4/5/14

A tres punts de la glòria | CE l'Hospitalet 3-0 Ontinyent CF

La calculadora treu fum, però és encara més important que sigui la confiança i la creença la que de debò prevalgui per sobre de tot. L'Hospi arriba a la darrera jornada en una situació que només millora el Llagostera: amb el 3-0 sobre l'Ontinyent, els de Kiko Ramírez mantenen el segon lloc i saben, segur, que si diumenge vinent guanyen l'Olímpic a Xàtiva es classificaran per segona temporada consecutiva per al playoff d'ascens a la Lliga Adelante. L'empat també serviria en el cas que l'Atlètic Balears guanyi a Ontinyent, ja que qualsevol empat a punts amb els balearicos, sigui triple, quàdruple o quíntuple classificaria l'Hospi per a la fase d'ascens. El camí ha estat llarg i durant moltes fases semblava poc menys que una quimera, però l'agònic gol a Magaluf va donar més sentit a una remuntada èpica, que traslladava l'equip de la penúltima plaça de finals del mes d'octubre al segon lloc actual. Situació gairebé ideal que es planteja després de batre no sense problemes un batallador Ontinyent, que ha plantejat guerra fins que Moyano ha fet un gol psicològic, salvador, a tocar del descans. A partir d'aquí, tot ha anar coll avall per un Hospi que certificat el divuitè triomf de la temporada mb dos gols més. Ara només queden 90 minuts per la glòria, tres punts per assegurar-se i assaborir un altre playoff d'ascens. Una fita que ningú s'hauria de perdre: recordeu que demà ja podreu passar per les oficines per apuntar-vos a l'autocar a Xàtiva.

El partit començava amb tres novetats a l'onze, dues de les quals obligades. Amb Valentín i Iban Salvador sancionats, Mousa ocupava el lateral esquerre i Akinsola la punta d'atac. A més, com acostuma a ser habitual a l'Estadi, Lucas ha tornat a la suplència i ha estat Canario qui ha recuperat la titularitat. A l'Ontinyent, la gran novetat ha estat veure'ls vestir la samarreta suplent de l'Hospi, ja que l'equipació que havien portat els valencians (tota vermella) es podia confondre amb la titular riberenca. L'Hospi ha sortit a per feina i ben aviat ha començat a amenaçar la porteria defensada finalment per Jordán. En un primer duel canari sota el sol, el porter visitant ha tret una bona mà per enviar a córner un xut d'Aridai (2'). Minuts més tard, l'Hospi ha seguit insistint primer amb un xut de David Haro que ha picat la xarxa lateral (9'), després amb una bona acció personal de Canario que ha blocat Jordán (11') i també mitjançant l'estratègia, amb una rematada de cap de Mousa després d'un córner executat per Canario que ha marxat fora per ben poc (23').

Bon inici d'un Hospi que s'ha anat diluïnt al darrer quart d'hora del primer temps. L'Ontinyent ha fet una passa endavant i lluny de tancar-se ha volgut buscar la porteria contrària. Verdú ha avisat al minut 28 amb un xut fluix que ha blocat Craviotto i Jaime Jornet ha rematat alt, amb el cap, una pilota centrada per Juanjo Calvo (42'). Abans, Akinsola havia estat objecte d'un penal ben clar dins l'àrea valenciana, però Soto Grado, molt discutit aquest matí, ha obviat l'acció (38'). La millor ocasió dels homes de Nino Lema ha arribat a dos minuts del descans, quan David Verdú ha deixat anar un xut amb cama dreta des de la frontal que ha picat el pal dret de la porteria de Craviotto (43'). I ja ho diu el tòpic: del possible 0-1... a l'1-0. Gol psicològic el que aconseguia Ismael Moyano al minut 45: córner picat per Aridai, intent de rematada de Juanma Viale i pilota morta que Moyano aprofita per afusellar Jordán i situar l'1-0 (45'). L'Hospi marxava al descans amb un avantatge treballat i suat.

A la represa, calia mantenir el llistó per eliminar l'Ontinyent del partit i ho hauria pogut aconseguir per la via ràpida si l'àrbitre no hagués passat per alt un altre clar penal de Jordán sobre David Haro (49'). L'únic xut de l'Ontinyent en tot el segon temps l'ha fet Cervera, des de mitjana distància, però Craviotto ha blocat sense problemes (52'). A partir d'aquí, monòleg d'un Hospi que ha buscat el segon amb insistència. Jordán ha volat per treure una rematada de cap de Moyano a la sortida d'un córner (53'), Canario ha tornat a acariciar el gol en un xut des de l'interior de la gran que ha anat al lateral de la xarxa (54'). I finalment, tanta insistència ha trobat premi per als riberencs, premi per al bon partit de Canario. El de Santa Lucía de Tirajana ha tret a passejar la seva enorme qualitat i ha batut Jordán amb un xut col·locat, de resolució elegant (62'). Queia el 2-0 i arribava la tranquil·litat.

Però no pas la relaxació, per bé que Kiko Ramírez aprofitava per treure jugadors apercebuts de sanció com Viale i Provencio. L'Hospi seguia buscant la meta ontinyentina i Jordán s'ha vestit de salvador per treure primer una bona rematada de Bebo (63'), una bona incursió i posterior xut de Pirulo (76') i al final del partit, una volea des de la frontal d'Aridai (83'). Pel mig, Akinsola ha estavellat un xut ben potent al travesser (78') però, sobretot, David Haro ha aconseguit el seu tretzè gol del curs per sentenciar definitivament el partit. Ha estat en una acció de contracop, amb velocitat marca de la casa; Haro s'ha plantat davant Jordán i amb una mica d'incertesa per la pressió de la defensa ha acabant superant per sota el meta canari per establir el 3-0 definitiu (69') i assegurar, també, que l'Hospi disposi llevat d'hecatombe del millor average golejador general per tercer cop en quatre temporades a #2bg3.

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Hammouch, Mousa, Viale (Lucas, 66'), Moyano, Pol, Provencio (Pirulo, 71'), Canario, Aridai, David Haro i Akinsola (Carreño, 79').

ONTINYENT CF: Jordán, Abenza (Paco Sáez, 64'), Ángel, Berna, Fernando Martín, Juanjo Pereira, Cervera, Juanjo Calvo (Mauro Melo, 78'), Jornet, Nico (Hermosa, 72') i Verdú.

Gols: 1-0 Moyano (45'); 2-0 Canario (62'); 3-0 David Haro (69').

Àrbitre: César Soto Grado (la Rioja). Ha amonestat el local Pol (32') i els visitants Abenza (29') i Ángel (46').

Incidències: partit corresponent a la 37a jornada del Campionat de Lliga del grup 3 de Segona Divisió B celebrat a l'Estadi de Futbol de l'Hospitalet davant d'uns 1.300 espectadors. Matí assolellat. A l'Hospi, Peque i Álex Sánchez han completat la convocatòria; a l'Ontinyent ho han fet Marcos i Dani Fernández. Abans del partit s'ha fet un acte d'homenatge a Blas Hernández, qui durant molts anys va ser delegat del Primer Equip; el president de l'Hospi, Miguel García, ha fet lliurament d'una placa a un dels socis més antics del club, Lluís Sellarès, davant la impossibilitat d'assistència de Blas Hernández.