Etiquetes

6/12/14

Camí marcat | RCD Mallorca B - CE l'Hospitalet (diumenge, 12:00)

Amb el conte de la Copa del Rei virtualment acabat, el Centre d'Esports l'Hospitalet retorna a la realitat, al costumisme d'una Lliga on les coses no han anat rodades, a una classificació que té l'equip encabit en una tretzena posició gens alarmant però gens lluny, no ens enganyem, de les posicions de descens. En els últims partits l'Hospi s'ha mostrat terriblement irregular. L'encert a dalt i la solidesa defensiva que va mostrar davant el Cornellà va ser un miratge vistos els últims dos partits, contra els filials de l'Espanyol i del Zaragoza. Contra dos equips joves, l'equip va patir molt al darrere i va cometre errades que els rivals no van perdonar. Un Hospi que havia mostrat solidesa fins fa poques setmanes perdia intensitat al darrere i la incapacitat de transformar el número més o menys important d'ocasions que tingui l'equip, fa que a aquest Hospi li costi treure endavant partits que en d'altres condicions seria més fàcil treure. I tot, possiblement, es redueix a una qüestió de confiança tan interna com externa: l'equip necessita paciència i positivisme, res de pressions exagerades amb objectius irreals. Si en algun moment té lògica allò del "partit a partit" que pregona Kiko Ramírez (el mateix entrenador que va agafar l'equip penúltim i el va deixar a les portes de l'ascens al futbol professional) és ara, amb una situació poc habitual en els darrers anys però que ni de bon tros és greu per molts que alguns es pensin que aquest Hospi hauria de ser el Brasil del 70.

Ho han de veure des de fora i també des de dins. Dimecres contra l'Atlético, l'equip va fer un pas endavant pel que fa al compromís i a la motivació. L'aparador era incomparable i durant més d'una hora l'equip va tractar de tu a tu l'actual campió de Lliga de Primera Divisió. Quant a competir, l'equip va fer-ho del primer al darrer minut en una clara mostra del que cal traslladar en el dia a dia de la Lliga. Ni hi haurà camps plens ni tantes càmeres, però els gols i els punts seran moltíssim més importants que dimecres passat. Amb aquesta premisa l'equip s'ha mentalitzat de cara a un important duel al camp d'un Mallorca B que està on fire, com veurem més endavant. Tercer filial en cadena i després de dues decepcions, els de la franja vermella volen que a la tercera sigui la vençuda. I sobretot, es conjuren per tornar a guanyar a domicili set mesos després, deu partits després. Ha plogut molt des d'aquell 0-1 a Xàtiva el passat mes de maig i un cop d'efecte com és guanyar en un dels camps més complicats del grup i davant d'un dels quadres més en forma seria vital per aquest Hospi. Per un Hospi que de cara a demà tindrà les baixes de Nano, Morgado i d'Iván Hammouch per lesió, la de Iu Ranera per motius personals (és a Anglaterra provant amb l'Aston Villa), però recuperarà Valentín, que dissabte va complir el pertinent partit de sanció.

L'Hospi haurà de fer el que, de moment, només ha aconseguit el Reus Deportiu des que va començar la temporada. Els de Natxo González van superar per 0-3 un Mallorca B que ha guanyat cinc dels set partits que ha disputat enguany com a local. Li va provar jugar a l'Iberostar Estadi mentre es replantava la gespa de la Ciutat Esportiva (triomfs davant l'Eldense i l'Olímpic), però fa dues setmanes i en un partit on el Nàstic va acabar amb 10 homes per l'expulsió de Mossa, el filial que dirigeix Javier Olaizola no va passar de l'empat (1-1). El tècnic basc va ser l'escollit en un estiu convuls a l'entitat del Camí dels Reis -cosa gens estranya-: després de salvar el Primer Equip del descens a Segona B l'any passat, Olaizola va ser designat tècnic del filial en el seu retorn al futbol de bronze després d'un ascens treballat per Pep Alomar i culminar per Pepe Gálvez el dia de la confirmació a Granadilla de Abona (Alomar era el segon d'Olaizola al Primer Equip després de l'acomiadament de Carreras. Amb Finidi de segon, Olaizola ha sabut imprimir a un filial l'esperit competitiu que ja el va marcar durant la seva carrera futbolística com a jugador professional.

L'Hospi es trobarà un equip amb bon tracte de pilota però que també sap recrear partits típics de Segona B i actuar amb duresa quan és necessari. No obstant això, el Mallorca B és amb 55 targetes grogues el tercer equip més amonestat a #2bg3, només superar per Zaragoza B i Huracán. Inevitablement, parlar del Mallorca B suposa parlar del nigerià Cedric Omoigui, figura l'any passat a Tercer amb 28 gols anotats i màxim artiller enguany al grup 3 amb 9 gols (el darrer, contra el Nàstic, l'únic de penal). Parlem de Cedric però també de Brandon Thomas, complement ideal del nigerià per bé que només ha marcat dos gols en un equip que n'ha fet 20 (és el tercer més golejador del grup). El filial d'Olaizola té el seu Taló d'Aquil·les en l'aspecte defensiu, ja que amb 20 gols és el quart equip més golejat a #2bg3. Això sí, la bona ratxa de resultats també ha comportat una millora al darrere, amb dos encaixats en els darrers cinc partits. Al davamt. però, també s'han reduït els èxits: tres gols (i dos d'ells, de penal), en les mateixes cinc jornades. El Mallorca B buscarà davant l'Hospi arribar a les 10 jornades consecutives invicte (a Segona B no ho aconsegueix des del curs 2009-2010) i ho farà, novament, amb el defensa One, baixa a Sant Andreu per sanció. Per aquest mateix motiu, Olaizola no podrà comptar ni amb Tià Sastre ni amb Kike Boula, jugadors habituals en els onzes del tècnic donostiarra.


RCD MALLORCA B - CENTRE D'ESPORTS L'HOSPITALET

Diumenge, 7 de desembre - 12:00 hores - Son Bibiloni
Jornada 16 - Campionat de Lliga del grup 3 de Segona Divisió B

Possible onze del Mallorca B: Royo, Company, Gabri Izquer, Raúl, One, Clausí, Nico, James, Sergio Cortés, Brandon i Cedric.

Possible onze de l'Hospi: Craviotto, Peque, Valentín, Agus, Aleix, Alcaraz, Luque, Canario, David Haro, Rubén Carreras i Carril.

Àrbitre: Sergio Escriche Guzmán (Comunitat Valenciana).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada