Etiquetes

6/10/12

Baetulo riberenca est. Per fi | CF Badalona 0-2 CE l'Hospitalet

Diu la Viquipèdia (Paco Marhuenda no estava disponible avui per consultes històriques) que els romans van fundar la ciutat de Baetulo, l'actual Badalona, pels volts de l'any 100 aC. Han hagut de passar uns quants dies, vaja, segles, perquè un exercit de jugadors de futbol amb una franja com a element distintu es fessin amb el control d'una terra que s'havia resisit durant anys, durant dècades. Per fi. El 6 d'octubre de 2012 ja formarà part de la història del Centre d'Esports l'Hospitalet com el dia que els riberencs van tornar a guanyar al Camp del Centenari. Onze partits després i 35 anys més tard, els homes de Miguel Álvarez han donat continuïtat al seu dolç moment de forma amb un triomf solvent i clarificador, per 0-2, a costa d'un Badalona que no ha pogut desenvolupar el seu joc habitual per culpa de la bona feina del grup hospitalenc. El gol inicial de Bacari ha donat tranquil·litat a un equip que, en línies generals, s'ha mostrar superior al rival i que d'aquesta manera segueix l'aspiració d'Huracán, que empatava a zero a Manises enfront del Reus.

El partit es presentava complicat tot i la bona dinàmica al campionat de l'Hospi, però amb un rival necessitat de guanyar al davant, un Badalona que retorna al seu fortí del centenari amb 6 partits sense guanyar en partit oficial. Amb la novetat de Bacari i Manel en lloc d'Aday i del sancionat Pol Llonch, el partit s'ha posat de cara ben d'hora per l'Hospitalet. Ha estat quan ja havíem superat el tercer minut de partit que Sergio Cirio ha posat en joc ràpidament una falta al mig del camp, passada llarga cap a Bacari que en una jugada plena de força i velocitat s'ha plantat a la gran davant Marcos i l'ha batut amb cama esquerra per estrenar-se com a golejador de l'Hospi i avançar l'equip, ben i ben d'hora, a l'electrònic del Centenari (4'). El gol ha deixat estabornit el Badalona, i també Robert, que ha hagut de ser atès durant vora cinc minuts per una topada amb Craviotto. Un inici de partit en què l'Hospi ha mostrat molta confiança, esperonat per un gol que donava moltíssima tranquil·litat.

Les internades per banda dreta, bé de Ferrón o de Robert han estat l'únic perill dels homes d'Albert Càmara, sense que les ocasions acabessin d'arribar per posar Craviotto en un compromís. Lluny d'això, l'Hospi va tenir el partit controlat dins la igualtat del partt i es convertia en l'únic equip capaç de crear accions clares de perill. Una d'elles, un xut de Manel des de la frontal que marxava alt per poc (30'). Al rush final del primer temps, però, l'Hospi tornaria a apretar per tenir el partit gairebé esmorteït al seu favor, però l'encert en aquest cas no somriuria. Primer Osado provava sort amb una vaselina des de 35 metres que blocava Marcos sense problemes, al contrari que en l'acció del minut 46 de la primera part, en una bonica combinació entre Coro, Osado i Cirio que acabava amb una rematada del killer riberenc des del punt de penal i amb la intervenció de Marcos, que posava la punta dels dits per evitar el 0-2 i enviar la pilota a córner. Llàstima.

A la represa, el Badalona ha volgut estirar les línies per tractar d'eixugar l'avantatge riberenc, però res més lluny de la realitat: l'Hospi ha sortit més atent que mai i en una jugada gairebé calcada a la del 0-1, Cirio ha rebut una passada llarga, s'ha plantat davant Marcos i ha resolt establint el definitiu 0-2. Segon gol de l'ex que rep el Badalona en 6 dies i cinquè gol de Cirio a la Lliga (54'). La diana de l'Hospi omplia de joia la nombrosa afició de l'Hospi desplaçada fins a Badalona, que no ha deixat d'animar l'equip en tot moment, tampoc quan tres minuts més tard el Badalona ha donat l'ensurt més gran en tot el partit quan Xavi Pelegrí ha aprofitar un refús de la tanca riberenca després d'una falta per etzibar un cacau que feia tremolar el travesser de la porteria del gol de Can Solei (57'). 

Ha estat un miratge, en el fons. L'entrada de Manolo Bueno, Joaquín i Juanma Hernández no ha renovat el panorama d'un partit que l'Hospi ha acabat controlant en temps i tempo, sobretot amb l'entrada d'Alberto Manga i d'Ángel Sánchez. Sense massa ocasions, només el local Gabri ha tractat de sorprendre Craviotto amb una rematada des de l'interior de la gran que el meta lleidatà ha blocat sense més complicacions (69'). Per l'Hospi, tot i els intents de Cirio i d'Osado i de les internades de Valentín Merchán per l'esquerra, el partit ha anat avançant inexorablement fins al seu final. Fins al final de la "maledicció del micaco". Baetulo ja és riberenca.
 
FITXA TÈCNICA

CF BADALONA: Marcos, Ferrón, Bermudo, Gallardo (Joaquín, 66'), Pelegrí, Xavi Muñoz, Javi Moreno, Grasa (Manolo Bueno, 60'), Robert, Sergio Cortés (Juanma Hernández, 60') i Gabri.

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Hammouch, Valentín, Viale, Moyano, Manel, Pedraza, Corominas (Ángel Sánchez, 80'), Bacari, Cirio (Moussa, 80') i Osado (Manga, 72').

Gols: 0-1 Bacari (4'); 0-2 Cirio (54').

Àrbitre: Vicente Gil Coscollá (Comunitat Valenciana). Ha amonestat els locals Pelegrí (30'), Gallardo (50'), Javi Moreno (58') i Manolo Bueno (78') i Juanma Hernández (83') i els visitants Viale (28'), Hammouch (40') i Moyano (48')

Incidències: partit de la 9a jornada del campionat de Lliga del grup 3 de Segona Divisió B disputat al Camp del Centenari davant d'uns 400 espectadors. Vespre agradable i poca visibilitat al camp a causa de la poca potència dels llums del feu escapulat. Julio Rico i Oliver han completat la convocatòria riberenca. A la grada, Tomeu Pons, tècnic del Binissalem i Chichi Soler, director esportiu de l'Atlètic Baleares.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada