Etiquetes

22/10/11

Un conegut recent | CE l'Hospitalet-UE Llagostera (diumenge, 12:00 hores)

Fa poc, només 10 dies d'ençà que el Llagostera i l'Hospi es van veure les cares en aquell ja històric enfrontament de Copa del Rei a terres gironines. I és que vistos els esdeveniments i el seguit d'emocions viscudes en els darrers temps el 0-1 a Llagostera sembla molt més llunyà del que realment resulta. Demà a l'Estadi, el quadre gironí voldrà venjar l'eliminació copera davant d'un Hospi en un moment dolç, amb quatre victòries consecutives en partits oficials. Serà un partit ideal per confirmar la ratxa dels de Vinyals, amb la Copa cada cop més propera al calendari però llunyana en importància i amb una desena jornada factible per seguir escalant posicions al campionat. Per si això no fos prou, una bona colla d'exHospi tornaran a l'Estadi amb la samarreta del Llagostera però, especialment, serà el dia del retorn de l'Hospi com a local després de la classificació pels setzens de la Copa i del triomf a Manacor. Què menys que una gran ovació per rebre la plantilla que des de ben aviat ens està fent vibrar de valent. I què menys que la festa continuï? Per cert, podreu veure el partit en diferit a Televisió de l'Hospitalet demà mateix, a les 15:00 hores i a dos quarts de set de la tarda.

El Llagostera
Com si d'un vident es tractés, Oriol Alsina assegurava minuts després de caure eliminat a la Copa per l'Hospi que pocs dies després, davant el CD Teruel i a la Lliga seria el dia per veure, viure i cantar el primer triomf dels gironins a la Lliga. Dit i fet: nou jornades després de debutar a Segona B els del Gironès trencaven el malastruc i sumaven el primer triomf com a equip de bronze davant els aragonesos. Un 2-0 precoç gràcies als gols de Diego Rangel i d'Albert Virgili, que d'una vegada per totes s'estrenava com a golejador. Amb tot, el Llagostera encara el partit de demà a l'Hospitalet com a cuer de la categoria, ara empatat amb el Zaragoza B. Marge de millora enorme per un equip amb una plantilla prou competitiva com per sortir del pou de la classificació, més ara que la Copa del Rei ha passat a millor vida i que l'equip podrà preparar els partits de Lliga amb tota la setmana per davant.

Una mica com passa amb l'Hospi, el Llagostera mira de traslladar la bona Copa del Rei realitzada a la dinàmica de la Lliga; amb 5 gols (tots com a local), els d'Alsina i Carrillo són l'equip menys golejador del grup tot i que en 3 partits de Copa han estat capaços de fer 6 gols, una dada que demostra que es tracta més d'una mala ratxa més o menys puntual que no pas d'una manca de potencial atacant. Hi serà Marc Mas, que contra l'Hospi abandonava el terreny de joc lesionat, i també Pedrito Pareja, que contra els riberencs va tenir una enorme ocasió per anar a la pròrroga i que es va perdre el partit contra el Teruel per sanció. Al llistat de dubtes hi ha Samuel Bayón, que segueix recuperant-se de la seva lesió i l'evolució del qual caldrà valorar per comptar amb el seu concurs. En principi que sí estaria descartat és Andrés Barón, que com Mas va abandonar el camp lesionat fa 10 dies al partit de Copa.

Possible alineació del Llagostera: Wilfred, Aimar, Quim Boadas, Óscar Álvarez, Diego Rangel, Tito, Eloi Amagat, Tarradellas, Enric Pi, Uri i Virgili.

L'Hospi
Després d'encadenar tres victòries consecutives a la Lliga (Lleida Esportiu 1-4, Huracán 1-0 i Manacor per 1-2), d'eliminar el Llagostera al torneig del KO (0-1), de conèixer que el Barcelona serà el rival de Copa als setzens de final i de tot el seguit d'informacions referides a l'eliminatòria de marres, l'Hospitalet es troba de nou de cara amb la realitat de debò, la que ens interessa com ja recordàvem fa set dies. La visita del Llagostera a l'Estadi arriba en un bon moment pel que fa als resultats i a la confiança, tot i que el marge de millora en molts aspectes és encara generós tal i com reconeix la plantilla i el cos tècnic, sempre exigent amb un equip que encara pot donar més de sí. Especialment a l'Estadi, on tot i haver sumat 10 punts de 12 possibles no ha tingut la fluidesa que s'esperava i ha trobat massa dificultats per tirar endavant els partits.

Davant els gironins, un conjunt amb una proposta de joc interessant, a priori no desfavorable a l'Hospi i que compta amb jugadors de qualitat, els riberencs han de seguir escalant posicions i sumant punts al sarró per tal de seguir-se apropant a la zona noble (l'Orihuela, segon, és tot just un punt per sobre). Per aquest partit Jordi Vinyals no podrà comptar amb Iván Hammouch per culpa d'un pinçament al genoll esquerre. Tampoc hi seran Marc Pedraza, que segueix amb problemes als abductors ni Lucas Viale, que davant el Llagostera complirà el segon dels tres partits de sanció imposats. Al capítol de dubtes hi ha d'una banda Pitu, amb molèsties, i un Ángel Sánchez que aquesta setmana s'ha reincorporat als entrenaments però que en principi no estaria en plenes condicions. Així les coses, Vinyals -que tampoc podrà asseure's a la banqueta-, haurà de fer algun que altre canvi a l'onze que demà al migdia salti a la gespa artificial de l'Estadi.

Possible alineació de l'Hospi: Craviotto, Dani Guillén, Moussa, Castaño, Manel Viale, Rubén García, Corominas, Cirio, David Haro, Pitu i David Prats.

L'àrbitre
El col·legiat del partit serà el riojà Óscar Marín Álvarez, que tot just viu la seva quarta temporada a Segona Divisió B. Demà dirigirà aquest Hospi-Llagostera juntament amb els assistents Óscar Domingo Martínez Tomillo i Roberto Herce Soto, de la mateixa delegació; tots tres van ser els encarregats d'impartir justícia, precisament, en l'únic precedent de Marín Álvarez amb els riberencs: el 3-0 a l'Estadi davant del Dénia del passat curs. El riojà ha dirigit ja quatre partits aquesta temporada amb un balanç de 6,75 grogues per partit (molt similar al de la passada temporada) i 1 una sola expulsió. De moment, dades lluny de l'escabetxina que va formar al Caudal de Mieres-Conquense per eludir el descens el passat mes de maig: 17 grogues i 2 expulsions en un partit que va acabar enviant els asturians a Tercera Divisió.

El precedent
Amb el cor a la mà, un Hospi-Llagostera oficial fa uns quants anys hagués suposat una mala senyal per l'entitat riberenca. Per sort, especialment pel rival de demà, l'ascens continu dels llagosterencs facilita el segon enfrontament de la història a l'Estadi entre tots dos equips després que fa menys de dos anys l'Hospi i el Llagostera es veiessin les cares en partit de Tercera Divisió. Aquell diumenge de febrer l'equip de Jordi Vinyals va endosar un escandalós 6-0 a un Llagostera que en aquell etern debat dels mèrits al futbol va poder marxar al descans amb el marcador a favor però es va acabar trobant amb un gol psicològic en contra que va destapar el pot de les essències riberenques. Fins i tot, aquell dia Cristian Lobato (ara al Barcelona B) va estrenar-se com a golejador de facto del primer equip (havia marcat el 2008 a Dénia com a Juvenil). Podeu recordar aquesta golejada aquí.

1 comentari:

  1. Propongo que se de una fuerte ovacion al equipo cuando salga al cesped, justo antes de empezar el encuentro, SE LO MERECEN.

    Por otro lado, hay que tener LA CABEZA BIEN PUESTA,OLVIDARNOS DE MOMENTO DE LA COPA DEL REI, PUES EL PEOR ENEMIGO ESTE DOMINGO PUEDE SER NOSOTROS MISMOS, CON FALTA DE CONCENTRACION, fuera excesos de confianza.

    Hay que seguir siendo humildes y el buen juego y el sacrificio nos llevara a alcanzar nuestras metas..AUPA HOSPI

    ResponElimina