Etiquetes

6/1/14

Resum de la 20a jornada #2bg3

Videoresum #2bg3 | 20a jornada


Detalls #2bg3 | 20a jornada
Imatge: Jordi Mestres

El drama de diumenge tenia lloc al Sagnier. Ni Prat ni Badalona han trobat el gol i el partit s’ha tancat amb un guarisme massa habitual per als potablava: 0-0. Debutava Ramon Borrell amb el Prat, però l’ex del Vilanova del Vallès no ha sortit a la represa, lesionat. Sense sort ni encert, els de Pepe Delgado sumen el segon empat consecutiu, dos partits sense perdre però amb dos punts que són insuficients en la seva lluita per fugir de la zona de descens. Amb el d’avui, ja són 17 partits sense vèncer a la Lliga i 8 mesos sense fer-ho al Sagnier, on encara no ha guanyat aquesta temporada. Per la seva banda, el Badalona enllaça tres partits sense perdre, cinc punts de nou possibles que signifiquen la millor ratxa dels escapulats aquesta temporada. Quart partit a Segona B entre tots dos equips i tercer empat, segon a zero. En cas d’empat entre tots dos conjunts a final de temporada caldrà recórrer a la diferència de gols general, ja que el global particular és de 0-0. 

Qui ha salvat una possible setmana complicada ha estat el Sant Andreu, que ha aconseguit perforar la porteria de David Rangel 557 minuts després. El gol, d’un Francis Ferrón que s’ha convertit ja en referència golejadora dels andreuencs, significava l’empat set minuts després que el català Rubén Martínez avancés l’Alcoyano el Narcís Sala. El d’avui ha estat el primer partit que no ha jugat José Miguel Morales, que havia jugat els darrers 45 partits de Lliga amb la UE Sant Andreu (l’ha substituït Èric Alcaraz). Els de Patxi Salinas sumen ja cinc jornades sense conèixer la victòria i només han guanyat un dels cinc darrers partits jugats al Narcís Sala (una victòria, tres empats i una derrota). Per la seva banda l’Alcoyano perd avantatge amb l’Ilicitano tot i enllaçar la setena jornada sense perdre (5 victòries i 2 empats). No fa pinta que sigui necessari, però el goal average en cas d’empat se l’emporten els alacantins (4-1).


Imatge: Flickr Nàstic


La jornada la tancaven aquest diumenge el Lleida Esportiu i el Nàstic en un duel català que ha acabat com ha començat. Bé, segurament els jugadors hauran acabat més cansats que abans de començar, però el marcador no ha mutat: 0-0. Marcador comprensible, ja que des de l’arribada de Vicente Moreno el Nàstic ha empatat sis dels vuit partits que ha jugat a la Lliga, els mateixos que fa que no perd al Campionat. Nou empat també del Lleida Esportiu (set en els darrers deu partits). L’equip no emprèn el vol tot i sumar la dotzena jornada sense conèixer la derrota. I és que els de Seligrat no guanyen al Camp d’Esports des del passat 30 d’octubre (1-0 contra el Sant Andreu). Des d’aleshores, empats contra Atlètic Balears, Olímpic, Badalona i, avui, Nàstic. Per cert, sisè partit com a titular de Juan Antonio Osado amb els blaus i cinquè dorsal diferent: ha vestit el 10, el 9, el 4, el 6 (dos cops) i aquest migdia, el 2. El Lleida Esportiu s’emporta el goal average particular en cas d’empat a punts (2-1).

Imatge: Miguel Murcia / Diario Franjiverde
I el primer gol del 2014 el va marcar Sergio León. Així quedarà per a la història, després que el ‘Chipirón’ avancés l’Elche Ilicitano davant el Levante B. Els franjaverda continuen invictes com a locals i es mantenen en la zona alta després de guanyar per 3-1 el primer partit de la segona volta en un encontre que ja dominaven al descans per 2-0, gràcies a un segon gol del panameny Jairo Jiménez. A la represa, el segon gol consecutiu del defensa granota Jordi López va resultar estèril, ja que Anaba va tancar el partit amb el 3-1 definitiu. L’Hospi és l’únic equip que ha marxat d’Elx amb la porteria a zero; els de Vicente Mir es troben en la millor ratxa del curs amb sis partits consecutius sense perdre i marcant gol. Això sí, també és ben cert que acumulen 9 jornades seguides encaixant. Per la seva banda, el Levante B sumava el seu 21è desplaçament seguit rebent almenys un gol. Després de l’1-5 de l’anada, el global entre l’Ilicitano i Levante B queda en 8-2 per als il·licitans. 

El primer partit de l’any a Magaluf ha acabat sense gols. Per primer cop, l’Atlètic Balears s’ha quedat sense marcar a casa aquesta temporada (ha sucat en 17 dels 20 partits de Lliga disputats). Al davant, és clar, hi tornava a haver Francis. El porter de l’Olímpic no encaixa gol des del 20 d’octubre a Reus; des d’aleshores, el malagueny ha disputat 741 minuts de futbol sense haver de recollir cap pilota del fons de la seva porteria. Empat a zero que perllonga a tres els partits dels xativins sense guanyar ni marcar (270 minuts). L’Atlètic iguala el Llagostera al capdavant de la taula classificatòria malgrat haver cedit el segon empat de la temporada com a local. Per segon cop aquest curs, els de Nico López enllacen tres partits consecutius sense encaixar, tot coincidint amb el retorn sota pals de Xavi Ginard (Constància, Ontinyent i Olímpic). El goal average particular resta favorable a l’Atlètic Balears (1-0).

En un dels primers duels dramàtics de la jornada, Arnau Sala ha debutat amb empat a Sant Adrià contra un Espanyol B que ha millorat la seva versió respecte de la que va oferir fa quinze dies contra l’Alcoyano. 1-1 després que el vuitè gol de Carlos Martínez (amb assistència de Corominas) avancés els garrotxins. Només començar el segon temps, un altre Carlos (Clerc), rematava amb el cap un servei de cantonada que significaria l’1-1 definitiu. Per quarta vegada en els darrers cinc partits, els pericos no acabaven el partit amb onze jugadors: avui marxava expulsat Eric Bertrand. Sisè partit sense guanyar d’un Espanyol B que suma 2 punts de 18 possibles i desè partit sense vèncer d’un Olot que en suma 4 de 30 possibles. Els olotins salven el goal average particular gràcies a l’1-0 de l’anada a terres gironines.

Imatge: Javier Ferrero / Benicadell Esportiu
L’altre duel dramàtic servia per tancar la jornada de dissabte. Novetats a Ontinyent i a Constància i repartiment final de punts amb dues dianes gairebé consecutives. Antonio Trujillo avançava els locals amb una variant del gol de l’ex davant Joan Esteva, entrenador del palmesà a l’Sporting Mahonés. El gol ha tingut certa polèmica a causa de la pobra il·luminació de la porteria visitant, que segons Joan Esteva ha perjudicat el seu porter a l'hora de cercar evitar el gol valencià. Pocs instants després Rubén Carreras anotava el seu cinquè gol de la temporada (gairebé la meitat dels dotze que han marcat els blanc-i-negres) per donar un punt que acontenta més el Constància que no pas un Ontinyent que encara té un partit pendent. A les files valencianes han debutat Unai Alba, Cervera, Dani Fernández (fitxatges d’hivern) i el juvenil Juanjo. El gol de Carreras ha estat el primer que els balears marquen lluny d’Inca en una segona meitat; cert és que només n’han fet tres a domicili. Els d’Esteva s’emporten el goal average particular per un global de 3-2.

Imatge: ACF Fotografía / Villarreal CF
La derrota del líder sempre pot sorprendre, però el cert és que perdre a Vila-real entra dins uns càlculs comprensibles. L’olfacte golejador de Juanto ha desnivellat un partit que les cròniques qualifiquen d’igualat entre el Villarreal B i el Llagostera. La segona derrota dels blaugrana, avui en quadre, també ha arribat al tram final del partit (com a Magaluf). Tercera victòria consecutiva dels groguets a casa i tercer partit al Mini Estadi sense encaixar gol, un fet que no succeïa des d’inicis de 2011, a la Lliga Adelante, quan l’equip que aleshores dirigia Xabi Gracia va mantenir la porta a zero davant Betis, Valladolid i Ponferradina. Per cert, Juanto li ha marcat 4 gols al Llagostera en el dos duels disputats en territori castellonenc. El Llagostera no perd contra un equip català des del 21 d’abril de 2013 al camp del Badalona (2-0).

Finalment, Huracán dibuixava la seva primera victòria de l’any amb un guió similar amb el que tancava el curs contra el Nàstic: penal a favor al tram inicial de partit davant un equip tarragoní. El d’avui l’ha transformat Luismi, que ja compta amb 4 dianes en el seu compte particular. En canvi, avui el Reus no ha pogut empatar un partit marcat per la pluja i el vent regnant a Manises. Ja són 39 els partits que Huracán acumula sense perdre al Vicent Martínez Catalá, entre Campionat de Lliga i playoff d’ascens a la Lliga Adelante. El Reus queia derrotat a domicili gairebé 4 mesos després davant d’un conjunt maleït: sis precedents i cap victòria dels roig-i-negres davant l’Huracán. A més, els valencians s’emporten el goal average particular per 2-1.

Classificació #2bg3 | 20a jornada

Propera Jornada #2bg3 | Horaris 21a jornada

Dissabte, 11 de gener
16:00 Mestalla-Atlètic Balears
16:30 Levante B-Villarreal B

Diumenge, 12 de gener
10:30 Constància-Ilicitano
12:00 ALCOYANO-L'HOSPITALET
12:00 Badalona-Espanyol B
12:00 Gimnàstic-Prat
12:00 Llagostera-Huracán
16:30 Olot-Sant Andreu
16:30 Olímpic-Ontinyent
17:00 Reus Deportiu-Lleida Esportiu

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada