Etiquetes

18/5/14

Enorme, Hospi! | Cádiz CF 0-0 CE l'Hospitalet

Sala Multimèdia | Maduresa. És un dels termes que millor pot il·lustrar el partit que el Centre d'Esports l'Hospitalet ahir al Ramón de Carranza de Cadis. Ni l'ambient, ni tenir l'equip més golejador de tota la categoria al davant ni les novetats a l'onze inicial. Res va destorbar un Hospi que va tornar a demostrar el perquè del seu creixement al llarg dels mesos. Ahir, va acabar traient de polleguera un Cádiz que no va disparar entre els tres pals en els gairebé 100 minuts de partit que hi va haver. I és que el quadre de Kiko Ramírez va sortir de la Tacita de Plata amb un marcador que no és el millor per defensar com a local en una eliminatòria, però que segurament molts haguéssim signat quan dilluns passat coneixíem que el Cádiz seria el rival en aquesta primera ronda de la fase d'ascens. Sobretot, però, l'Hospi aconseguia espolsar-se els fantasmes dels partits de l'any passat a Tenerife i a Eibar, on la pressió i l'ambient en contra va acabar passant factura als riberencs. Ahir, res més lluny de la realitat, van ser els hospitalencs qui van estar més a prop d'obrir el marcador que no pas un rival que amaga múltiples perills de cara a un vibrant partit de tornada. Un 0-0 que dóna, encara, més motius per creure en un Hospi que s'ho creu, que confia en superar el Cádiz, en avançar ronda i apropar-se una mica més al somni de l'ascens a la Lliga Adelante.

Novetats a tots dos equips als onzes inicials. Finalment, els problemes físics impedien que Andrés,  lateral esquerre del Cádiz, prengués partit en el partit; el seu lloc com a titular l'ocupava Josete, central ahir reconvertit. Pel que fa a l'Hospi, finalment Kiko Ramírez no va haver de triar entre Hammouch i Peque, ja que tots van partit d'inici; el capità va ocupar el lateral dret mentre que el de Sant Joan Despí va tenir tasques de caire més ofensiu. Així, Iban Salvador va començar el partit des de la banqueta. A diferència del que molts crèiem, el Cádiz no va prémer l'accelerador d'inici i Craviotto amb prou feines va haver d'intervenir. Els d'Antonio Calderón van gaudir de més possessió de pilota, però en canvi va ser l'Hospi qui millor va interpretar els requeriments d'un partit molt tàctic. Sense concessions, ràpida en l'anticipació, la defensa riberenca va guanyar la partida a l'atac gadità, poc lluït ahir. Va haver de transcórrer mitja primera part per viure el primer intent de l'Hospi, amb un xut de Provencio des de la frontal que tot i la potència marxava un pèl alt (22').

L'Hospi aconseguia sortir amb velocitat i el Cádiz no estava del tot fi en defensa; així, en un altra contracop veloç Aridai feia una acció marca de la casa, encarava porta tot i perdre angle i feia topar la pilota contra un defensa local; córner (24'). Pel bàndol local, ben poqueta cosa: la primera opció clara era una passada llarga cap a Juan Villar, que quan podia plantar-se sol davant Craviotto es precipitava i enviava la pilota als núvols (33'). El partit, ara sí, s'havia obert mínimament i l'Hospi acariciaria el gol en dues opcions ben clares. La millor gràcies a un batallador David Haro: pilota robada pel de l'Ametlla, que encara Sergio Aragoneses i el força a fer una aturada salvadora (38'). Només tres minuts abans, havia avisat també Aridai amb un xut des de la frontal que després de botar a l'àrea petita el porter local Aragoneses aconseguia blocar en dos temps, just a temps d'evitar la rematada d'Haro (35'). Abans del descans, però, hi hauria temps per una segona ocasió del Cádiz fruit d'una centrada de Migue García des de l'esquerra i de la rematada de cap, desviada, del killer local Airam Cabrera (41').

El tacticisme de la primera meitat es veuria multiplicat en un segon acte que tampoc veuria sortir un Cádiz revolucionat. Més aviat al contrari, l'Hospi decidia agafar les regnes del partit i ben aviat va tornar a posar a prova Aragoneses. En aquest cas, repetia Aridai amb un potent xut de falta des d'uns 30 metres que acabava en servei de cantonada (49'). En aquest capítol, l'Hospi no aconseguiria fer massa mal al Cádiz, tranquil en l'aspecte de l'estratègia. Tot i això, els de Calderón (que havia introduït al camp Kike López i Perico) no van acabar d'entrar en el partit. El màxim a què van arribar va ser a un parell de centrades laterals perilloses que es van passejar per l'àrea de l'Hospi sense trobar cap rematador.

De fet, durant llargs períodes l'Hospi va aconseguir mantenir la pilota en territori gadità sense que els locals sabessin què fer per trencar la teranyina que havia teixit l'Hospi de Kiko Ramírez. El tarragoní feia entrar primer Iban Salvador i després Pirulo amb l'ànim de refrescar l'atac riberenc. Sense canvis en la pràctica, no seria fins el minut 88 que el partit viuria una jugada destacable... i que va esglaiar més d'un: cop duríssim de Manu Viale amb un rival i el central riberenc que queia estabornit a terra davant la preocupació de companys i rivals. La ràpida intervenció dels fisios i el metge del Cádiz van evitar un mal major, ja que Viale va arribar a perdre el coneixement durant uns instants. Manel va ocupar el seu lloc al camp i el tram final de partit es va convertir en un monòleg del Cádiz amb una execució, ahir, manifestament millorable. Vuit minuts d'afegit i la rematada més clara va tornar a córrer a càrrec d''Airam, que deixava anar una volea des de l'interior de la gran que marxava fregant el pal (95'). Després d'allargar un petit extra, d'un córner que feia eriçar el pèl, Ortiz Arias xiulava la fi del partit, d'un partit que ho deixa tot per la tornada a l'Hospitalet aquest diumenge (12:00 hores).

FITXA TÈCNICA 

CÁDIZ CF: Sergio Aragoneses, Ceballos, Tena, Fran, Josete (Kike López, 49'), Luque, Garrido (Mikel Martins, 72'), Migue, Dioni, Airam i Juan Villar (Perico, 64'). 

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Hammouch, Valentín, Viale (Manel, 88'), Moyano, Lucas, Pol, Provencio, Aridai (Pirulo, 81'), David Haro i Peque (Iban Salvador, 68'). 

Àrbitre: Miguel Ángel Ortiz Arias (Madrid). Ha amonestat els locals Tena (30'), Luque (60') i Garrido (69') i els visitants Aridai (2') i Peque (25').

Incidències: partit corresponent a l'anada de la primera eliminatòria del playoff d'ascens a la Lliga Adelante celebrat a l'estadi Ramón de Carranza davant d'uns 17.000 espectadors. Tarda assolellada i molt bona temperatura a Cadis. A l'Hospi, Álex Sánchez i Canario han completat la convocatòria; al Cádiz, Ricky i Kike.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada