6/5/12

Coll amunt | CE Atlètic Balears 2-2 CE l'Hospitalet

Un clàssic: trobar a faltar allò que tenies quan deixes de gaudir-ho. L'Hospi ha acariciat durant sis minuts la possibilitats de seguir depenent dels seu propi marcador a la darrera jornada. Ho ha fet després de remuntar el gol inicial de l'Atlètic Balears amb dues dianes gairebé consecutives de David Prats i de Biel Ribas en pròpia porta. Però de nou (feia temps que no apareixien), les badades en jugades a pilota aturada i en centrades laterals li poden haver costat molt cares a l'Hospi. Sí, és la història de sempre: l'Hospi no farà o deixarà de fer play-off per aquest empat a la Via de Cintura (2-2, per cert), però la sensació de cop dur i de desànim és més que latent en una expedició riberenca enfonsada al final del partit, conscient que la resta de marcadors no havien acompanyat i que diumenge tocarà apelar a l'èpica per, primer, derrotar l'Olímpic de Xàtiva a l'Estadi i, després, esperar que o bé l'Huracán (que rebrà l'Atlètic) o bé el Badalona (que visitarà Dénia) no guanyin els seus partits. Difícil? Sí. Impossible? Ni de conya. Motius per persistir, per creure-hi i per no caure en el desànim fins que les matemàtiques dictin sentència. Al camp i a la graderia. Si surt creu, ja hi haurà moments i setmanes per criticar, trobar culpables i, si cal, desertar. Però diumenge ens hi juguem massa (molt més del que sembla) com no fer costat a un equip que avui ha ofert una bona imatge a Palma.

Amb problemes puntuals davant d'un equip matador, és cert, però amb una frescor i una capacitat de crear ocasions que ha arribat, potser, massa tard. En un onze que incloïa l'única novetat de Lucas per Manel a l'eix de la defensa, l'Hospi ha estat el dominador dels primers vint minuts de partit tot i l'absència d'ocasions clares. De fet, ha estat l'Atlètic qui ha fet el primer avís en despertar de l'ambient festiu (passadís inclòs): Dani ha provat sort amb un xut potent des de la frontal que s'ha marxat per sobre de la meta de Craviotto (2'). La resposta riberenca ha arribat a càrrec del killer, Pratigol, que creuava en excés un xut a l'àrea gran (11'). També Lucas provaria sort minuts més tard amb un llançament de falta que es perdia centímetres per damunt del travesser balearico (32'), però entremig serien els de Siviero els qui perdonarien l'1-0... fins que el gerro es trencava.

Dani enviava a la xarxa lateral de la porteria una centrada des de l'esquerra del nigerià Peter Nworah (25'); dos minuts abans, en una jugada calcada a la del futur 1-0, el central Carlos Quesada rematava tot sol de cap una falta al mig del camp picada per Brayan Angulo, rematada de Craviotto blocaria sense problemes (23'). L'acció, però, destapava les carències en jugada assajada d'un Hospi que se sabria penalitzat al pas pel minut 36, en una nova falta llunyada penjada per Brayan Angulo i Perera, més sol que la una, rematava de cap per situar la bola al fins de la xarxa, ben lluny de l'abast de Carlos Craviotto. L'alegria per la victòria momentània va fer abaixar pistonada als palmesans, que cedirien el control d'un Hospi dominador al tram final del primer temps. A tocar del final, fins i tot, una bona passada interior d'Aday habilitava David Prats, que no podia definir l'un contra un davant d'un Nico Bonis que evitava el gol de l'empat (45').

La decoració canviaria a la segona meitat amb un Hospi obligat, mínim, a cercar el gol de l'empat i a prendre riscos en defensa. De fet, Dani hauria pogut matar l'Hospi en un nou xut des de la frontal que s'enverinava després de picar en una defensa i marxava a córner (50'). El partit, però, embogiria amb la recaiguda de la lesió del porter local Nico Bonis (59') que donava entrada a Biel Ribas. L'ex de l'Espanyol es lluïa en la seva primera intervenció rebutjant una cabotada a boca de canó de Lucas Viale al segon pal quan ja es cantava el gol riberenc (60'). Acte seguit, en un nou atac riberenc, Pitu provava sort des de la mitjana distància amb un xut que es perdia a l'esquerra de la meta balearica (61'). Després d'uns instants de recés i de l'entrada de Pedraza per Rubén, l'Hospi aconseguiria capgirar el marcador manual de l'Estadi Balear en dues accions gairebé seguides. L'1-1, al minut 74, arribava després d'una bona jugada trenada per Cirio i Aday, assistència d'esperó del bagenc per David Prats i resolució del de Pomar per fer pujar el gol de l'empat.

Dos minuts després, una jugada embolicada d'autoria difícil d'atribuir significava l'1-2 de l'Hospi: córner botat per Pitu des del cantó dret de l'atac hospitalenc i la pilota, sembla que tocada per Biel Ribas en darrera instància, acaba al fons de la xarxa davant la bogeria dels jugadors riberencs (76'). L'alegria, però, va durar ben poc: tot just els sis minuts que Diop i Antoñito van trigar en cuinar una jugada que acabaria amb Dani rematant, sol, de cap una centrada del 'Romario del Polígon' després que Lucas Viale pentinés la pilota (82'). Lluny de desisitir, i per més ràbia, l'Hospi gaudiria de tres accions claríssimes d'aquí fins al minut 96 quan Alemán Pérez xiularia la fi del partit. Un xut de falta massa alt de David Prats (85'), però sobretot dies accions increïbles de Manel Gómez, que Biel enviava a córner (91') i una de David Haro enviant a fora un batibull dins l'àrea local duien la desesperació a una banqueta riberenca també pendent de la resta de camps. De nou, les Balears han tornat a escriure un capítol negre a la història de l'Hospi.

CE ATLÈTIC BALEARS: Nico Bonis (Biel Ribas, 59'), Bio, Marc Vales, Quesada, Brayan Angulo, Mathias, Diop, Lawal, Peter (Antoñito, 65'), Dani i Perera (David Sánchez, 69').

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Pol, Dani Guillén, Castaño, Lucas, Rubén García (Marc Pedraza, 65'), Aday (Manel, 78'), Osado, David Prats, Pitu i Cirio (David Haro, 85').

Gols: 1-0 Perera (36'); 1-1 David Prats (74'); 1-2 Biel Ribas (76', pp); 2-2 Dani (82').

Àrbitre: Alexandre Alemán Pérez (Las Palmas). Ha amonestat els locals Diop (31'), Peter (56'), Marc Vales (84') i Antoñito (88').

Incidències: partit de la 37a jornada del grup 3 de Segona Divisió B disputat a l'Estadi Balear davant d'uns 2.700 espectadors. Tarda assolellada i bon ambient de futbol a la Via de Cintura. L'Hospi ha fet el passadís de campió al quadre balearico. Moragón i Ángel Sánchez han completat la convocatòria de l'Hospi.