Etiquetes

17/3/15

#2bg3 | Xifres i lletres, 29a jornada

300 partits a Segona B va celebrar diumenge l'entrenador de la UE Sant Andreu Miguel Álvarez. El desenllaç del partit contra l'Olot, però, va convertir l'efemèride en una anècdota. Dos gols als darrers deu minuts van donar la victòria als garrotxins (1-2), un resultat que deixa els quadribarrats amb 28 punts, a cinc punts de la setzena plaça. De moment, el tècnic andalús encara no ha sumat cap triomf en els quatre partits que ha dirigit al Sant Andreu (1 punt de 12 possibles), però tot i les adversitats en forma d'expulsions i lesions, l'equip ha millorat l'aspecte defensiu. Álvarez arriba als 300 partits després de debutar al futbol de bronze l'any 2000 amb el Terrassa, amb qui va aconseguir un ascens a Segona Divisió i al qual va dirigir quatre temporades a #2bg3 (en dues etapes diferents). Després, l'entrenador de Jaén ha dirigit el Lorca Deportiva, el Badalona, l'Hospi (en dues ocasions) i el Leganés. Amb els riberencs va aconseguir el títol de Lliga el curs 2012-2013 i va disputar dues eliminatòries decisives per ascendir davant el Tenerife i l'Eibar.

250 partits a Segona B. És la xifra a la qual van arribar diumenge tres futbolistes del grup 3 de Segona Divisió B. Casualment, dos d'aquests jugadors comparteixen vestidor i titularitat a la UE Olot, que diumenge va agafar aire amb el triomf per 1-2 a Sant Andreu. David Corominas i Jorge Rojas van arribar a aquesta xifra diumenge al matí al Narcís Sala. El davanter maresmenc, com Rojas, va debutar a Segona B l'any 2003 amb tan sols 18 anys; va fer-ho al CE Mataró, amb un bon paper que li va valer el salt a la Universidad de Las Palmas durant tres temporades. Posteriorment, Corominas ha defensat la samarreta del Badalona i l'Hospi abans de signar per l'Olot fa dues temporades. Per la seva banda, Jorge Rojas va jugar durant set temporada a la Gramenet abans de passar a l'Alcoyano, amb el qual va jugar-hi dues temporades i va debutar a la Lliga Adelante (2011-2012). Després, pas per l'Atlètic Balears durant un curs abans de fitxar, com Coro, l'estiu de 2013 per l'Olot. El tercer jugar que va arribar als 250 partits és Óscar Rico, que a diferència dels dos primers va perdre el seu partit amb el Reus al camp del Nàstic. L'il·licità va fitxar pels dels Baix Camp aquest mercat d'hivern després de disputar la primera volta amb el Llagostera. Els reusencs són el vuitè equip de bronze per al migcampista d'Elx, que anteriorment havia jugat a l'Almansa, el Levante B, Cartagena (dues etapes), Lorca Deportiva, Cultural, Alavés i Orihuela.

7 equips encara no saben què és guanyar com a visitants en aquesta segona volta: Eldense, Cornellà, Mallorca B, Zaragoza B, Espanyol B, Elche Ilicitano i Sant Andreu no acaben de trobar la tecla en els seus partits lluny dels seus estadis, tot i que aquesta dinàmica és un reflex de tota la temporada. I és que d'aquests set equips, les tres victòries del Sant Andreu són la millor marca, per sobre d'un Espanyol B i un Cornellà que n'han sumat dos. Per contra, l'Ilicitano va camí de l'any natural sense guanyar lluny d'Elx. Sobta, també, que els filials no acaben d'arrencar en aquest capítol: només el Villarreal B i el Mestalla (que a més va guanyar diumenge a Son Malferit) saben què és guanyar com a visitants en aquesta segona volta. D'altra banda, també és destacable el fet que dels set equips, tres ni tan sols han esgarrapat un empat com a visitants: Mallorca B, Espanyol B i Ilicitano han perdut els cinc partits d'aquesta segona volta que han jugat lluny dels seus camps.

11 mesos i mig. És el temps que fa que a Huracán Valencia no li xiulen cap penal a favor com a local. Va ser el 5 d'abril de 2014 quan l'andalús López Amaya va xiular una pena màxima favorable a Huracán en el partit que els d'Iñaki Alonso jugaven contra l'Olímpic. Luismi va transformar el llançament, el darrer de què han disposat els valencians com a local. Des d'aleshores, cap a favor i sis en contra, l'últim dissabte contra el Zaragoza B. Kilian avançava els aragonesos tot i que els veterans Javi Navarro i Roberto Amarilla capgiraven el partit a favor dels valencians. Per la seva banda, diumenge a Xàtiva a l'Olímpic li xiulaven el vuitè penal a favor aquesta temporada: Álex Vaquero transformava una pena màxima que apropa els de la Costera a la permanència gràcies a l'1-0 davant l'Espanyol B.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada