24/4/16

La vida | UE Olot 0-3 CE l'Hospitalet

-> L'Hospi dóna la cara el dia clau, deixa tocat l'Olot i encarrila la permanència gràcies al setè triomf a domicili del curs (0-3).
-> Christian Alfonso, David López i Gerard Oliva, els golejadors d'un partit gairebé perfecte amb Aulestia com a protagonista després d'aturar un penal amb 0-1 al marcador.
-> Quan falten tres jornades pel final, els riberencs acumulen 41 punts, es distancien a cinc de la zona de perill i podrien certificar la permanència matemàtica la setmana vinent.
-> RODA DE PREMSA d'Antonio Olmo, tècnic de l'Hospi.
-> RODA DE PREMSA de Santi Castillejo, entrenador de l'Olot.
-> GALERIA DE FOTOS de l'Olot 0-3 l'Hospitalet.

UE OLOT: Wilfred, Jose, Vallho, Luismi, Blázquez (Marcel, 74'), Abel (Héctor Simón, 61'), Sana, Musa, Uri Santos, Gato (Reverter, 61') i Sergio Ortiz.

CE L'HOSPITALET: Aulestia, Dani Fernández, David López, Sierra, Savall, Prior (Gerard Oliva, 87'), Tià Sastre, Cristian Gómez, Puerto (Raúl Torres, 80'), Christian Alfonso (Marc Vales, 71') i Corominas.

Gols: 0-1 Christian Alfonso (13'); 0-2 David López (82'); 0-3 Gerard Oliva (92').

Àrbitre: Julio Fermín Leo Ollo (Navarra). Ha amonestat els locals Musa i Uri Santos i els visitants Puerto, Tià Sastre, Prior i David López.

Incidències: partit corresponent a la jornada 35 del Campionat de Lliga del grup 3 de Segona Divisió B celebrat a l'Estadi Municipal d'Olot davant d'uns 1.602 espectadors. Tarda ennuvolada i presència d'aficionats de l'Hospi.

A la vida, sovint, un té les sensacions que les coses passen perquè han de passar i, en part, això no sigui del tot incert. Sovint, però, també oblidem que si passen algunes coses i no unes altres és, també, perquè s'ha fet el possible (i a vegades l'impossible), per canviar el destí. A vegades es tracta d'això, de trencar amb la norma i de donar un cop sobre la taula, de demostrar qualitat i orgull quan menys s'ho esperen. O quan menys ens ho esperàvem. Perquè fa set dies, la derrota contra el Llosetense ens va omplir de decepció i perquè avui, a Olot, el 0-3 no només ens apropa a la permanència a Segona Divisió B sinó que, també, ens fa tornar a confiar en aquest equip en un any terriblement bipolar. Avui sí, i de verd, l'equip ha donat la cara i ha transmès esperança. Ha fet un partit proper a la perfecció, l'ha guarnit amb un guarisme brillant però, sobretot, ha estat sincer sobre el terreny de joc. Ha recuperat cor i esperit, el mínim exigible per a tothom que s'estimi la franja del Centre d'Esports l'Hospitalet.

La desfeta de diumenge ja feia preveure canvis i respecte al previst divendres passat, no hi ha hagut sorpreses. Aulestia ha estat titular, Savall ha fet parella de centrals amb Óscar Sierra i Prior ha avançat la seva posició fins al doble pivot. L'Hospi ha entrat al partit molt millor que l'Olot i ja al primer minut ha avisat que volia fer-la grossa, però Tià Sastre ha vist com Wilfred brillava per treure-li un mà a mà que hauria pogut significar el 0-1 (1'). Els de Corominas, avui de nou a la banqueta, han seguit insistint i han trobat el premi abans del primer quart d'hora: assistència de Cristian Gómez, bon control de Christian Alfonso i millor definició del comodí de l'Hospi, del que assegura victòries cada cop que marca (13'). El gol ha fet espavilar un Olot que veia com s'esmunyia el somni de la permanència directa amb el pas dels minuts. Més cor que cap, als garrotxins, que ha mirat de respondre mitjançant Sana, que ha provat fortuna amb dos xuts llunyans que s'han perdut fora (16' i 18'). El partit s'ha anat anivellant i els olotins han tingut la seva gran ocasió per dalt, en una rematada del defensa Marc Vallhonesta que ha obligat Aulestia a fer la seva primera gran intervenció del partit (38'). L'Hospi, per la seva banda, ha buscat la velocitat per sorprendre els olotins, però no ha trobat la manera de generar perill sobre la porteria de Wilfred més enllà d'una rematada de Xavi Puerto que el meta andalús ha refusat amb els punys (41').

Sense canvis al descans, l'Olot ha sortit decidit a tancar l'Hospi al seu terreny de joc, si bé els riberencs no s'han deixat espantar i també han buscat les pessigolles al contracop. Tanmateix, l'acció que ha esdevingut clau en el partit ha arribat al minut 52, després d'unes mans dins l'àrea de Tià Sastre que Leo Ollo ha sancionat com a penal. L'encarregat de llançar-lo ha estat Luismi Quezada i l'heroi, per enèssim cop aquest curs, un d'Ondarroa, un tal Oinatz Aulestia, que endevina la intenció del defensa local i que feia vista davant el xut del capità local Abel Solé, incapaç també d'aprofitar el refús (53'). El gol no ha esmorteït el perill dels de Castillejo, però sí que ha minvat la moral d'un conjunt que s'ha enfonsat al tram final tot i que David López hauria pogut matar el partit molt abans en un mà a mà que ha tret Wilfred (57'). Aulestia ha respost magníficament a un xut creuat d'Uri Santos (63') però amb el partit trencat, l'Olot arriscant i l'Hospi més verinós que mai, s'ha acabat el bròquil. I ho ha fet quan un ex dels garrotxins, David López, ha definit a plaer una acció de contracop de manual de l'Hospi (81'). No l'ha celebrat, el lateral riberencs, per bé que el gol era glòria absoluta, tranquil·litat per assegurar un triomf que s'ha acabat de certificar en el temps d'afegit, després d'una gran definició de Gerard Oliva en una altra acció de contraatac; segon gol del de Riudecanyes amb l'Hospi i alegria, ara sí, desfermada. S'ho val, quan guanyes una final.