14/12/14

Solvents | CE l'Hospitalet 2-0 CD Eldense

- Segon triomf consecutiu d'un Hospi que s'acomoda en zona de relax amb 23 punts.
- Tot i les baixes, els riberencs es mostren superiors a un Eldense molt tou en defensa.
- Bon partit de Joel Méndez, el primer a la Lliga com a titular.
- SALA MULTIMÈDIA: rodes de premsa dels entrenadors i galeria de fotos del partit.

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Peque, Valentín, Aleix, Agus, Alcaraz, Luque (Álex, 67'), Canario (Bueno, 69'), Morgado (Rubén Carreras, 82'), Èric Via i Joel.

CD ELDENSE: Alberto, Pagán, Bardanca, Soldevilla (Paulinho, 76'), Aridane, José Sánchez, Vivanco (George, 41'), Cañadas, Sergi Guardiola, Chupe i Jefté (Luís Doménech, 61').

Gols: 1-0 Èric Via (30'); 2-0 Alcaraz (54').

Àrbitre: Óscar Herrero Arenas (Aragó). Ha amonestat els locals Agus (65') i Alcaraz (80') i els visitants Soldevilla (2'), George (52'), Cañadas (80') i José Sánchez (90').

Incidències: partit corresponent a la 17a jornada del Campionat de Lliga del grup 3 de Segona Divisió B celebrat a l'Estadi de Futbol de l'Hospitalet davant d'uns 500 espectadors. S'ha guardat un minut de silenci per la mort de l'avi de Nano, jugador de l'Hospi. Als riberencs, José i Oliver han completat la convocatòria; a l'Eldense ho han fet Richi i Juanjo.

Guanyar. Era l'objectiu únic que s'havia marcat l'equip per acabar bé l'any a l'Estadi i s'ha aconseguit. L'Hospi ha derrotat aquest matí per 2-0 un Eldense fluix, que deixa sensacions preocupants per al seu cos tècnic i per als seus aficionats. Els blaugrana han estat inferiors a un Hospi que tot i les baixes ha competit bé. De fet, més enllà dels tres punts, el que per a qualsevol entrenador seria un motiu de preocupació, per a Kiko Ramírez és un signe de positivisme de cara al futur: jugadors menys habituals com Èric Via, Pablo Morgado o Joel Méndez han hagut de tirar del carro en un partit important i han ofert un molt bon nivell. Tots tres han ocupat les posicions més ofensives d'un conjunt que amb prou feines ha concedit opcions a un Eldense innocent al darrere i inofensiu en atac. Les errades defensives dels alacantins han premiat un Hospi que hauria pogut marxar a dinar amb un resultat més ampli però que, sigui com sigui, viatjarà diumenge a Torrent amb 23 punts, amb mitja permanència al sac i amb la intenció de començar a lligar la segona meitat en un terreny de joc complicat.

Finalment, Iván Carril no ha estat de la partida com tampoc ho ha estat Albert Vivancos. El gironí ha estat baixa de darrera hora, fet que ha obligat Ramírez a reconstruir l'onze, amb Alcaraz en posició més endarrerida i amb Luque i Canario per davant. Joel Méndez ha estat titular per primer cop a la Lliga (va ser-ho a la Copa davant del Guijuelo) i Via i Morgado han ocupat les bandes. Bona imatge de l'Hospi en una de les primeres meitats més brillants del curs a l'Estadi (tampoc és que el llistó estigués excessivament alt). Els riberencs han volgut la pilota des del primer minut i ben aviat s'han vist les intencions d'un Eldense que nedavam guardava la roba i buscava l'errada de l'Hospi al darrera o la seva opció a pilota aturada. Res de res. Mitja hora ha trigat l'Hospi en obrir una llauna que Miguel Ángel Luque estaria a punt d'obrir al minut 11, amb un llançament de falta ajustat al pal que obligava Alberto Maciá a estirar-se per enviar la bola a córner; després, el vallesà picaria un córner a la dreta de l'atac local, però la rematada de primeres de Valentín marxaria fora per ben poc (19').

Qualsevol reacció eldenca seria un miratge, ja que l'Hospi de seguida recuperava el control del partit i tornava a sovintejar la meta blaugrana. Al minut 25, l'avui central Diego Bardanca estaria a punt de fer-se gol en el seu intent de rebutjar una bona centrada de Canario; del córner resultant, picat també pel jugador castellà, Agus estaria a punt de fer el primer del partit amb una rematada de cap que marxava fora. Era qüestió de temps que arribés el gol de l'Hospi i, probablement de la manera més tonta, els de Kiko Ramírez s'avançarien gràcies a Èric Via al pas per la mitja hora de partit. Fruit d'una errada de Toni Soldevilla a la frontal de l'àrea, el penedesenc recuperava l'esfèrica, es plantava tot sol davant Alberto i el batia, ras, per inaugurar l'electrònic de l'Estadi (30'). Via premiava l'esforç i la intenció d'un Hospi que encara hauria pogut eixamplar distàncies abans del descans, però primer Morgado s'ha trobat amb una bona intervenció d'Alberto (36') i més tard Joel, molt actiu durant tot el partit, ha creuat en excés el seu xut (41').

A la represa, l'Eldense ha fet una passa endavant a la recerca del gol de l'empat, quan Aparicio ja havia fet un canvi (en principi per lesió), tot donant entrada al gal·lès George en detriment de Pablo Vivanco (41'). Els alacantins ambicionaven l'empat, però tornarien a estar tous al darrere en l'acció decisiva del partit, en una acció d'estratègia executada per Canario que Rubén Alcaraz, amb el cap, enviava al fons de la xarxa per matar definitivament el partit (54'). A partit d'aquí el partit no tindria més història que els minuts corrent davant els badalls d'un públic més pendent del xiulet final que de cap altra cosa. Hospi i Eldense esgotarien els canvis entre escasses opcions de gol: Joel fregaria el 3-0 en un mà a mà amb Alberto que salvaria el porter visitant i l'Eldense només en tindria una de clara ja en ple temps de descompte, en una rematada de Sergi Guardiola que picava la xarxa lateral (91'). El millor? Descans per a jugadors com Luque o Canario, peces importants al mig del camp i que a Torrent tindran un paper important davant la baixa d'Alcaraz per acumulació d'amonestacions. Però abans, el premi (ara sí) de la Copa al Calderón dijous vinent (20:00 hores).