16/4/16

Moguda al Futbol Base de l'Hospi

S'albiren dies moguts a Can Hospi. Ja no és només la marxa del Primer Equip i l'aspecte institucional, el que preocupa a l'entitat riberenca, que amb la confirmació de la nova Junta Directiva també ha pres la decisió sobtada de fer un gir copernicà al Futbol Base del Centre d'Esports l'Hospitalet. Arran d'una reunió que va tenir lloc a mitjans d'aquesta mateixa setmana, els responsables esportius de l'entitat riberenca, Francisco Macanaz (Director Esportiu i, alhora, vicepresident) i Jorge Martínez Hervás, van comunicar als encarregats de coordinar el futbol formatiu riberencs les intencions de renovar de dalt a baix l'estructura de la base, malgrat que en qüestió de menys d'un any, des de l'arribada de Javier San Nicolás a la coordinació del Futbol Base de l'Hospi, l'estructura formativa de l'entitat ha experimentat una millora més que sensible tant pel que fa a metodologia com pel que respecta a resultats.

Més enllà de l'ascens més que improbable del Juvenil, que recordem ja va descendir l'any passat a Preferent arran de la pèssima gestió esportiva de què va ser objecte, els resultats que s'han obtingut al llarg dels darrers mesos reforcen la feina que han estat realitzant San Nicolás, Dani Martínez i la resta de tècnics del club. Sense anar més lluny, aquest mateix dissabte l'Infantil ha derrotat l'Espanyol B a domicili (0-3) i ha fet una passa de gegant no només per assegurar l'ascens a Divisió d'Honor (un Infantil de l'Hospi no trepitja la màxima categoria des d'aproximadament una dècada) sinó, de retruc, encarrilar una Lliga en la qual encara no han perdut després de 24 jornades. Tres quarts del mateix succeeix amb el Cadet A, que després de vèncer el Sarrià per 0-3 manté la posició provisional d'ascens a Divisió d'Honor, una categoria que també fa anys que no es tasta. A banda d'aquestes dues fites, el bon paper de l'Aleví A (quart a Preferent), del Benjamí A o les posicions de privilegi dels Juvenils C i D, el Cadet D, l'Infantil D, els Alevins E i F, el Benjamí B i D o els dos Prebenjamins, alguns d'ells amb possibilitats més que reals d'ascendir, fa més complicada d'entendre la decisió que han pres els responsables esportius del club, amb el vist-i-plau del president Antonio Castellano, que tal com ha succeït amb el Primer Equip ni tan sols ha esperat a acabar la temporada per finiquitar un projecte que havia de ser de llarga durada.

La nova estructura del futbol formatiu del Centre d'Esports l'Hospitalet, que mantindria les figures de Macanaz com a director esportiu i de Miguel Corominas com a secretari tècnic estaria formada per Jorge Martínez Hervás com a màxim responsable i amb un nou director de metodologia al seu costat. Tot això sota un nou horitzó d'una reducció pressupostària que podria rondar el 50% (un fet que contrasta amb el projecte d'alta volada que es va vendre fa qüestió de tres mesos), una reducció dels equips que formen el Futbol Base de l'Hospi i també la possible supressió del sistema de beques, que tindria conseqüències negatives en el procés de selecció de futbolistes de cara a la propera temporada. La intenció dels nous responsables formatius és la de reunir-se a partir de la setmana vinent amb els actuals coordinadors, així com amb els diferents entrenadors de tots els equips per parlar de la nova situació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada