Etiquetes

5/5/12

Comença el play-off | CE Atlètic Balears - CE l'Hospitalet (diumenge, 18:00 hores)

I quina millor plaça per començar un play-off que s'ha 'avançat' dues setmanes que al camp del ja campió del grup 3 de Segona B, l'Atlètic Balears? Cantaven els Antònia Font, grup mallorquí amb gran recorregut en la música en català, que les "coses no són fàcils per ningú dins aquest iglú". Evidentement la lletra seguia, però el particular iglú en que es troba a l'Hospi, el de la zona alta de #2bg3 amaga paranys com el de diumenge tot i la dependència total que els riberencs tenen dels seus propis marcadors. Parlàvem durant la setmana sobre la idoneïtat que el rival de torn, més enllà de la seva qualitat, no s'hi jugués res un cop ja té la Lliga a la mà i que entre l'ambient festiu que es preveu a la Via de Cintura i la necessitat de començar a preparar l'eliminatòria de campions del 19/20 de maig podria estar-se per d'altres coses. O no. Per tot això, l'Hospi haurà d'actuar amb independència de l'actitud o la necessitat que el rival pugui tenir. De nou (o per fi), ser fidels a un estil que no ha acabat d'aparèixer amb claredat aquesta temporada. Tot per mantenir viu el somni de l'ascens i no estar pendents de la resta de resultats (un pur formalisme, ja que futbolme i Twitter trauran fum diumenge).

L'Atlètic Balears
"És probable que algun futbolista tingui descans, però no podem reduir la tensió competitiva perquè recuperar-la ens pot costar el doble. Ens enfrontarem a dos equips amb nivell de play-off que ens exigiran en la preparació". "Treballarem l'aspecte físic i també farem provatures; és molt important la preparació mental. No carregarem l'equip en excés però hem de treballar per tenir a punt totes les variants possibles per afrontar el desafiament". Són paraules de Gustavo Siviero, entrenador de l'Atlètic Balears, en referència als dos darrers partits de Lliga. Podrien, haurien de servir, per preveure un Atlètic que buscarà mantenir la tensió competitiva sense oblidar que el 19 de maig comença allò important. Per això, caldrà evitar qualsevol problema pel que fa a sancions i lesions innecessàries, o forçar el concurs de jugadors que no estan al 100%. Diumenge a Terol, els balearicos es proclamaven campions de Lliga de manera més tardana de la que molts esperàvem. En paral·lel a la consecució del títol i a l'explosió d'alegria de l'afició, l'1-2 a Pinilla desencadenava una sensió d'alleujament en referència als dubtes que els blanc-i-blaus havien despertat en una segona volta irregular pel que fa a sensacions i resultats.

Resultats sorprenents com el 3-4 amb què el Zaragoza B va batre els de Siviero a l'Estadi Balear, per exemple. Amb tot, la sensació global és que l'Atlètic ha jugat com ha volgut i quan ha volgut. Amb excepcions, és clar, els de la Via de Cintura han sabut explotar les múltiples virtuts de la plantilla amb el mínim esforç possible. Això, en un grup igualat però amb un nivell general inferior al de la plantilla palmesana, feta a cop de talonari per haver sentenciat el campionat amb força més solvència. L'onze que presenti Siviero demà, juntament amb les possibles variacions tàctiques marcarà el tipus de rival que l'Hospi pugui trobar-se. Difícilment hi serà el central argentí Mantovani, que arrossega molèsties des de fa unes setmanes. Més dubtes a la porteria con Bonis, Biel Ribas i Ginard s'han alternat la titularitat, però també en una davantera con jugadors com Dani, Stanley o Abraham podrien gaudir de minuts en detriment de Perera, Mathias o Antoñito, per exemple.

Possible onze inicial de l'Atlètic Balears: Nico Bonis, Izquierdo, Marc Vales, Quesada, Brayan Angulo, César Diop, Lawal, Peter, Abraham, Stanley i Dani.

L'Hospi
Amb penes i patiments, l'Hospi arriba als darrers 180 minuts de Lliga regular coneixedor que guanyar els dos partits que li queden li val per disputar el play-off d'ascens a la Lliga Adelante. Poc equips més (Orihuela i Huracán, de fet) poden dir el mateix. Però no n'hi ha prou amb saber-ho sinó que també caldrà saber-ho explotar. Demà a l'Estadi Balear l'Hospi haurà de sortit, més que mai, més endollat que el rival, més tensionat, més intens. Res pot superar la il·lusió que l'Hospitalet té, ha de tenir, per ser dilluns 14 de maig (16:30) al sorteig de las Rozas. Pas a pas, els de Vinyals han superat un joc irregular amb uns resultats que l'han mig rellançat per afrontar aquest rush final en posició beneficiosa. Contra l'Ontinyent les sensacions van tornar a ser millorables, però també és cert que a l'equip només li va fer falta ser efectiu per esmorteir un rival sense reacció tot i la necessitat pels punts. Demà, però, caldrà alguna cosa més per superar un rival que presenti l'onze que presenti voldrà fer bé les coses enmig d'un ambient festiu.

Un Hospi que viatjarà a Palma demà mateix, dia de partit (8:45) i que tornarà dilluns després de fer nit en terres mallorquines. Coses de la Federació i dels seus acords de viatges. La fórmula, però, va servir aquest any per vèncer el Manacor per 1-4 en partit de Copa. I sí, hi ha precedents no tan favorables, que tots podeu imaginar i que ara mateix no caldria rescatar precisament. Fórmula que no seguiran de ben segur David Corominas, Iván Hammouch i Peque, que es quedaran a Catalunya amb molèsties físiques. Possiblement, Moussa i Manel Viale podrien quedar també fora d'una convocatòria a la qual tornarà Lucas Viale després de la baixa per sanció que va complir diumenge passat. Un Lucas Viale que, per cert, retornarà al camp on va actuar com a local la temporada 2008/2009 a Segona Divisió B. També podria ser un partit especial per Marc Pedraza pel record del seu pare, Ángel, que tenen a la Via de Cintura i que l'afició balearica ja va demostrar en l'encontre del curs passat.

Possible onze inicial de l'Hospi: Craviotto, Pol Llonch, Dani Guillén, Castaño, Lucas Viale, Rubén García, Pitu, Aday, Cirio, Osado i David Prats.

L'àrbitre
Tercera temporada a Segona Divisió B d'Alexandre Alemán Pérez, col·legiat de Las Palmas que xiularà l'Hospi-Terol de demà a l'Estadi. Serà la segona vegada que xiuli un partit als riberencs aquest any (Hospi 1-1 Teruel), i la quarta ocasió a la història; a banda del duel contra el Teruel, el curs passat va dirigir el Gramenet 0-0 Hospi i l'Hospi 2-0 Castelló, dos partits amb un denominador comú: les expulsions de Christian Alfonso. Alemán Pérez estarà novament assistit a les bandes per Juan Antonio Marín Pérez (àrbitre de l'Hospi-Almería B) i per José Cupeiro Pérez, i dirigirà el dotzè partit en el que portem de temporada. Fins ara, amb un balanç de tres victòries locals, 7 empats i 1 únic triomf visitant, Alemán Pérez té una mitjana de 5,75 grogues per partit i amb 9 vermelles mostrades en aquests dotze encontres.

Els precedents
Cinc visites a l'Atlètic Balears, 0 gols anotats, 7 d'encaixats i, per tant, cap victòria a l'Estadi Balear. És el pobre balanç històric del CE L'Hospitalet en terreny blanc-i-blau després de quatre visites a la Lliga (Segona B 87-88, 88-89, 89-90 i 10-11) i 1 a la Copa del Rei, en un partit de tornada de la primera eliminatòria, l'octubre de 1984, en què l'Hospi va caure golejat per 4-0 després de l'empat a un gol del partit d'anada. Aspectes positius on agafar-nos? Doncs que l'Hospi ha anat millorant: del 4-0 inicial, va passar a tres derrotes seguides per 1-0. La darrera, l'any passat, va servir per molts per situar l'ensopegada a Palma (amb penal fallat per Coro inclòs) com a punt d'inflexió negatiu per no fer play-off. Un pèl agosarat, si m'ho permeteu.

1 comentari:

  1. Mi opinion respecto al partido de mañana en Mallorca:

    - El Atletic Baleares para empezar contara con toda seguridad con el pichichi, PERERA, pues tiene cuatro amarillas y se ha de quedar limpio para los playoffs (claramente nos perjudica y favorece al Huracan, proximo partido de los balearicos)
    - Seguramente hara solo algun cambio de algun jugador tocado, de los habituales, ya que quedran celebrar con su aficion el campeonato, y sobre todo les gustara ofrecer buen futbol (nos perjudica al jugar en su casa, seria diferente si jugaran en nuestro campo, seguro que en el ultimo partido contra el Huracan reservaran jugadores y jugaran con menos motivacion sin su aficion).
    ELLOS VAN A SER LOS JUECES ENTRE EL HURACAN Y NOSOTROS, Y OJALA SEAN PROFESIONALES Y SE TOMEN EN SERIO EL ULTIMO PARTIDO.

    *** En que nos puede beneficiar que sean ya campeones, puede ser que hagan un fubol vistoso y no practico, algo de confianza en la parte defensiva, y sobre todo no seran muy intensos ***

    *** EL PARTIDO VA A SER MUY COMPLICADO PARA NOSOTROS, hemos de jugar con MUCHA INTENSIDAD, ESTAR MUY ENCIMA DE ELLOS sobre todo con jugadores como PERERA, y EXPLOTAR EL CONTRAGOLPE Y LAS JUGADAS A BALON PARADO (en las cuales es imprescindible la participacion de ANGEL SANCHEZ), hemos de ser valientes E IR DE ENTRADA POR LA VICTORIA, salir por el empate seria UN GRAVE ERROR ***

    *** Y SOBRE TODO NECESITAMOS SUERTE, LA SUERTE QUE TUVIMOS EN ALGUNAS SALIDAS COMO EN ORIHUELA, LERIDA en marcar rapido, etc... a ver si ese "angel" que hace que nuestro estadio sea un fortin nos aparece en Mallorca.... ANIMO JUGADORES A POR TODAS, PERO CON CABEZA......

    ResponElimina