dues com a jugador (0-1 amb l'Hércules i 1-3 amb la Vila-joiosa) i una com a entrenador (0-2, també amb la Vila-joiosa). Precisament l'àrbitre d'aquest darrer partit, és Julio Fermín Leo Ollo, l'encarregat de dirigir l'encontre d'aquest vespre. Un únic precedent, derrota de l'Hospi. No es pot dir, doncs, que els números estiguin al nostre favor.

Més positiu pot resultar el fet que l'Alacant de Borge hagi conformat una plantilla pràcticament nova si la comparem amb la que va finalitzar en tretzena posició la temporada passada. S'han quedat els joves del filial que tan bon rendiment van oferir l'any passat: Javi Salero, Iván Forte, Dani García o Jon Uriarte. Amb ells, han arribat jugadors amb cert recorregut i prestigi al futbol espanyol, com el porter del Sevilla Atlético, Ruyales, o l'ex espanyolista David de Pablos; així com futbolistes coneguts a l'àmbit català, com Albert Urrea (Lleida) o Marc Serramitja (Gavà). Per tant, el més important ha estat (i encara és) conjuntar aquesta amalgama de jugadors per conformar un bloc competitiu que lluiti en igualtat amb la resta d'equips; queden lluny aquells grans i ambiciosos projectes d'Antonio Solano que feien de l'Alacant un outsider a l'ascens a Segona Divisió, categoria que va tastar en un fugaç viatge d'anada i tornada l'any 2008-2009.

L'arrencada dels 'celestes' sense ser espectacular, tampoc ha estat tan negativa com la de l'Hospi, ja que després de veure's superat clarament per l'Orihuela a la primera jornada (2-0), els de Vicente Borge han encadenat tres jornades consecutives sense perdre amb una victòria (1-0 davant l'Alzira) i dos empats (1-1 a Gandia i a casa davant el Mallorca B). Precisament en els partits de casa radica la principal novetat de l'Alacant aquesta temporada, que ja ha deixat de jugar els seus partits al José Rico Pérez i s'ha traslladat a la 'seva' casa del Palamó (Villafranqueza). Ara, però els de Borge hauran de guanyar-se les garrofes en un camp de gespa artificial, un fet que el tècnic alacantí considera que afavoreix els homes d'Ángel Pedraza; no obstant, i conscients del moment delicat que atravessa l'Hospi, no renuncien a tornar a Alacant amb els tres punts sota el braç. Per aconseguir-ho, Borge ha convocat els següents setze homes, que ja es troben concentrats en un hotel de Barcelona: Alberto, Ruyales, Álex García, Álex Blanco, Dídac, Castán, Dani García, Urrea, Serramitja, Forte, De Pablos, Acebal, Manzano, Rubén Martínez, Jon Uriarte i Nacho Casanova.

Amb menys tranquil·litat pot afrontar aquest partir el Centre d'Esports l'Hospitalet, tot i que tant el míster Pedraza, com Quique Cárcel i alguns jugadors de l'equip han volgut transmetre tranquil·litat a tota l'afició i s'han mostrat convençuts que els resultats no trigaran en arribar si es continua en aquesta línia. No és menys cert, però, que les errades col·lectives i individuals comeses fins ara han costat sempre molt car a l'Hospi, motiu pel qual l'equip es troba instal·lat en la darrera posició havent protagonitzat una de les pitjors arrencades de la història. Dèiem abans que les estadístiques, que la història, no estan del cantó del Hospi, tot i la importància molt relativa que tenen. Més cabdals són les baixes amb què compta el tècnic sevillà pel partit d'aquest vespre.

I és que a les ja conegudes baixes de Rubén García i de Sergio Cirio per lesió, ahir s'hi va afegir la d'Andrés Barón, que ja es va quedar sense viatjar a Maó per unes molèsties a la cama. El lateral aragonès, que l'any passat va participar en 41 dels 44 partits disputats, podria estar-se fins a tres setmanes de baixa, en el que suposa un nou mal de cap per Ángel Pedraza, que haurà de decidir si torna a confiar en David Ceballos per ocupar aquest lateral esquerre, si bé canvia Iván Hammouch de banda, o bé si confia en els joves del planter i dóna l'alternativa bé a Moussa o bé a Peque. La bona notícia, però, és la recuperació de Cristian Gómez, que dissabte no va viatjar a Terol com a mesura de precaució degut al cop que havia rebut en el partit anterior. Amb aquests factors, l'onze inicial que podria presentar l'Hospi aquest vespre sobre la gespa de l'Estadi podria ser la formada per Craviotto, Ceballos, Hammouch, Óscar Álvarez, Manu Viale, Toni Velamazán, Cristian Gómez, Lobato, Corominas, Cristian Alfonso i Jordi Martínez.

Som a la cinquena jornada i, entre una cosa o una altra, l'Hospi continuarà una setmana més sense ocupar la seva franja de les 12 del migdia pels seus partits com a local. En aquest cas, la jornada intersetmanal ha 'obligat' a passar el partit al vespre, amb l'inici previst a les 20:00 hores. Un encontre que serà dirigit, com comentàvem anteriorment, pel col·legiat navarrès Julio Fermín Leo Ollo, que fins ara només ha xiulat un partit a l'Hospitalet, el que el 13 de gener de 2008 va perdre a l'Estadi davant la Vila-joiosa (0-2) que aleshores dirigia l'ara entrenador de l'Alacant, Vicente Borge. Avui, Leo Ollo estarà assistit a les bandes per Judith Romano García i per José Antonio Martínez Sáez, adscrits també al col·legi navarrès. Serà la cinquena visita de l'Alacant a terres hospitalenques, a un estadi que fins ara se li ha donat prou bé, amb un balanç de tres victòries i només un empat.

CE L'Hospitalet - Alacant CF | Els precedents
Victòries de l'Hospitalet: 0
Empats: 1
Victòries de l'Alacant 3
Gols marcats per l'Hospi: 1
Gols marcats per l'Alacant: 7
Victòria més àmplia: CE L'H 0-4 Alacant CF (2002-03, Segona Divisió B).
Darrer precedent: CE L'H 0-0 Alacant CF (2007-08, Segona Divisió B).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada