Etiquetes

30/1/10

Arriba l'hora dels reptes | Cornellà - L'Hospitalet (diumenge, 12:00 hores)

Falten ja menys de 24 hores perquè comenci un dels dos grans partits de la jornada al grup cinquè de la Tercera Divisió. A banda del duel entre el Reus i el Santboià, està clar que el partit que enfrontarà demà el Cornellà i l'Hospitalet a partir de les 12 del migdia a la Via Fèrria és d'aquells que aixequen passions. Motius? Tots i més. A saber: és un partit de màxima proximitat geogràfica (pels que defensen al màxim el concepte derbi), s'enfronten el sisè classificat i el líder, el Cornellà és una de les revelacions de la temporada i encara aspira a tot, malgrat la teòrica superioritat (pel que fa a plantilla i a expectatives inicials) dels seus rivals directes, l'Hospi continua imbatut -un fet que serveix de motivació extra per als rivals- però ha perdut en les seves tres visites a Cornellà en partit de Tercera Divisió; la darrera derrota, per 3-0, la temporada passada amb Julià Garcia a la banqueta, va suposar la confirmació de la davallada de l'Hospi a la lliga, consumada després a Santanyí en un capítol nefast de la història riberenca. I si algú considera que hi ha pocs ingredients, se li podrà recordar que el partit de demà és de portes obertes, i que es posaran a la venda unes samarretes conmemoratives, la recaptació de les quals es destinarà als damnificats pel terratrèmol que va devastar Haití ara fa unes setmanes. Futbol, emoció, rivalitat i solidaritat. Un pla perfecte per fer boca abans d'anar a dinar un diumenge.

L'equip de Quique Pérez Cabedo s'ha mostrat ben fort a casa, on no perd des del 23 de setembre, quan el Prat hi va guanyar per 1-3. És una de les dues derrotes acumulades pel Cornellà aquesta temporada al seu camp, on també hi ha guanyat 5 partits i n'ha empatat 4. És, però, el camp de la lliga on menys gols es veuen (21 en 11 partits) que es reparteixen el Cornellà (12 gols a favor) i els seus rivals (que n'han marcat nou). I és que quatre de les cinc victòries del Cornellà a casa les ha aconseguit per la mínima; un Cornellà que, gràcies a la seva bona ratxa a casa, ha sumat 17 dels darrers 21 punts en joc com a local). En un aspecte més global, els del Baix Llobregat ocupen actualment la sisena plaça a la lliga, amb 37 punts i a dos del Manlleu, l'equip que marca la referència del playoff d'ascens. L'equip ha perdut només un partit des de l'11 d'octubre, i és que tot i no perdre a casa des del mes de setembre, els verds han sumat més punts a domicili (19) que no pas com a locals (18).

De cara al partit de demà, el míster del Cornellà no podrà comptar amb Cebri, que tot just acomplirà el seu segon i darrer partit de sanció, després de la seva expulsió ara fa dos caps de setmana davant la Pobla de Mafumet. La seva plaça de davanter centre l'ocuparà segurament l'argentí Dani Delgado (ex jugador del Pubilla Casas). La possible alineació inicial del Cornellà de cara a demà seria la formada per Talavera; Edgar, Òscar Jornet, Raúl Pérez, Valentín; Cervantes, Charly, Pep, Òscar o Moha i Dani Delgado. A la banqueta restarien Íñigo (porter suplent), Oriol Ricarte, Rúa, Moha o Òscar i Chiqui o Rojals. Amb aquests homes, tot i ser conscient de la dificultat de l'empresa, el Cornellà intentarà sorprendre l'Hospi i convertir-se en el primer equip capaç de derrotar el conjunt que dirigeix Jordi Vinyals.

El míster riberenc, per la seva banda, no podrà comptar amb Manel Gómez, que després de dos partits sense jugar per decisió tècnica, va veure la cinquena targeta groga de la temporada als pocs minuts d'entrar al terreny de joc davant del Llagostera. No serà l'única baixa de l'Hospi, ja que Jordi Tarrés ha tornat a recaure de la seva lesió i estarà una o dues setmanes més fora de concurs. Amb la totalitat de la plantilla en condicions per jugar el partit, tot fa pensar que Vinyals podria repetir l'onze inicial de diumenge passat; és a dir, el format per Craviotto, Iván Hammouch, Barón, Manu Viale, Lucas Viale, Toni Velamazán, Corominas, Marcos Guill, Cristian Alfonso, Jordi Martínez i Eloi Fontanella. Si l'Hospi aconseguís sumar el triomf en aquest complicat partit, s'igualaria la ratxa històrica de victòries consecutives, establerta en nou.

L'encarregat de dirigir el partit, que s'iniciarà a les 12 del migdia i serà retransmès en diferit per la Xarxa de Televisions Locals (per exemple a Televisió de l'Hospitalet) a partir de les 14:00 hores, serà Oliver Castaño Coso. Aquesta serà la tercera vegada que dirigeixi un partit de l'Hospi: aquesta mateixa temporada va xiular el triomf de l'Hospi davant del Prat (1-0) en què va anul·lar un gol a Ollés al darrer minut del partit; també va arbitrar l'Hospi 1-1 Santboià de la temporada passada, en què va expulsar David Andreu i els santboians van empatar al darrer minut. En aquesta ocasió, el col·legiat tarragoní estarà assistit pels també tarragonins Severiano Ramos Manzaneque i Òscar Peri Compte. En aquest aspecte, el lleidatà Díaz Melero ha estat dessignat per xiular el partit de diumenge vinent a l'Estadi entre l'Hospi i el Reus Deportiu.

Precedents entre la UE Cornellà i el CE L'Hospitalet
Partits disputats: 8 (3 a Tercera Divisió, 3 a Regional Preferent i 2 a Primera Regional)
Victòries de la UE Cornellà: 3

Empats: 2
Victòries del CE L'Hospitalet: 3

Gols marcats per la UE Cornellà: 15

Gols marcats pel CE L'Hospitalet: 12

Darrer precedent i
victòria més àmplia:
UE Cornellà 3-0 CE L'Hospitalet (2008-2009, Tercera Divisió).
Golejadors: Cervantes (26', 31'), Sergi (67').

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada