1/3/15

'Agus' de tothom | CE l'Hospitalet 2-1 València Mestalla

- Un gol d'Agus a cinc minuts del partit desencalla un mal partit de l'Hospi i serveix per trencar una ratxa negativa.
- Tot i jugar més de 70 minuts amb un home més, als riberencs els ha costat Déu i ajuda derrotar un Mestalla valent, que abans del gol d'Agus hauria pogut avançar-se al marcador.
- Abans, Rubén Alcaraz s'havia tornat a retrobar amb el gol en una acció d'estratègia que ha netejat les teranyines de la porteria del Mestalla.
- SALA MULTIMÈDIA: rodes de premsa, galeria d'imatges, vídeoresum.

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Peque, Valentín, Aleix, Agus, Alcaraz, Bueno (Canario, 65'), Luque (Joel, 82'), Carreras, Haro i Morgado (Boris, 65').

VALÈNCIA MESTALLA: Jaume, Leuko, Salva Ruiz, Diallo, Ayala, Zahibo (Rafa Mir, 88'), Tropi, Iban (Fer Cano, 75'), Nacho Gil, Nando (Nacho Vidal, 82') i Àlex López.

Gols: 1-0 Alcaraz (54'); 1-1 Iban (59', pen); 2-1 Agus (85').

Àrbitre: Alexandre Alemán Pérez (las Palmas). Ha amonestat Alcaraz (21'), Peque (58') i Morgado (63') i els visitants Zahibo (1') i Iban (74'). Ha expulsat el valencianista Nacho Gil per doble groga (18').

Incidències: partit corresponent a la 27a jornada del Campionat de Lliga del grup 3 de Segona Divisió B celebrat a l'Estadi de Futbol de l'Hospitalet davant d'uns 500 espectadors. Matí assolellat a l'Hospitalet i bona temperatura. A l'Hospi, José Rodríguez i Oliver han completat la convocatòria; al Mestalla, ho han fet Fran Villalba i Álex Sánchez.

Podrien haver lluït però no era la prioritat. Les sensacions que deixa el partit no són bones, tal com reconeixia Kiko Ramírez en roda de premsa posterior al partit, però en moments com el d'avui els tres punts són tot el necessari per feliç jugadors i afició. Ha hagut de suar un Hospi gris, gens brillant, per superar un València Mestalla que ha jugat més de 70 minuts amb un jugador menys per l'absurda expulsió de Nacho Gil (18') per protestar, quan minuts abans havia vist la primera groga. Tot i el factor diferencial de l'expulsió, el Mestalla s'han plantat prou bé, el suficient com perquè la diferencia no es notés. I l'Hospi, desdibuixat, ha hagut de recórrer a dues accions d'estratègia per resoldre un partit que, pel mig, s'havia complicat amb el gol de penal d'Iban Salvador i les opcions dels visitants per capgirar el marcador. Finalment, un gol d'Agus a la sortida d'un córner endreçava el futur d'un Hospi que ja és més a prop de la permanència.

De partida, quatre novetats respecte l'onze que arrencava fa tot just set dies a Alacant: Craviotto substituïa Oliver sota pals i Agus feia el mateix amb José Rodríguez a l'eix de la defensa; a la medul·lar, Luque era el recanvi del sancionat Vivi i Rubén Carreras tornava a ser titular tres mesos i mig després. Canvis que tampoc han evidenciat cap milloria en un Hospi espès i neguitós: les tres derrotes consecutives, més enllà de circumstàncies puntuals, llastaven un equip que tot i tenir el partit de cara des de ben aviat no ha sabut trobar la tecla de l'èxit fins ben avançat l'encontre. Els riberencs han tingut poca arribada i menys rematada: un intent amb el cap d'Agus, que ha blocat sense problemes Jaume (13') ha estat la rematada més clara dels locals en tot el primer temps.

Just un minut abans una centrada del visitant Nando s'havia passejat per l'àrea petita riberenca sense trobar rematador (13'). Ben aviat, el partit ha pogut canviar fruit de l'expulsió de Nacho Gil que al minut 18 ha protestat a l'àrbitre i ha vist la segona groga del partit. Tot i l'evident desavantatge, el Mestalla s'ha plantat bé sobre el terreny de joc i ha treballat per impedir els avanços ofensius d'un Hospi que ha acariciat el gol en una centrada de Peque que Pablo Morgado no ha arribat a connectar per ben poquet (34'). Cal dir, però, que ha estat una primera meitat tremendament soporífera, ja que el balanç dels homes de Curro Torres en els primers 45 minuts s'ha tancat amb un xut poc complicat d'Iban Salvador que ha blocat bé Craviotto (26').

Difícilment la cosa podia anar pitjor al segon temps i el cert és que la decoració ha canviat en qüestió de pocs minuts gràcies a una genialitat d'Alcaraz. I això que el migcampista de Baró de Viver ja havia avisat Jaume en l'acció anterior, però el meta visitant enviava la pilota a córner (54'). Després, una falta executada ràpidament i en curt per José Ángel Bueno la recollia Alcaraz per etzibar un impressionant cacau que netejava les teranyines de la porteria del filial (55'). Ara, l'alegria li ha durat ben poc a l'Hospi, ja que només tres minuts després un Iban Salvador hiperactiu en el seu retorn a l'Hospi ha buscat un clar penal en àrea riberenca després de ser travat per Peque. El mateix Iban transformava el penal, tot anotant l'1-1 al marcador fruit del seu segon gol del curs (segon de penal... i també contra l'Hospi). Era evident que el partit encara feia baixada per a l'Hospi, però calia intervenir aviat per evitar mals majors.

Ramírez ha donat entrada a Canario i a Boris en el lloc de Morgado i Bueno i durant uns minuts l'Hospi ha acariciat el segon gol en dues accions acompanyades de desencert: Jaume enviava a córner una falta picada per Alcaraz (66') i el mateix porter visitant desviava amb una bona mà la rematada de cap d'Aleix (74'). L'opció obriria un intercanvi de cops en què Craviotto s'acabaria erigint com a protagonista, amb una magnífica intervenció davant Nando, que s'havia plantat sol a l'àrea local després de robar l'esfèrica (79'). Per sort, dos minuts després Fer Cano també ha perdonat el segon quan ho tenia tot a favor (81'). Calia cremar totes les naus i el tercer canvi riberenc seria l'entrada de Joel en el lloc de Luque. Amb el jove davanter sobre el camp, l'Hospi desaprofitava una altra ocasió de gol, amb una rematada de cap d'Agus que un defensa che treia sobre la mateixa línia de gol (82'). El gol local s'ensumava i seria en una acció pastadeta que el central extremeny donaria els tres punts a l'Hospi, de nou amb un cop de cap ara sí inapel·lable davant del qual res no podia fer Jaume (85'). Aquí, tot i els intents estèrils del rival, moriria un partit en què el millor, de llarg, ha estat la victòria.