Etiquetes

21/2/15

El gran repte | Hércules CF - CE l'Hospitalet (diumenge, 18:00)

HÉRCULES CF - CENTRE D'ESPORTS L'HOSPITALET
Diumenge, 22 de febrer - 18:00 hores | José Rico Pérez
Jornada 26 - Campionat de Lliga del grup 3 de Segona Divisió B
Els precedents

Possible onze de l'Hércules: Chema, Rafita, Paco Peña, Atienza, Álex Muñoz, Indiano, Martins, Adrià, Chechu Flores, Fernando i Portillo.

Possible onze de l'Hospi: Oliver, Peque, Valentín, José Rodríguez, Aleix, Alcaraz, Vivi, Luque, Morgado, Rubén Carreras i David Haro.

Àrbitre: Jesús Benjumea Álvarez (Andalusia).

Quan un fa números dies després que surti el Calendari, els punts contra l'Hércules són d'aquells amb què habitualment no es compten a finals de temporada. Per nom, història i plantilla d'un rival obligat a tot menys a fallar. Cridat a ser aspirant a la primera posició i a l'ascens per la via ràpida, les coses no estan sortint del tot bé a Alacant: a 13 jornades del final els herculans han passat la setmana fora de les places que donen accés a les eliminatòries d'ascens. I fins i tot, aquesta és la millor notícia si girem la mirada cap a l'ambient enrarit que es viu diumenge rere diumenge al Rico Pérez. Un camp d'aquells "macos de jugar-hi", gran, que motiva... Un estadi que lluny de ser un fortí s'està convertint en el pitjor dels malsons per a l'Hércules. Tres victòries en 13 partits poden fer pensar que l'Hospi tindrà una tasca fàcil demà a partir de les 6 de la tarda, però res més lluny de la realitat: el partit d'anada ja va servir per veure amb mitja ocasió les destrosses que poden originar els alacantins són prou importants. I és que amb no massa a perdre, l'Hospi pot fer un pas de gegant per encarrilar la permanència i començar a dibuixar nous objectius, per llicenciar-se i començar a pensar en el postgrau. No serà fàcil, però el repte no pot ser més il·lusionant.

Deu ser complicat per a un entrenador entrar a un vestidor i dir als seus jugadors que tot i haver perdut dos partits de forma consecutiva, sense marcar, han fet moltes coses bé. No totes, evidentment: dues errades puntuals però greus van marcar els partits contra Badalona (amb un gol en contra) i l'Atlètic (amb una expulsió determinant). A Segona B aquestes errades es paguen amb derrotes... i encara rai que els rivals tampoc passen pel seu millor moment. A Alacant, Kiko Ramírez sap que l'equip ha d'oferir el màxim nivell de concentració davant d'un rival amb un potencial enorme, per molt que encara no l'hagi tret a passejar en aquest curs. I caldrà ser intensos i solidaris tot i les baixes, sensibles, de Carlos Craviotto sota pals i d'Agus a l'eix de la defensa; Oliver serà titular al Rico Pérez mentre que probablement José Rodríguez serà la parella d'Aleix al centre de la rereguarda riberenca. Quant a la resta, José Rodríguez i Èric Via s'han recuperat de les seves molèsties; no així Nano, que juntament amb Javi Martínez es quedaran a Barcelona per lesió. Boris i Canario tampoc no seran a Alacant, en aquest cas per decisió tècnica.

Si el partit és il·lusionant per a l'Hospi, les urgències marquen l'encontre pel cantó de l'Hércules. Dues derrotes consecutives, dures per la forma i pel joc, davant el Nàstic (0-3) i el Sant Andreu (2-1) han deixat en no res l'estrena victoriosa de Manolo Herrero a la banqueta herculana. L'andalús agafava les regnes de l'equip fa tres setmanes; Pacheta havia estat acomiadat després de setmanes de setge absolut per part de gairebé tothom i, amb els resultats a la mà, els mals dels alacantins no semblen haver desaparegut, precisament. En gran part, perquè l'obligació gairebé insana d'exigir victòria rere victòria a l'Hércules aconsegueix, possiblement, l'efecte contrari. I això és el més perillós per a l'Hospi: la sort o l'encert pot canviar en qualsevol moment i el dia que el pot de les essències s'obri (esperem que sigui, almenys, a partir de dilluns), l'Hércules tindrà potencial per a lluitar pel que vulgui.

Per començar, serà necessari que els d'Herrero s'espolsin el drama que comporta actuar com a locals: els herculans són el pitjor equip a casa de tot el grup, amb 16 punts de 39 possibles sumats i només tres victòries (davant Ilicitano, Sant Andreu i Lleida Esportiu); el 2-0 contra els blaus és el darrer triomf al Rico Pérez, on fa tres mesos que no guanyen i han enllaçat sis partits sense guanyar (4 victòries i 2 empats). Inici de 2015 per oblidar, per un equip que va començar l'any com a líder i que ara transita per la zona d'accés a eliminatòries a, ja, 11 punts d'un Nàstic que es presumia rival directe de l'Hércules. Dinàmiques que cal revertir, com ara les 4 derrotes en 5 partits, amb alguna bona notícia: l'Hércules recupera el seu central Álex Muñoz després de la lesió que es va fer al camp d'Huracán fa un mes. Herrero també podrà comptar amb Carlos Indiano, recuperat de les molèsties que patia al turmell dret. Així, l´única baixa que tindrà Herrero -que ha coincidit amb Kiko Ramírez en més d'un vestidor- serà la d'un Adri Cuevas que continua recuperant-se d'un esquinç de genoll.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada