Etiquetes

30/6/13

Gràcies | CE l'Hospitalet 0-1 SD Eibar

Com ha dit Miguel Álvarez a la roda de premsa posterior el partit, han estat uns 250 entrenaments, gairebé un any natural en que aquest grup humà, el Primer Equip del CENTRE D'ESPORTS L'HOSPITALET, ha treballat dur per arribar a dia d'avui amb opcions intactes d'assolir el somni de l'ascens. Primer el Tenerife i, ara, l'Eibar, han barrat el pas del futbol professional a una plantilla increïble, a un grup de jugadors de qualitat, aptitud i actitud professionals. Uns jugadors que han apropat la seva realitat, el seu futbol, a la gent de l'Hospitalet que han volgut donar suport a un equip que ha fet història, que ha estat campió de Segona Divisió B per primer cop a la seva història. Uns jugadors que han enfortit, encara més, la passió per uns colors d'un grup d'aficionats de l'Hospi més aviat modest en xifra però imbatible en qualitat, en sacrifici, en fe. Tots hi hem cregut fins que ha estat impossible, fins que el xiulet final de l'àrbitre ha dictat sentència. És un dia dur després d'una temporada llarga, també dura, però senzillament inoblidable. Gràcies a tots els que heu contribuït a acariciar aquest somni.

 
El partit, l’eliminatòria i l’ascens han vist minvar la seva vida a mesura que el cronòmetre avançava. La tasca era complicada, hercúlia, però Miguel Álvarez ha posat tota la carn a la graella d’inici, amb pólvora i flama per fer-la grossa. Però no hi ha hagut connexió davant d’un Eibar pràctica, que ha sabut jugar amb la més que favorable renda de l’anada a Ipurua i que hauria pogut sentenciar el partit en algun dels contraatacs que ha permès el plantejament gairebé suïcida d’un Hospi valent, atrevit i que ha cregut en les seves opcions, Amb Pol al lateral dret, amb Aday fent parella al doble pivot de Pedraza i amb Coro, Cirio, Osado i Bacari. Aquests dos darrers, de cap, han estat els primers en avisar per part riberencs; Osado rematava alt (2’) i Bacari, fluix, veia com Iruretagoiena blocava sense complicacions (11’). Pel mig, l’Eibar avisava amb un xut de Guille Roldán (gran eliminatòria) que aturava Craviotto (3’) i, sobretot, amb bona ocasió claríssima de Diego Jiménez (8’) que amb la porteria per ell sol l’enviava els núvols.


Calia córrer riscos a la recerca de l’1-0; l’Eibar s’ha deixat dominar en possessió però no pas en tempo: constants pèrdues de temps que Carbonell Hernández, l’àrbitre, no ha sabut tallar. De fet, l’alacantí no ha assenyalat unes mans d’Añibarro dins l’àrea eibarresa que hagués significat penal (15’). La resposta, afortunada per a l’Hospi, acabava amb un xut de Guille Roldán al travesser (18’). Quart pal en quatre partits de l’Hospi a la porteria de Craviotto. Després d’uns minuts de tranquil·litat pel que fa a ocasions, l’Hospi s’ha animat al tram final del primer temps: Aday ha provat sort amb una falta que blocava el porter de l’Eibar (33’), però l’opció més clara corria a càrrec de Bacari, que veia com Iruretagoiena salvava la millor opció local amb una intervenció brillant (37’).

Sense canvis a la represa, el cansament ha començat a minvar el rendiment dels jugadors de l’Hospi, que cada vegada deixaven la rereguarda més desguarnida i facilitaven les arribades dels atacants blaugrana. De fet, en cinc minuts l’Eibar n’ha tingut dues per matar l’eliminatòria: al 49’, Capa creuava en excés el seu xut i un minut després, Carlos Craviotto salvava l’equip en un xut de Guille Roldán (50’). La resposta, ràpida de l’Hospi en una doble rematada a sortida d’un córner que treien primer el porter i després la defensa. No hi havia manera, tampoc amb l’entrada de Julio Rico i Ángel al terreny de joc. De fet, Craviotto tornava a intervenir per evitar el gol de Diego Jiménez (60’).

S’acabava el temps, també les opcions i el partit estava totalment trencat. L’Hospi ho intentava de nou mitjançant Aday Benítez, un dels destacats en el dia d’avui. El de Sentmenat provava xut des de la frontal però tornava a trobar-se amb Iruretagoiena (75’). Perdonava després Jito, acabat d’ingressar al camp, en una contra visitant (82’). Però no fallarien els de Garitano en la següent acció clara, quan Capa es plantava sol davant Craviotto i marxava del lleidatà per fer, a plaer, el 0-1. Sentència total (90’). Amb tot, l’Hospi seguiria cercant el gol de l’empat i l’estaria a punt de trobar; Bacari rematava al fons de la xarxa una centrada-xut d’Osado, però l’assistent anul·lava el gol per fora de joc.

FITXA TÈCNICA

CE L’HOSPITALET: Craviotto, Pol (Manel, 83’), Valentín, Viale (Julio Rico, 57’), Moyano, Pedraza, Aday, Cirio (Ángel Sánchez, 67’), Corominas, Osado i Bacari.

SD EIBAR: Iruretagoiena, Bóveda, Yuri, Añibarro, Arregi, Errasti, Dani García, Capa, Guille Roldán (Del Olmo. 90’), Diego Jiménez (Mainz, 72’) i Arruabarrena (Jito, 79’).

Gol: 0-1 Capa (90’).

Àrbitre: Carlos Alberto Carbonell Hernández (Comunitat Valenciana). Ha amonestat els locals Aday (19’), Pol (30’) i els visitants Errasti (18’) i Arregi (32’).

Incidències: partit corresponent a la tornada de la tercera eliminatòria per l’ascens a la Lliga Adelante celebrat a l’Estadi de Futbol de l’Hospitalet davant d’uns 1.800 espectadors. Vespre agradable, bona temporada i bona afluència d’aficionats de l’Eibar a terres catalanes. A l’Hospi, Hammouch i Oliver han completat la convocatòria; a l’Eibar ho han fet Bingen i Irazusta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada