Etiquetes

15/10/11

El que debò ens importa | CE Manacor - CE L'Hospitalet (diumenge, 12:00 hores)

Hi haurà temps de sobres per pensar en l'històric duel de Copa del Rei que per primera vegada enfrontarà de forma oficial el Centre d'Esports l'Hospitalet i el Futbol Club Barcelona el proper mes de novembre a l'Estadi i quatre dies abans de Nadal al Camp Nou. Partit il·lusionant, un premi per la gran trajectòria dels riberencs al torneig del KO després d'eliminar dimecres el Llagostera (0-1), el Leganés de Miguel Álvarez a la segona eliminatòria (3-2) i el Manacor a la primera ronda (1-4). Com si d'un tancament de cercle es tractés, els homes de Jordi Vinyals tornen a la gènesi, a Na Capellera, per enfrontar-se al quadre manacorí en partit de Lliga. Serà la novena jornada i, aquest sí, un partit important que a diferència dels duels contra el Barcelona permetrà guanyar punts per seguir sumant a la Lliga, que és l'objectiu principal d'un Hospi en clara línia ascendent. Partit complicat, tot i la golejada a la Copa davant d'un equip que ha trobat la línia en els partits jugats com a local i que a dia d'avui viu fora de la zona de perill.

El Manacor
Recomposar l'equip. Aquesta és la principal preocupació al llarg de la setmana del tàndem format per Xavi Ferriol i Jaume Mut, encarregats de dirigir el Manacor. La derrota a Terol de diumenge passat (2-1) va deixar moltes més seqüel·les a banda dels zero punts. Els balears van acabar amb 9 homes sobre el terreny de joc després de perdre Petete a la mitja hora de partit (amb l'empat a zero inicial a l'electrònic) i que més tard Artabe també hagués d'enfilar camí dels vestidors en veure la vermella. La indignació amb el basc Sagués Oscoz era tal que fins i tot el míster oficiós, Jaume Mut, i el delegat Llorenç Mula també van acabar expulsats de manera de cap d'ells serà demà sobre la gesta artificial de Na Capellera. Amb tot, els de Llevant tenen dues cares ben diferenciades: un punt sumat com a visitants però set com a locals. I és que els manacorins han revifat d'ençà que Xisco Barbón aconseguís l'empat in extremis contra el Mallorca B a la 3a jornada. Des d'aleshores, el Manacor ha aconseguit un 6 de 6 derrotant amb solvència el Zaragoza B (3-1) i el Dénia (2-0), dos rivals directes en la lluita per fugir del descens.

Sens dubte Xisco Barbón s'ha erigit en clar protagonista del Manacor: el picapedrer és autor de 4 dels 9 gols que els balears han fet aquest curs en partit oficial (tot ells, curiosament, com a local). Un autèntic perill a pilota aturada, Craviotto ja va veure com el seu colpeig de pilota a les faltes podia ser fatal (va fer el gol de l'honor a la Copa davant l'Hospi). No serà l'únic perill dels locals, que compten amb un Biel Gili en estat de gràcia (golàs contra el Zaragoza B). En contra dels homes de Ferriol i Mut podria jugar el fet de l'arbitratge; un equip novell a la categoria, amb jugadors força joves haurà de saber canalitzar l'ansietat provocada per alguns arbitratges desafortunats que han pogut marcar de forma evident alguns partits. Això, i ser capaços d'aturar els 'petits' de l'Hospi, especialment un David Haro que es va estrenar de forma sensacional amb 80 minuts primorosos a la Copa i amb un gol en què va tenir la col·laboració del porter manacorí.

Possible alineació del Manacor: Gaspar, Abel, Julio Huertas, Kike Arjona, David Garcia, Barbón, Xesc Campins, Biel Gili, Llull, Nico i Jaume Mut.

L'Hospi
Setmana tan estressant pel que fa a esforç, futbol i emocions com il·lusionant de cara al futur. L'Hospi buscarà demà a Manacor tancar una setmana meravellosa que va tenir la seva prèvia amb la golejada a Lleida per 1-4 i va viure la seva explosió amb el sofert triomf a la Lliga davant l'Huracán diumenge passat (1-0) amb la brillant classificació pels 1/16 de final de Copa al sempre complicat camp del Llagostera aquest dimecres (0-1) i amb l'enfrontament de la propera ronda de Copa davant del Barcelona que vam conèixer ahir. Amb tot, el partit de Manacor (molt més important que el premi de la Copa) ha quedat en un segon terme que tots, cos tècnic i jugadors han tractat de recuperar a un primer pla des que dijous comencessin a entrenar per preparar el partit de demà a les Illes Balears (12:00 hores). La intenció, única, és aprofitar el bon moment de resultats i de confiança que viuen els riberencs per seguir escalant posicions i enganxar-se a la zona alta, la jornada en què per exemple es viurà un Ontinyent-Atlètic Balears que permetria retallar distàncies amb la zona noble.

Sigui com sigui, haurà estat important aïllar els jugadors de tota la voràgine que va originar el sorteig de Copa d'ahir. Entrevistes a ràdio, televisió, celebracions, alegria... Tot ha de quedar a un segon pla de cara al duel de demà, que de ben segur tindrà poc a veure amb el de Copa del Rei. De moment, serà important recuperar jugadors i reorganitzar l'equip d'acord amb les baixes amb què Jordi Vinyals comptarà pel partit de demà. Per començar, el mateix míster no podrà asseure's a la banqueta de Na Capellera després que Competició el sancionés amb dos partits arran de la seva expulsió davant l'Huracán. Sanció desorbitada, per cert. L'altra baixa notòria serà de Lucas Viale, sancionat amb 3 partits per l'expulsió i posterior desconsideració envers l'àrbitre; el central tampoc estarà davant el Llagostera i el Gandia a la Lliga. A més, Ángel Sánchez, Marc Pedraza i Aday Benítez també es quedaran a l'Hospitalet per diversos problemes físics, un factor que provocarà que Vinyals compti amb tot just 17 jugadors per configurar la convocatòria davant dels balears.

Possible alineació de l'Hospi: Craviotto, Hammouch, Moussa, Castaño, Manel Viale, Rubén García, Corominas, Cirio, David Haro, Pitu i Cirio.

L'àrbitre
L'encarregat de dirigir aquest Manacor-Hospi serà el tinerfeny David Jesús Pìnto Herrera que viu la seva tercera temporada com a col·legiat de Segona Divisió i xiularà per segona vegada un partit a l'Hospi després de l'empat (1-1) que els riberencs van protagonitzar davant el Sabadell la passada temporada a l'Estadi. Pinto Herrera, que demà estarà assistit a les bandes pels també tinerfenys Juan Carlos Hijamo Márquez i Moisés Zamora Aguilar, ja ha arbitrat dos partits aquesta temporada: el Sant Andreu 1-1 Ontinyent (6 grogues) i el Sevilla Atlético 1-1 Lucena (7 grogues). 6,5 amonestacions per partit de mitjana, 1 groga menys de les 7,5 que tenia com a promig el curs passat. Per cert, com a curiositat el segon assistent, Zamora Aguilar, va ser l'àrbitre de l'Sporting Mahonés 2-2 Hospi del play-off d'ascens a Segona B el juny de 2005. (imatge: futbolbalear.com)

Els precedents
Amb el record recent del partit de Copa del Rei del passat 31 d'agost en què els nois de Vinyals van derrotar el Manacor per 1-4, aquesta serà la quarta vegada que l'Hospi visiti Manacor en partit de Lliga. Fins ara el balanç és totalment homogeni amb una derrota en la primera visita (4-2, 1984-1985), una victòria (0-2, 1990-1991) i un empat en la darrera desplaçament 'regular' a Manacor: 1-1, 1993-1994.

1 comentari:

  1. Apa, pongamonos el mono de faena, y concentremonos en este partido importante, 3 puntos en juego muy valiosos, para podernos acercar aun mas a los primeros de la tabla, ocasion que no debemos de dejar pasar, por ganas, por buen juego,....
    AUPA HOSPI

    ResponElimina