Etiquetes

10/1/14

Pinzellades #2bg3 | 21a jornada

València Mestalla - Atlètic Balears
Dissabte, 16:00 | Antonio Puchades

Nico López li està eternament agraït al Poblense. Si no ens falla l’Excel, l’actual tècnic balearico va dirigir el club pobler en dues etapes (1992-96 i 2007-09). A Mallorca els camps de gespa natural son rara avis i quan algun equip que no sigui el Mallorca precisa preparar un partit en gespa natural, Sa Pobla (força més que Inca) guanya protagonisme en la setmana de l’encontre. Allà ha preparat l’Atlètic l’assalt a l’Antonio Puchades, on el València Mestalla buscarà recuperar el camí del triomf després d’un discret partit a l’Hospitalet diumenge passat. Després d’aquest partit, el porter valencianista Yeray ha demanat marxar davant la manca d’oportunitats amb el filial. L’Atlètic fa 270 minuts que no encaixa cap gol i voldrà allargar la ratxa en un escenari on ha aconseguir les dues victòries a camp del Mestalla (2008-09 i 2012-13). A les files baleariques un que va passar pel futbol base del València: Sergi Garcia Mut.

Levante UD B - Villarreal CF B
Dissabte, 16:30 | Ciudad Deportiva Levante UD

El duel de filials de la jornada l’acollirà Bunyol. No es llançaran tomàquets sinó que intercanviaran futbol (pèssima llicència poètica) dos equips que han creuat dinàmiques respecte del curs passat. Certament, els groguets mai van arribar a patir, però enguany el seu creixement a domicili els permet somiar en fites més importants de les previstes en un primer moment. Menys il·lusionant és la situació granota, amb l’equip vivint permanentment en zona vermella. No és fàcil guanyar a Bunyol (només ho han fet Ilicitano, Reus i Badalona), però la irregularitat de l’equip de José Gómez els impedeix fugir de la zona de descens. Tres precedents en terres valencianes i balanç de dues victòries granota i una de grogueta (l’any de l’ascens). Els ex: Rubén Fonte i Carlos Tomás van passar per Vila-real.

CE Constància - Elche Ilicitano
Diumenge, 10:30 | Nou Camp d’Inca
Sancionats: Gaspar (+3), Campoy, Joel Coch (CON)

Tot nou. Ningú millor que un col·legiat debutant com el lagunero Cristian Gadella Kamstra per xiular un duel gairebé inèdit: el Constància-Ilicitano. Perquè l’únic precedent és el de la primera volta al Díez Iborra, amb un 3-0 que va encetar la ratxa de 5 derrotes seguides de l’equip de Joan Esteva. Els inquers van obrir la segona volta amb un punt poc dolent a Ontinyent davant un rival directe, però necessiten fer-lo bé davant un filial ambiciós i sempre complicat. En una setmana revolucionària al Nou Camp: fins a 4 baixes ha concedit el Constància (Xavi Jiménez, Mozo, Salcedo i Juanpe). Podria debutar Tito. A l’Ilicitano l’objectiu és aconseguir el tercer triomf a domicili aquesta temporada: els de Mir no guanyen fora d’Elx des del 29 de setembre (0-2 al Prat), però amb 5 jornades sense perdre es troben instal·lats en la millor dinàmica del curs. Amb la sanció de Gaspar (encara li queden 4 partits), José Perales tornarà a ser titular contra el seu exequip. Curiosa la dada: quan Perales ha estat titular, el Constància ha sumat el 44% dels punts; amb Gaspar, la xifra baixa fins el 28%.

CF Badalona - RCD Espanyol B
Diumenge, 12:00 | Camp del Centenari
Sancionats: Marc Caballé (+1), Eric (ESP)

A vegades fa temps que no veus amics, familiars... i només els retrobes en situacions tristes, poc desitjables. No és un funeral, però diumenge al Centenari Manolo Márquez retornarà a la que va ser casa seva durant dues temporades en un partit on tots dos pacients volen sortir de la UCI. Empatats a 20 punts, amb els escapulats per sobre per la menys dolenta diferència de gols, es preveu un partit de pocs gols, vistes les xifres de tots dos conjunts. Cinc precedents i només una victòria badalonina; dues de l’Espanyol B, idèntiques: 1-4. El Badalona ha sumat 5 punts dels darrers 9 (la millor marca del curs), mentre que l’Espanyol B fa sis partits que no guanya. En un dels partits menys ‘fora de casa’ que tindrà a domicili, els periquitos buscaran puntuar, una fita que no han aconseguit en 9 dels 10 desplaçaments que han fet aquesta temporada. Setmana moguda a tots dos conjunts: el Badalona li donava la baixa a Gigliotti i al perico Moha i l’Espanyol B capgirava un gol de penal dimecres per derrotar el Zaragoza B en l’anada de la Copa RFEF (2-1).

UE Llagostera - Huracán CF
Diumenge, 12:00  | Municipal de Llagostera
Sancionats: Jordi López, Fullana (LLA) / Pomares (HUR)

L’estiu de 2011, els uns i els altres van debutar a #2bg3 gairebé agafats de la mà. Van arribar-hi per camins diferents, però com que al finals els extrems s’acaben tocant... voilà. La diferència, dos cursos després, és que Huracán ha fet dos de dos en el seu intent de fer playoff (altra cosa és pujar) i els blaugrana tot just esperen que a la tercera sigui la vençuda. Porten camí avançat, amb 42 punts en 20 jornades, però afronten per primera vegada una miniratxa mininegativa de minidos partits sense guanyar (1 punt de 6). Els de Carrillo afronten un tram dur amb rivals directes en la lluita per la il·lusió del futbol professional. Els blaugrana mai han derrotar Huracán ni a Llagostera ni a Manises i buscaran fer bons els mals números dels d’Alonso a domicili. Una victòria en nou viatges converteixen els valencians en el cinquè pitjor visitant del Campionat: única victòria al Prat (1-3, 13 d’octubre). Per la seva banda, el Llagostera fa vuit mesos que no perd al seu Municipal, on fins ara només hi ha puntuat el Nàstic (0-0).


Club Gimnàstic - AE Prat
Diumenge, 12:00 | Nou Estadi

No és exactament l’ansietat de què parlava Nat Cole a “Ansiedad”, però Nàstic i Prat en tenen ganes, moltíssimes, de guanyar. Compte que l’únic partit que els potablava han guanyat aquesta temporada va ser a la província de Tarragona (1-2 a Reus el passat setembre). Amb Vicente Moreno, els grana només han aconseguit derrotar dos filials en vuit partits (Levante i Villarreal). La victòria és obligada per a dos conjunts que sempre ofereixen duels igualats, de no massa gols: al Sagnier, 0-0 i 2-1 l’any passat i 0-1 enguany; al Nou Estadi; 1-0 la passada temporada amb Salamero d’entrenador. El Nàstic fa 8 partits que no perd i el Prat, 18 que no guanya cap partit i 514 minuts que no marca un gol. Setmana de fitxatges a tots dos clubs: a Tarragona arriba Iván Aguilar i al Prat, Boris Garrós, que no compartirà vestidor amb Vivó ni amb Oribe.

CD Olímpic - Ontinyent CF
Diumenge, 16:30 | Camp Murta

La tarda de diumenge queda pels duels regionals. El de Murta, a més, provincial. Cert és que la rivalitat a Xàtiva es viu més amb el Gandia que no pas amb l’Ontinyent, igual que al Clariano miren més cap a Alcoi que no pas cap a Xàtiva, però Olímpic o Ontinyent busquen reivindicar-se en un partit interessant. Els d’Aparicio han recuperat la solidesa defensiva: només l’Hospi i el Real Madrid han perforat la seva porteria en tres mesos de competició, però cal fer una passa endavant, créixer també en l’aspecte ofensiu. L’Ontinyent ha vist frenada la seva reacció amb l’arribada de Lema; la derrota ‘injusta’ contra l’Hospi ha obert una ratxa d’un punt de 9 possibles que ha deixat tocat els valldalbaidins, que ja han concedit sis baixes i esperen tancar un parell d’altes més per sumar-les a les d’Unai Alba, Cervera, Jaime Jornet i Dani Fernández. Quatre precedents a Segona B i quatre victòries de l’Olímpic; 26 precedents en categoria nacional i només tres triomfs de l’Ontinyent, tots ells consecutius (65, 66 i 68). Des d’aleshores, desert per als blanc-i-negres. Retrobament de Francis i Toni Aparicio amb el seu exequip.

UE Olot - UE Sant Andreu
Diumenge, 16:30 | Estadi Municipal d’Olot
Sancionats: Ibon Gutiérrez (STA)

Si el drama matinal i en català s’escriu a l’antiga Bætulo, el de tarda, el de sobretaula, s’escriurà envoltat de volcans adormits que poden entrar en erupció si les coses van mal dades. Debut a casa d’Arnau Sala a la banqueta d’un Olot que buscarà el sorpasso a un Sant Andreu que arriba a la cita amb cinc partits sense vèncer. Els de Salinas, nuls a domicili, han perdut presència al Narcís Sala i la classificació reflecteix aquesta situació. Els quadribarrats són a una setmana de fer un any sense guanyar a domicili i buscaran trencar la ratxa davant d’un Olot que no guanya des del 27 d’octubre (1-0 contra el Badalona). Des d’aleshores, 10 partits sense guanyar i només quatre empats (Nàstic, Villarreal B, Prat i Espanyol B). Com a la majoria d’equips, el mercat també s’ha mogut a Olot i a Sant Andreu: els garrotxins han cedit el jove Èric Vilanova al Girona B (conseqüències d’haver aconseguit Sala), mentre que el Sant Andreu incorporava Albert Mozo a l’hora que es desfeia d’Adri Ruiz, Aitor Ramírez i Boris Garrós. Tots dos equips no s’enfrontaven a Olot des de l’any 90; els andreuencs no han perdut en cap de les seves últimes 6 visites. Balanç de 7 victòries de l’Olot, 8 empats i 3 triomfs del Sant Andreu.


CF Reus Deportiu - Lleida Esportiu
Diumenge, 17:00 | Estadi Municipal de Reus

La 21a jornada es tancarà amb un duel interessant a Reus. Tòpic màxim, ja que tots els partits es preveuen interessants, però el cert és que el retrobament d’Emili Vicente amb el seu exequip després d’una setmana mogudeta en clau roig-i-negra pot ser interessant. El Reus ha donat la baixa a Ferran i a Borja, que posa fi de forma inesperada a la seva quarta etapa amb els del Baix Camp. L’arribada de David Medina aportarà també experiència a un Reus encallat, que només ha vençut un dels darrers vuit partits i que no guanya a casa des del passat 30 d’octubre (2-0 contra l’Alcoyano). Per la seva banda, el Lleida Esportiu rastreja el mercat mentre preparar l’assalt a la 13a jornada sense perdre. Pau Torres ha encaixat un sol gol en les últimes cinc jornades. Torna Mata després d’un partit de sanció en un equip, el blau, que és el menys golejat a domicili (9 gols encaixats). Si la cosa va d’ex, a Reus n’hi ha uns quants: Emili Vicente, Sobregrau, Asier i Colorado.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada