Etiquetes

17/5/14

Obligació contra il·lusió | Cádiz CF - CE l'Hospitalet (diumenge, 19:00 hores)

Això de les finals s'ha convertit en un habit a Can Hospi. Per sort, aquesta dura el doble que les demés: 180 minuts. S'ha acabat, de moment, l'estrès de viure sense marge d'error, de viure pendent dels marcadors dels rivals. Ha arribat l'hora del playoff, l'hora de no dependre de ningú més. Tres eliminatòries i tres rivals separen el Centre d'Esports l'Hospitalet del desitjat ascens a la Lliga Adelante, de l'ascens al futbol professional. I pocs rivals millor que l'històric Cádiz per posar a prova les opcions del quadre que amb tant d'encert i bons resultats dirigeix Kiko Ramírez. Potser, serà l'eliminatòria clau. El sorteig (per dir alguna cosa) no va ser benèvol amb els riberencs: rival històric però de present potent, amb armes atacants, experiència a dojo i una massa social que de ben segur sumarà demà al remodelat Ramón de Carranza per fer volar el seu equip. De tot això buscarà abstreure-se'n un Hospi que enguany no té el cartell de favorit ni l'obligació de pujar sí o sí com té el seu rival de demà. Partit essencial per saber gestionar l'emoció i la il·lusió; la plantilla ja ha demostrat que és capaç de capgirar situacions adverses, que té futbol de sobra per estabornir qualsevol rival. Amb respecte però sense por, l'Hospi buscarà fer-se seva l'eliminatòria des de demà mateix a Cadis. Per començar, sucant a domicili.

El Cádiz
Com l'Hospi el Cádiz també ha executat un relleu a la banqueta aquesta temporada. Si Posse va dirigir els riberencs durant vuit jornades, el tècnic gadità Antonio Calderón ha entrenat el Cádiz durant les darreres vuit setmanes, tot arran que Raúl Agné fos destituït després de perdre al camp del l'Almería B per 3-0 a la jornada 30. L'arribada de Calderón, que viu la seva segona etapa a Cadis, ha comportat una millora evident de resultats al quadre andalús, una millora que l'ha ressistuat en zona de playoff. Amb sis victòries i dos empats, amb vuit jornades sense perdre, el Cádiz arriba llançat a una fase d'ascens per la qual va aconseguir el bitllet la setmana passada, gràcies a la victòria per 0-2 al camp del Cacereño i a la derrota set dies abans del Guadalajara a l'Álvarez Claro de Melilla. Així, l'històrica entitat de la Tacita de Plata optava, dues temporades després, a retornar al 'seu' més que habitual futbol professional.

Imatge: Cádiz CF
L'anàlisi tècnic i tàctic del rival el deixem per als que en saben. Nosaltres, com la majoria, quan no coneixem els rivals no fem massa cosa més que preguntar opinions o mirar futbolme (quan no ha caigut, és clar). I allà veiem, per exemple, que entre Airam Cabrera i Juan Villar el Cádiz ha anotat 41 dels 75 gols que ha aconseguit aquesta temporada (23 del canari i 18 de l'andalús). I és que els gaditans són l'equip més golejador dels 79 que han jugat enguany a Segona B. L'Hospi visitarà demà un autèntic fortí, un Ramón de Carranza on el Cádiz ha comptat per victòries els nou partits que hi ha jugat en el que portem del 2014; no només això: els de Calderón han guanyat els últims set partits per més d'un gol de diferència. Els gaditans han marcat en 17 dels 19 partits que han jugat al Carranza (van empatar sense gols davant La Hoya i el Cartagena). Però més enllà de les xifres i de les moltes virtuds futbolístiques, el Cádiz s'encomana un cop més a la mística d'una afició clàssica al futbol espanyol, d'un ambient de renom com el que s'acostuma a viure al Carranza dels 90, en l'època daurada del Cádiz a Primera Divisió.

Demà, des de dues hores abans del partit l'afició groga s'ha proposat fer caliu i escalfar l'encontre amb la rebuda a les expedicions de tots dos equips. Des de fa uns dies les entrades als gols estan esgotades, i si bé sembla difícil que demà diumenge l'estadi presenti un ple absolut, el cert és que l'Hospi podria patir un ambient similar al que ja va viure fa tot just un any a l'Heliodoro Rodríguez López de Santa Cruz de Tenerife. Res de nou, però per molts jugadors servirà com a punt d'extra de motivació. També, qui sap, si de pressió per a un Cádiz obligat a agradar i convèncer una afició fidel però exigent, una afició que demà segur que no veurà Tomás; el lateral d'Algeciras és l'única baixa per lesió del quadre gadità, que en canvi recupera la resta d'efectius per al duel contra l'Hospi. Diumenge passat a Cáceres, el porter Sergio Aragoneses encara va ser suplent però demà podria retornar a la titularitat; més incògnites ofereix la presència de Jorge López de sortida: el riojà no va ser-hi diumenge passat al Príncipe Felipe per culpa d'un problema muscular, però aquesta setmana ha entrenat amb aparent normalitat.

L'Hospi
Amb respecte, conscients de la dificultat però, sobretot, il·lusionats. Així encaixava el resultat del sorteig la plantilla d'un Hospi que dilluns a la tarda va fer coincidir el coneixement del rival a la primera eliminatòria del playoff d'ascens a la Lliga Adelante amb una suau sessió d'entrenament. Amb pas ferm, l'equip havia tancat la Lliga en segona posició, la millor temporada de la història a Segona Divisió B després del títol aconseguit el curs passat. L'Hospi arriba amb piles per aquesta segona fase del campionat, per bé que tots saben la dificultat que comportarà eliminar tot un Cádiz. En aquest, sentit, tant el cos tècnic com Quique Cárcel, secretari tècnic riberenc i exjugador gadità durant quatre temporada, han glossat les virtuts del rival d'aquest diumenge, però també saben que la urgència institucional, social i emocional dels andalusos pot jugar a favor de l'Hospi si el Cádiz no sap gestionar tots aquests elements en una eliminatòria que l'Hospi buscarà allargar fins la tornada a l'Estadi (diumenge 25, 12:00 hores).

L'equip es troba en terres andaluses des d'aquest migdia, quan ha aterrat a l'aeroport de Sevilla. Després de dinar a l'hotel de concentració, tots els convocats s'han desplaçat a l'estadi Bahía Sur de San Fernando per realitzar una suau sessió d'entrenament prèvia al gran partit de demà al Carranza. Cap a Cadis han viatjat únicament els jugadors que el tècnic riberenc, Kiko Ramírez, ha optat per formar part de la convocatòria. En aquest sentit, l'entrenador tarragoní ha pogut triar i remenar ja que els 22 integrants de la plantilla de l'Hospi estan en perfectes condicions. Amb l'ànim de sorprendre el rival amb les armes riberenques, Ramírez optarà per un onze que conjugui experiència i velocitat per tractar de minimitzar els punts forts del rival. Dubtes: Hammouch o Peque al lateral esquerre, Lucas o Canario al mig del camp, el possible retorn de Pirulo a Cadis com a titular, el concurs d'Akinsola o d'Iban Salvador en punta... o alguna altra sorpresa de darrera hora.

CÁDIZ CF - CENTRE D'ESPORTS L'HOSPITALET
Diumenge, 18 de maig - 19:00 hores - Estadio Ramón de Carranza
1a eliminatòria del playoff d'ascens a la Lliga Adelante - Partit d'anada

Possible onze del Cádiz: Sergio Aragoneses, Ceballos, Andrés, Tena, Josete, Garrido, Jorge Luque, Dioni, Juan Villar, Migue García i Airam.

Possible onze de l'Hospi: Craviotto, Hammouch, Valentín, Viale, Moyano, Lucas, Pol, Provencio, Aridai, David Haro i Iban Salvador.

Àrbitre: Miguel Ángel Ortiz Arias (Madrid).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada