Etiquetes

24/9/11

Colpejar a domicili | CD Teruel - CE L'Hospitalet (diumenge, 17:00 hores)

És un terme que fa anys que dóna voltes als nostres caps, però aquell clàssic de 'Teruel existe' fa menys de 12 anys que es va crear. Més de 12 anys és el temps que fa que l'Hospi no guanya a Pinilla; bé, de fet les dues vegades que hi ha jugat hi ha acabat perdent. Aquest any, l'Hospi encara està inèdit a domicli en partits de Lliga: dos partits lluny de l'Estadi, dues derrotes; tres gols encaixats i cap de marcat. El partit de Copa de Manacor hauria de ser un mirall en el qual reflectir l'encontre de demà; el bon joc practicat a Badalona i a Reus, la línia a seguir per trencar d'una vegada el malastruc de Pinilla i sumar per primera vegada a domicili aquesta temporada. I de pas, agafar coixí per aquests dos partits consecutius a domicili (diumenge vinent a Lleida) Ens toca. I és que els partits de fora també existeixen.

El Teruel
Vuit jugadors, dos dels quals són els porters suplents amb el conseqüent paper residual que haurien de jugar al llarg de l'any, són els que segueixen de la bona campanya que el quadre mudèjar va fer en el seu retorn a Segona B de la mà de Ramon Maria Calderé. El tècnic de Vila-rodona, ara al Palencia, va considerar haver complert un cicle i va fer les maletes per deixar lloc a un històric de la Segona B: Félix Arnáiz Lucas. El burgalès torna a les banquetes del grup tercer 5 temporades després de no poder evitar el descens a Tercera Divisió de la UE Sant Andreu, tot i que la temporada l'havia començada Jaume Creixell (no estranya, doncs, el trist final quadribarrat). El coneixement del futbol de bronze del tècnic de Burgos ha servit per confeccionar una plantilla realment interessant, sense massa noms coneguts però que compten amb trajectòries contrastades i prou virtuds com per convertir aquest Teruel en un equip de zona mitjana-alta.

Carlos David (Celta), Feito (Universidad LPGC) o Pablo García (ex d'Albacete, Orihuela i Roquetas) a la rereguarda, els exsevillistes Ismael Barragán i Víctor Salas al mig del camp o els davanters Souto (UD Logroñés), Gerardo Carrera (Alcorcón) o el killer Álex Sánchez (Zaragoza B) han de ser, juntament amb els Aimar, Negral, Cristian, Monforte, Raúl Muñoz i Valleros els puntals d'un equip que va protagonitzar una pretemporada il·lusionant i que va derrotar el Badalona per 1-0 al debut a la Lliga. Des d'aleshores, tot i haver eliminat virtualment el Barbastro a la Copa Federació, els d'Arnáiz no han tornat a guanyar en partit de Lliga: empat a Saragossa tot i acabar amb dos homes més, dura derrota per 0-3 a Pinilla davant el Reus, empat in extremis a Dénia (2-2) i derrota, també in extremis, al camp d'un Lleida Esportiu en estat de gràcia (2-0). En conjunt, dos punts de 12 possibles que deixen els de Terol amb només 5 punts i obrint zona de descens a Tercera Divisió (són dissetens).

El pitjor no és la classificació, sinó els mals símptomes que apareixen arrel dels rumors d'una mala relació entre part de la plantilla i el segon entrenador, David Pérez, que diumenge no es va asseure a la banqueta a Lleida. Això, juntament amb algun problema d'indisciplina d'algun jugador ha enrarit l'ambient en una club que sempre s'ha caracteritzat per una gran tranquil·litat que ha estat cabdal per recuperar la categoria. Així les coses, el partit de demà es planteja com una mena de final per valorar si totes aquestes informacions tenen alguna base o només són fruit de rumorologia interessada. Més enllà d'això, Lucas (que no s'asseurà a la banqueta després de la seva expulsió diumenge passat) disposarà de tota la seva plantilla en condicions per enfrontar-se a l'Hospi, de manera que podrà triar i remenar per confeccionar l'onze que cregui convenient.

Possible onze inicial del Teruel: Óscar, Pablo García, Negral, Ismael, Carlos David, Aimar, Valleros, Monforte, César, Chirri i Cristian.

L'Hospi

Per la seva banda l'Hospi arriba a la cita de Pinilla amb el coixí que suposa el patit triomf de diumenge passat a l'Estadi davant del Dénia (1-0). Partit poc lluït dels homes de Jordi Vinyals, que van fer excessives concessions defensives i no van estar fins en la creació. Paradigmàtic resulta, doncs, que sigui a l'Estadi on l'Hospi hagi sumat els set punts aconseguits fins el moment tot i que el joc desenvolupat hagi estat brillant. Per contra, l'equip es manté inèdit a domicili tot i que ha mostrat millors sensacions: ho va fer al segon temps de Badalona i en bona part del matx a Reus fins que l'expulsió de Rubén García va condicionar el físic riberenc, més enllà de l'errada de Hammouch que va facilitar el gol de Trujillo.

L'Hospi ha preparat el duel de demà amb els clàssics entrenaments i amb un amistós a porta tancada al camp del Barcelona B (3-2), en un matx on el físic va acabar desnivellant la balança del cantó blaugrana tot i que l'Hospi va practicar un molt bon joc, creant perill i arribant a la porteria rival en moltes fases del partit. A més, Dani Guillén va disputar els seus primers minuts amb 'la riberenca' i no seria descartable que viatgés a Terol. Els qui segur no ho faran seran Manel Viale i Aday Benítez, que segueixen lesionats, ni Albert Vega 'Peque', sancionat després de la rigorosa expulsió davant el Dénia. Per contra, Vinyals recupera Rubén García després de complir el corresponent partit de sanció.

Possible onze inicial de l'Hospi: Craviotto, Hammouch, Moussa, Castaño, Lucas Viale, Manel Gómez, Marc Pedraza, Corominas, Cirio, Pitu i David Prats.

L'àrbitre
El col·legiat de La Rioja, Diego Ocón Arráiz (37 anys), serà l'encarregat de xiular aquest Teruel-Hospi de la 6a jornada de lliga. Assistit a les bandes pels també riojans Luis Miguel Pelegrín Lucena i Roberto Herce Soto, serà la quarta vegada que Diego Ocón dirigeixi un partit del CE L'Hospitalet; la primera ocasió va ser el 21 de gener de 2007, en un Hospi-Barcelona B que els riberencs van guanyar per 3-1 gràcies a un hat-trick de Felipe Sanchón. Menys sort hi va haver en el segon i darrer precedent, en què els riberencs van perdre, també a l'Estadi, davant la UE Lleida per 1-2, a la segona jornada de la temporada 2007-2008; el darrer precedent va tenir lloc el passat mes de gener, quan l'Hospi va derrotar l'Sporting Mahonés a l'Estadi per 2-1. Aquesta temporada Ocón Arráiz ja ha xiulat tres partits (dos de Lliga i el Burgos-Eibar de Copa del Rei) amb un total de 18 grogues (6 per partit) i dues expulsions, una de les quals va ser a l'exriberenc Andrés Barón al Llagostera 0-2 Olímpic de Xàtiva.

Els precedents
Com dèiem a la introducció, la de demà serà tot just la tercera visita a Terol en tota la història del Centre d'Esports l'Hospitalet. La darrera visita va tenir lloc tot just el 19 de setembre de l'any passat, partit en què els homes d'Ángel Pedraza no van estar massa lluïts i es van veure superats pel Teruel gràcies a un golàs de Cristian Arcega al primer temps (1-0). Ens hem de remuntar al 12 de març de 1989 per veure el debut dels riberencs a Pinilla. Dirigits per Juanjo Díaz, l'Hospi va perdre per 3-2 amb un gol als darrers instants del partit:

Temporada 1988-1989 | CD Teruel 3-2 CE L'Hospitalet | Fitxa Tècnica
CD Teruel:
Pérez, Delmás, García Ibáñez, Cavero, Padilla, Suárez, Lahoz (Pons, 82'), Charly (Clemente, 76'), Carlos Pérez, Ros i Mario.

CE L'Hospitalet: Raúl, Santi Pou (Vázquez, 86'), Ángel Luís, Cortijo, Toni, Marcel, Mágico Díaz, Ramírez, Juli (Márquez, 51'), Muñoz i Carrero.

Gols: 1-0 Lahoz (21'); 2-0 Pou (46', pp); 2-1 Muñoz (60', penal); 2-2 Carreño (82'); 3-2 Mario (90').

Àrbitre: Nicolau Martínez (valencià). Va mostrar grogues als locals Mario i Pons i al riberenc Ángel Luís.

Incidències: Partit jugat a Pinilla, amb una mitja entrada aproximadament. Ros i Muñoz van exercir com a capitans dels seus respectius equips.

1 comentari:

  1. Vamos HOSPI, QUE LO PODEIS HACER, PODEIS CONSEGUIR LA VICTORIA EN TERUEL.
    Sobre todo, hay que plantearlo con paciencia, concentracion, cabeza y buen juego que sabemos que sois capaces de desplegar de manera mas constante y no a rafagas.
    POR CALIDAD Y GANAS NO HA DE SER, SOLO FALTA ESO PACIENCIA, SIN ANSIEDAD Y MUCHA CONCENTRACION EN TODO MOMENTO.
    *** Animo JORDI VINYALS ****

    ResponElimina