Etiquetes

19/1/14

Resum de la 22a jornada #2bg3

Videoresum #2bg3 | 22a jornada


Detalls #2bg3 | 22a jornada

Les coses clares. Per dimarts teníem pensat un article #2bg3 per repassar les pitjors ratxes de les darreres 20 temporades al grup català de Segona B. Tot perquè el Prat feia 18 jornades que no guanyava, una xifra força colpidora. I avui, ves per on, els potablava no només han trencat la ratxa sinó que han golejat el Reus, precisament l’únic rival davant el qual havien aconseguit el triomf al llarg de la primera volta. 3-0 final gràcies al doblet d’Ignacio Rosillo i al que obria la llauna, obra de Rubén Alcaraz. Si el Reus no té la permanència lligada i és 7 punts per sobre de la zona de perill, per quina raó el Prat hauria d’estar descendit si és a 7 punts de la primera referència de no descens? Feia 13 mesos i mig que no feia més de dos gols en un Sagnier que només va veure 6 gols potablava durant tot el 2013 i que avui ja n’ha vist 3. Primera victòria a casa del Prat des del passat mes de maig (1-0 vs Yeclano Deportivo). En clan reusenca, l’equip ja és més a prop del descens que del quart: quarta derrota consecutiva, segon pitjor equip en aquesta segona volta i una victòria en els darrers deu partits disputats. A més, en cas d’empat final el Prat s’emporta el goal average particular (5-1).

Repatiment de punts al Clariano. Imatge: Pablo Orts
Un Prat que, per exemple, té a menys d’un partit un Ontinyent que no ha passat de l’empat a zero davant el València Mestalla. Els de Nico Estévez poden marxar contents del Clariano en una jornada amb bons marcadors per allunyar un pèl els rivals per eludir el descens. Cinquè partit sense guanyar dels de Nino Lema (2 empats i 3 derrotes). L’equip no guanya a casa des de l’1 de desembre (3-1 contra l’Espanyol B) i amb 16 punts és a cinc del setzè classificat i a sis del Constància, quinzè. Amb tot, els de la Vall d’Albaida tenen dimecres una oportunitat única amb el partit pendent que disputaran a Sant Andreu (20:15 hores). Pel que fa al Mestalla, segon partit seguit sense perdre i sense rebre gol: primer empat a domicili en tota la temporada que deixa l’Espanyol B com l’únic que no coneix la ‘X’ a domicili. Diferència de gols particular favorable al Mestalla gràcies al 2-1 de l’anada.

Xisco Campos, avui golejador grana. Imatge: Nàstic
Ontinyent i Prat miren, primer, a un Espanyol B que avui no ha passat de l’empat (1-1) a la Dani Jarque davant del Nàstic. Apostar a una altra cosa que no sigui una igualada amb els grana és una aposta suïcida. Avui Xisco Campos ha avançat amb els tarragonins amb el primer gol del Nàstic a domicili en una primera meitat aquesta temporada. A la represa, l’encarregat d’igualar el matx ha estat Aday Benítez. Amb aquest empat, l’Espanyol B n’acumula 6 a Sant Adrià (el que més) i el Nàstic 8 lluny del Nou Estadi (el que més). El Nàstic suma ja deu jornades sense conèixer la derrota, però també és ben cert que no guanya fora –en Lliga- des del 31 d’agost (0-1 al Sagnier). Vuitè partit consecutiu dels periquitos sense vèncer; els de Márquez (veurem com passa la setmana el tècnic espanyolista) han sumat 3 punts dels darrers 24 en joc… però aconsegueixen sortir del descens. En cas d’empat final, average particular a favor del Nàstic (2-1).

L'alegria d'Adrià Granell. Imatge: Raquel Cuartero
Empatat a punts amb l’Espanyol B hi ha l’Olot (18è) i el Levante B (17è). Els gironins perdien per 3-2 a l’Hospitalet, mentre que els granota perdien en l’altre derbi valencià de la jornada. Manises continua allargant la seva ratxa i ahir Adrià Granell va ser l’encarregat de derrocar l’equip de José Gómez, que porta més d’un any encaixant gol en tots i cadascun dels seus desplaçaments (22 partits entre Lliga i playoff d’ascens a la Lliga Adelante). Quarta derrota seguida a domicili d’un Levante B que torna a caure en zona de descens. Quart gol de la temporada d’un Adrià talismà: sempre que marca, Huracán guanya el seu partit (Prat, Ontinyent, Mestalla i Levante B). De fet, en cap dels partits en què Adrià ha marcat a Segona B (amb Alcoyano, Albacete i Huracán), el seu equip ha perdut aquell encontre. Segon cop aquesta temporada que els d’Iñaki Alonso enllacen tres victòries consecutives. En cas d’un poc hipotètic empat, diferència particular favorable a l’Huracán (3-2).

Contrast a Magaluf. Imatge: Lluc Martorell
Per dalt, l’Atlètic Balears recupera la primera plaça de la classificació amb un empat agònic contra l’Alcoyano (1-1). Rayco avançava els de David Porras amb el seu setè gol del curs, però l’estrena golejadora de Toni del Castillo a tocar del final salvava el fortí de Magaluf. Tercera jornada consecutiva sense guanyar dels de Nico López, que s’alcen fins la primera plaça després de nou jornades amb el Llagostera com a propietari. En clau alcoiana, tercer empat a un consecutiu; tercera jornada sense guanyar però novena sense perdre (5 victòries i 4 empats). L’equip es manté tercer però ja té quart, cinquè i sisè igualats a 37 punts. L’Atlético Balears allarga a 14 els partits sense perdre com a local (11 a Magaluf i 3 a l’Estadi Balear el curs passat). A més, el gol de Castillo serveix per a salvar un average particular que resta igualat (1-1) amb l’Alcoyano. Després de cinc jornades sense rebre gol, Rangel n’ha encaixat tres en els darrers tres partits (obra de Francis, Carreño i Castillo).

Dia de poc futbol i molt de lluïment per als fotògrafs. Imatge: Isaac Navarra
Ara, els balearicos avantatgen en un punt un Llagostera que va sumar ahir a Lleida la tercera derrota seguida del Campionat i la quarta jornada sense guanyar (2-0). Partit marcat pel pèssim estat de la gespa del Camp d’Esports arran de la pluja. Castillejo Álvarez va obligar tots dos equips a jugar tot i que estaven d’acord a no fer-ho. A la represa, un penal transformat per Jesús Imaz (ja duu 8 gols) i el tercer gol de Molo van sentenciar els llagosterencs, ahir blanc-i-blaus, que perden el liderat nou jornades després. Igualada la ratxa de tres derrotes seguides dels gironins l’any passat (jornades 16 a 18). En clau blava, catorzena jornada consecutiva sense conèixer la derrota dels de Toni Seligrat, que aconseguien guanyar a casa després de quatre empats consecutius. Bon balanç defensiu dels lleidatans: Pau Torres (un dels 11 jugadors que ho han jugat tot aquesta temporada) ha encaixat únicament dos gols en els darrers set compromisos de Lliga. A més, el Lleida Esportiu s’emporta la diferència de gols particular (3-2).

Els de Planagumà, en forma al Mini. Imatge: ACF Fotografía
S’ho mira des d’una distància propera un Villarreal B que, com l’Hospi, va aixecar un inici de partit advers (0-1) per acabar guanyant amb solvència un rival directe com l’Elche Ilicitano. El segon gol de José Ángel aquesta temporada amb els il·licitans va acabar sent anecdòtic davant del pòquer groguet executat per Juanto, Edu Ramos, Carlos Esteve i Edison Flores per tancar el partit amb un clar 4-1. Tercer partit en què el Villarreal B marca 4 gols al Mini aquest curs i quart triomf consecutiu com a local que deixa enrere les tres derrotes seguides prèvies. Feia tres anys que els groguets no enllaçaven quatre triomfs seguits a casa (2011 vs Granada, Betis, Valladolid i Ponferradina a la Lliga Adelante). Vuitè partit sense guanyar de l’Ilicitano a domicili (3 empats i 5 derrotes); amb el 4-1 (segon cop que encaixen quatre gols a Segona B), els de Vicente Mir cauen a la vuitena plaça i trenquen la ratxa de set jornades sense perdre. A més, la diferència de gols particular és per al Villarreal B (5-2).

Nico (CON) i Mendoza (OLÍ), en lluita. Imatge: Sergio Sanz
En el darrer partit que ens queda per repassar, l’Olímpic i el Constància han empatat sense gols en un marcador que tampoc hauria de sorprendre massa ningú. Els set punts que ha hagut de rebre el constancier Joel Coch arran d’una topada ha estat, possiblment, el més destacat en un duel on Pepín continua jugant minuts (ja en porta 2.070 de seguits), on no han debutat ni Toni Vela ni Dani Gómez a les files de l’Olímpic i en què l’empat manté les dinàmiques de tots dos conjunts. L’Olímpic no encaixa gol a Camp Murta des del mes d’octubre i Francis ja acumula 1.011 minuts de Lliga sense rebre cap diana (des del 20 d’octubre a Reus); el Constància, per la seva banda, ja fa sis partits que no guanya però encara no coneix la derrota en aquesta segona volta fruit dels tres empats sumats davant Ontinyent, Ilicitano i Olímpic. En cas d’empat, diferència favorable a l’Olímpic per 2-4. Amb 22 punts, el Constància té a un sol punt un Badalona que ahir va perdre per 3-1 a Sant Andreu.

Classificació #2bg3 | 22a jornada


Propera jornada #2bg3 | Horaris 23a jornada

Dissabte, 25 de gener
16:00 Mestalla-Olímpic

Diumenge, 26 de gener
12:00 Badalona-L'HOSPITALET
12:00 Constància-Villarreal B
12:00 Ilicitano-Huracán
12:00 Llagostera-Prat
12:00 Nàstic-Sant Andreu
12:00 Olot-Atlètic Balears
17:00 Alcoyano-Ontinyent
17:00 Levante B-Lleida Esportiu
17:00 Reus Deportiu-Espanyol B

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada