Etiquetes

27/4/16

El centenari del talismà

-> Christian Alfonso va disputar diumenge passat a Olot el seu partit oficial número 100 amb el Centre d'Esports l'Hospitalet i ho va celebrar obrint el camí d'una victòria vital.
-> El seu 24è gol amb l'elàstica riberenca va servir per donar continuïtat a una estadística senzillament espectacular: sempre que Christian Alfonso ha marcat, l'Hospi ha guanyat el seu partit.

Als que ja fa alguns anys que seguim les aventures de l'Hospi, ja sigui a Segona B o a Tercera Divisió, sempre ens ha agradat que Christian Alfonso fos golejador. D'ençà que va fer el seu primer gol, un ja molt llunyà agost de 2008, al camp del Prat, l'atacant riberenc manté una estadística a l'abast de ben pocs futbolistes i que l'ha convertit en l'autèntic talismà del Centre d'Esports, no només en la seva primera etapa (tres anys i escaig) sinó, també, en la seva segona estada a Can Hospi, on va retornar el passat mes de gener. Diumenge passat a Olot, va engrandir la gesta en un partit diferent, un partit especial: el 0-1 d'Alfonso al camp de l'Olot no va servir només per aplanar el camí a una victòria necessària per salvar la categoria; en el pla personal, un gol va servir per decorar el partit número 100 del futbolista barceloní amb la samarreta del Centre d'Esports l'Hospitalet, un honor que en l'actual plantilla només té el seu company David Corominas.

Christian Alfonso López (Barcelona, 1989), va debutar amb el Primer Equip del Centre d'Esports l'Hospitalet un 20 d'abril de 2008 (fa tot just vuit anys i una setmana) a l'Estadi, de la mà de José Luís García, en un partit important davant la Gramenet. Els riberencs havien de guanyar per aspirar a una permanència que finalment no van aconseguir; Alfonso també va tenir minuts la setmana següent al camp del Girona, on l'equip va certificar de forma gairebé matemàtica el seu descens a Tercera. Un descens que va comportar foc nou a la plantilla riberenca, tot i que els joves Víctor Rodríguez, Cristian Gómez, Cristian Lobato i el mateix Christian Alfonso van fer el salt a la primera plantilla (van debutar amb l'Hospi en edat juvenil). Amb Julià Garcia com a tècnic el primer any de Tercera (2008-2009), Christian Alfonso va disputar 21 partits (11 com a titular) i va fer un gol, la primera jornada al Sagnier, que va servir per situar l'empat provisional al marcador i per inaugurar una ratxa que convertiria les seves dianes en autèntics gols d'or: l'Hospi, evidentment, es va acabar imposant al Prat per 2-3 (Miguel Rubio, Jaime Fuentes / Alfonso, Montero, Pedro García). 

Santanyí va esguerrar les opcions d'ascens de l'Hospi, que va persistir i va aconseguir l'objectiu l'any següent, ja amb Vinyals a la banqueta. Christian Alfonso va guanyar més protagonisme i es va convertir en peça fonamental de l'èxit dels de la franja vermella: 33 partits disputats i 10 gols marcats. Europa, Benavent, Palamós i Olesa, a la primera volta, i Cassà, Llagostera, Benavent (2 gols), Olesa i Rapitenca, a la segona volta, van ser les víctimes. L'Hospi va guanyar tots nou partits. La temporada següent, ja a Segona Divisió B, va ser l'última de la primera etapa de Zizou a Can Hospi. Alfonso va jugar un total de 32 partits (30 de Lliga i 2 de Copa del Rei davant el Dénia i el Cádiz) i va tornar a fer 10 gols (segon màxim golejador d'aquell equip, per darrere de Cirio). Mallorca B i Ontinyent (primera volta) i Sporting Mahonés, Alzira, Mallorca B, Orihuela, Sabadell, Castelló i Santboià (segona volta) van ser víctimes de l'encert d'Alfonso; nou partits que l'Hospi va guanyar, novament.

Després, Christian Alfonso va marxar a l'Espanyol (primer pel filial i després pel Primer Equip) abans de jugar a l'Alcorcón amb Miguel Álvarez (2013-2014) i amb el Girona la temporada passada. Enguany es trobava sense equip fins que el passat mes de gener, els canvis en la direcció esportiva de l'Hospi van facilitar la seva incorporació. Des que va debutar a l'Estadi contra el Barcelona B (0-1, 35 minuts jugats), Alfonso ha disputat 881 minuts repartits en 12 partits (9 d'aquests com a titular) i, amb el de l'Olot, ha marcat 3 gols. Els altres dos van arribar el passat mes de març, a l'Estadi contra l'Eldense i des del punt de penal. Aquell dia, l'equip va jugar amb 9 homes més de mig partit i ni tan sols aquest inconvenient va privar Christian Alfonso ni l'Hospi d'allargar la condició de talismà del futbolista riberencs: 24 gols en 21 partits amb 21 victòries de l'Hospi, la darrera, diumenge a Olot, el dia que Christian Alfonso jugava el seu partit número 100 amb el 'seu' club.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada