Etiquetes

30/4/16

Buscant l'últim graó | CE l'Hospitalet - Hércules CF (diumenge, 18:00)

-> L'Hospi rep l'Hércules amb la possibilitat de lligar la salvació de forma matemàtica si els altres resultats acompanyen.
-> La golejada al camp de l'Olot ha tranqui·litzat els ànims en l'aspecte esportiu. L'Hospi buscarà aprofitar la necessitat de l'Hércules per maquillar la seva prestació com a local.
-> Els alacantins, amb l'ex-riberenc Albert Vivancos a les seves files, busca tres punts que l'apropin al primer objectiu del curs: la classificació pel playoff d'ascens a la Lliga Adelante.
-> ESCOLTA Antonio Olmo, tècnic de l'Hospi, en la prèvia del partit.
-> RODA DE PREMSA de Vicente Mir, entrenador de l'Hércules, abans del partit de demà.

CENTRE D'ESPORTS L'HOSPITALET - HÉRCULES CF
Diumenge, 1 de maig - 18:00 hores - Estadi de Futbol de l'Hospitalet
Jornada 36 - Campionat de Lliga del grup 3 de Segona Divisió B

Possible onze de l'Hospi: Aulestia, Dani Fernández, David López, Sierra, Savall, Prior, Cristian Gómez, Tià Sastre, Christian Alfonso, Puerto i Corominas.

Possible onze de l'Hércules: Chema, Álvaro, Connor, Atienza, Álex Muñoz, Vivi, Juanma, Miñano, Javi Flores, Chechu i Mainz.

Àrbitre: José Antonio Fernández Rodríguez (Galícia).


Tres partits per tancar la paradeta. O menys. L'Hospi depèn dels seus marcadors, més que no pas fa una setmana, per assegurar-se la permanència i lligar, almenys en l'aspecte esportiu, la setena participació consecutiva com a equip de Segona Divisió B la propera temporada. De fet, aquesta setmana es pot resoldre la situació sempre i quan l'Hospi guanyi l'Hércules en el partit que tancarà la jornada 36 de #2BG3 i que abans, pel matí i per la tarda, ni la Pobla de Mafumet (rep l'Alcoyano) ni l'Olímpic (al qual visita el Lleida Esportiu) hagin estat capaços de treure endavant els seus partits. De totes maneres, prou feina tindrà l'Hospi davant d'un rival dissenyat per ser a dalt, fins i tot més a dalt d'una quarta posició que a hores d'ara classificaria l'Hércules per la fase d'ascens a la Lliga Adelante però que limita el seu marge d'error en una lluita a mort entre cinc equips, amb permís d'un Alcoyano que demà també esgotarà les últimes opcions de tocar els cascabells als cinc nobles. Sigui com sigui, repte d'alçada que l'Hospi afrontarà amb la tranquil·litat d'una victòria balsàmica a Olot i la certesa de saber-se millors del que sovint han demostrat enguany.

La recepta, de fet, està clara. Sortir sense por i ensenyar les urpes al rival. Un Hércules que està en un bon moment de joc però que concedeix. I concedir davant d'un equip amb la pólvora que emmagatzema l'Hospitalet sempre és un perill. A Olot, va acabar entrant el que no va entrar a la Pobla de Mafumet, prova que els riberencs tenen verí i també encert. L'aspecte emocional també jugarà un paper important, ja que les urgències històriques del rival poden jugar-li en contra si l'Hospi sap gestionar-ho al seu favor; de fet, els riberencs se saben forts en els inicis de partit, quan han marcat set dels 29 gols que han fet aquest curs, és a dir, gairebé un 25% del total. La diferència, però, és que aquest serà el primer partit de l'era Corominas/Olmo amb un rival de la zona alta, que allargarà el partit i que obligarà l'Hospi a mantenir els cinc sentits activats, fins i tot, un cop l'àrbitre xiuli el final. Potser per això el tàndem tècnic confiarà en els onze homes que, de partida, van saber gestionar un partit delicat com el de fa sis dies a Olot. David López, que ahir va rebre un cop i no va treballar amb normalitat, és l'únic dubte a les files riberenques. Tots els futbolistes convocats per una cita que pot ser, i esperem que ho sigui, definitiva.

No serà, en canvi, una tarda decisiva per un Hércules que matemàticament mai podria assegurar la classificació pel playoff d'ascens, però sí que podria donar un pas gairebé definitiu, especialment si avui el Cornellà punxa davant el Villarreal B. Rivals a banda, els alacantins disposen d'un calendari final accessible, amb Hospi, Olot i Llosetense, tres rivals de la zona baixa, que fan pensar que els herculans repetiran segona fase per segon any consecutiu. Part de culpa la tindrà Vicente Mir, substitut de Manolo Herrero fa tres mesos i que ha aconseguit canviar la cara d'un Hércules que ha sabut maximitzar els seus recursos i que ha superat una situació classificatòria complicada (sisè després de caure davant el Barcelona B). Des d'aleshores, cinc victòries, quatre empats, cap derrota i els tres punts d'Huracán com a propina han ressituat els alacantins en una posició més agradable però no exempta de risc. Vicente Mir ha convocat 17 homes pel partit de demà; recupera l'anglès Connor Ruane, que podria entrar a l'onze si Paco Peña no supera les molèsties físiques que l'han convertit en dubtós; per contra, el tècnic de l'Hércules perd el migcampista Yeray, sancionat per acumulació de targetes. En la mesura del possible, Mir repetirà l'onze que diumenge passat va derrotar, amb angúnies, l'Espanyol B (3-2).

2 comentaris:

  1. Bon dia des d'Alacant, Cristian. Una pregunta, saps si el partit serà retransmès per algun canal de televisió local de la vostra zona? Moltes gràcies, una salutació cordial!

    ResponElimina
  2. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina