Etiquetes

2/9/11

Que la Copa serveixi per 'Lligar' | CE L'Hospitalet - Real Zaragoza B (diumenge, 18:45 hores)

Si bé l'inici de temporada transcorria de forma paral·lela, almenys pel que fa a resultats, a l'arrencada del curs anterior, el triomf a Manacor pot haver servit de punt d'inflexió. Dues competicions diferents, obligacions que res tenen a veure, però parlem d'un mateix bloc, dels mateixos jugadors, d'un mateix equip. L'1-4 de dimecres a Na Capellera ha de servir per agafar impuls i per traslladar també a la Lliga les bones sensacions transmeses, l'efectivitat de cara a porteria i, en definitiva, seguir obrint el camí de l'èxit que aquesta temporada, desitgem, porti l'Hospi al play-off d'ascens a Segona A. Al davant, però, hi haurà un equip amb certes necessitats com és el Zaragoza B de Juan Eduardo Esnáider, que com l'Hospi no ha tingut un inici de Lliga especialment lluït i encara és hora que guanyi un partit i, a més, encara no ha estrenat el marcador de gols a favor. Diumenge a les 9 del vespre, amb la finalització del partit i coincidint amb el debut a la Lliga del Juvenil A davant l'Europa a l'Estadi, sabrem si hospitalencs i aragonesos segueixen amb el caseller de victòries a zero. Esperem que no, per banda riberenca.

El Zaragoza B
Feia cinc temporades que el filial 'blanquillo' es passejava amb més pena que glòria pel grup 17è de Tercera Divisió, l'aragonès. 4 play-offs amb final de terror i una temporada encara més espantosa (6è, 2007-2008) servien perquè el filial tingués també el seu propi mirall per reflectir la caòtica situació que viu en conjunt l'entitat saragossana i que tant de temps porta afectant el seu primer equip. Per sort (seva), tal i com van fer Mallorca B i Huracán, els dirigents del Real Zaragoza van aprofitar l'escletxa brindada pels impagaments per fer-se amb una plaça a Segona Divisió B per la via administrativa previ pagament, això sí, de 395.000 euros. Per fi, l'ascens somiat almenys en el fons, molt diferent de com es preveia pel que fa a les formes. Una mar de dubtes, però, planen sobre el filial, començant per la configuració d'una plantilla que no ha patit massa retocs respecte de la que estava prevista per Tercera Divisió i acabant pel tècnic, un Juan Eduardo Esnáider que s'estrena al món de la banqueta amb un autèntic 'Porsche' a les mans. Imatge: El Eco de Teruel.

Una dada: 8 de les baixes dels aragonesos en aquest curs han acabat marxant a equips de Segona Divisió B. Fins aquí comprensible, ja que alguns d'ells ja havien superat teòricament la seva etapa al filial. Més flagrant, però, és el cas del porter Álex Sánchez o d'Arnau Tobella, que han marxat cedits a l'Alavés i al Sant Andreu, respectivament, forçant els tècnics del filial a trobar-los un recanvi. Desconeixem, però, si Tobella podrà enfrontar-se al filial o si bé el Zaragoza B ha inclòs la ja clàssica 'clàusula de la por' per evitar sorpreses. Sigui com sigui, fins a 11 jugadors debutaran amb el filial aquesta temporada, als quals cal afegir-hi el míster, Juan Eduardo Esnáider. D'aquests 11, set pugen directament del Juvenil de Divisió d'Honor mentre que Nes Zamir (Getafe B), Forniés (València Mestalla), Jorge (Caudal) o Joshua (Atlètic Madrid B) arriben d'altres equips. Aquestes incorporacions han de servir per complementar els Estrada, Kevin, Matute o Edu García, que podrien tenir oportunitats amb el primer equip de Lliga BBVA.

Per si no n'hi hagués prou, els dubtes inicials s'han vist augmentats per la pobra prestació del filial al llarg del mes d'agost. Pretemporada fluixa, amb triomfs davant el Cuarte i la Universidad de Zaragoza, derrotes davant l'Alavés o el Bilbao Athletic i la sorpresiva eliminació de la Copa Federació a mans del Villanueva... després d'empatar tots dos partits. A la Lliga les coses no han rutllat millor: derrota contundent a Dénia per 3-0 el dia del debut i empat a zero davant el Teruel dissabte passat a la Ciudad Deportiva. I de postres, tres expulsions, dos de les quals tenen el seu efecte pel duel de diumenge: Carlos Javier i Joshua, expulsats davant l'equip de Terol, no viatjaran a l'Hospitalet. Sí que ho podran fer, si Esnáider ho creu convenient, els jugadors que Aguirre va convocar diumenge passat contra el Madrid, ja que no hi ha campionat de Primera. Amb ells, també estarà disponible Marcelo, sancionat després de la doble groga a Dénia. Imatge: aragonsport.com

Possible alineació del Real Zaragoza B: Alcolea, Oriol Ricarte, Forniés, Ramiro, Maestre, Kevin, Edu García, Matute, Nierga, Estrada i Jorge.

L'Hospi
Pel que fa a l'Hospi, la Copa ha resultat estat un beure d'allò més revitalitzant. Si bé l'expulsió de Kike Arjona va aplanar el camí pels riberencs, el cert és que els de Jordi Vinyals van arribar a enllaçar minuts de gran futbol, semblants als que van oferir el curs passat especialment a l'Estadi i durant força minuts van tancar el Manacor al seu camp, forçant el seu porter Vives a erigir-se en protagonista del partit. Van estrenar-se Cirio, Prats i Coro com a golejadors; també David Haro, que debutava en partit oficial amb els riberencs i va convertir-se en un mal de cap per la defensa balear. A més, Castaño també va estrenar-se amb la riberencs (fora de la seva posició) i va començar a llaurar el camí per, qui sap, titular diumenge a la tarda contra el Zaragoza B per la baixa de Lucas Viale.

I és que el petit dels Viale finalment haurà de complir el seu segon partit de sanció a la Lliga, de manera que hauria pogut ser a Manacor si el cos tècnic ho hagués estimat convenient. Estrany reglament el de la Federació, que obliga a complir el partit de sanció en el següent matx oficial, sigui quina sigui la competició però que, pel que sembla, no determina el mateix quan la sanció és superior al partit. Així les coses, Lucas Viale es perdrà el tercer partit seguit i obligarà Vinyals, un cop més, a fer mans i mànigues a l'eix de la defensa. Tampoc hi seran Dani Guillén ni Manel Gómez, lesionats, ni Toni Vela, encara en plena adaptació. Una altra lesió, aquesta més greu impedirà també el concurs d'Aday, que va abandonar el terreny de joc dimecres només començar i que podria estar-se un mínim de tres setmanes de baixa a causa d'un trencament muscular. Per contra, Vinyals podrà comptar amb Rubén García, ja recuperat de la seva lesió i amb Pitu, un cop ha fet força net de les molèsties que el van deixar fora del partit de Manacor.

Possible alineació de l'Hospi: Craviotto, Peque, Moussa, Manel Viale, Hammouch, Marc Pedraza, Ángel Sánchez, Cirio, Corominas, Pitu i David Prats.

L'àrbitre
Doble estrena diumenge a l'Estadi. Tornen els àrbitres canaris a casa nostra, aquest de Las Palmas. Però sobretot arriba Rubén Jiménez González, col·legiat debutant a la categoria i que s'estrenarà precisament en aquest Hospi-Zaragoza B. Si bé l'any passat ja va compaginar la direcció de partits a Tercera Divisió canària amb la feina d'assistent a Segona B, serà diumenge que el col·legiat del barri de Sardina, a la localitat grancanària de Gáldar, estreni 'xiulet de bronze' després d'acabar en 15a posició en la 'seva promoció d'ascens a Segona B'. Així doncs, poca informació respecte a la seva manera de xiular o dades d'altres anys per veure què podem esperar d'ell. Si més no, li desitgem tota la sort del món des del Blog de l'Hospi. Imatge: infonortedigital.com

Els precedents

Serà la setena visita del Zaragoza B, un client dels que agrada tenir atesos els precedents existents. 2 visites a l'Estadi i 4 al Vell Municipal contextualitzen el paper del filial, que tan sols ha guanyat una vegada a l'Hospitalet (1-3, 1987-1988). La resta de partits, 1 empat i 4 victòries riberenques; la darrera, l'any 2006, va servir perquè l'aleshores Hospi de Ramon Moya agafés aire i marxés camí de la permanència: 4-0 amb gols d'Àxel Vizuete, d'Antonio Uceda de penal i un doblet de Toni Mora. Història riberenca recent.

2005-2006 Segona Divisió B | CE L'HOSPITALET 4-0 Real Zaragoza B
2001-2002 Segona Divisió B | CE L'HOSPITALET 1-1 Real Zaragoza B
1991-1992 Segona Divisió B | CE L'HOSPITALET 1-0 Real Zaragoza B
1988-1989 Segona Divisió B | CE L'HOSPITALET 4-0 Real Zaragoza B
1987-1988 Segona Divisió B | CE L'HOSPITALET 1-3 Real Zaragoza B
1983-1984 Segona Divisió B | CE L'HOSPITALET 2-1 Real Zaragoza B

1 comentari:

  1. Aunque el Zaragoza B venga en teoria de victima, OJITO CON RELAJARNOS, a mantener el nivel mostrado en el ultimo partido,SOBRE TODO CONCENTRACION, INTENSIDAD DESDE EL PRIMER MINUTO, que necesitamos imperiosamente sumar 3 puntos que nos den confianza.
    ME GUSTARIA QUE EL MISTER SACARA EN LA ALIENACION TITULAR A PEQUE, POL LLONCH Y DAVID HARO, JUVENTUD Y MUY BUEN RENDIMIENTO en los ultimos partidos.
    *** VAMOS AFICION QUE NO SE OS OYE, QUE NO SE OS VE, VAMOS.... A EMPUJAR AL EQUIPO ***

    ResponElimina