Etiquetes

31/8/11

Classificats! | CE Manacor 1-4 CE L'Hospitalet

L'Hospi ja és equip de segona ronda de Copa del Rei després d'imposar-se al Manacor per 1-4. L'expulsió del manacorí Kike Arjona, autor d'un clar penal sobre Cirio, ha estat el detonant del festival riberenc i dels gols de penal de Prats i Cirio i d'un altre de Coro en recollir un rebuig provinent del travesser. A la segona part, un golàs de falta de Barbón posava emoció al partit, però David Haro, amb la col.laboració de Vives, feia l'1-4. Ara l'Hospi s'haurà d'enfrontar al Leganés de Miguel Álvarez, que ha derrotat el Vecindario per 3-1 a Butarque; els 'pepineros' visitaran l'Estadi el proper dimecres 7 de setembre.
Partits com el de Manacor resulten d’allò més reconfortants, tant per l’afició com, especialment, per uns jugadors que acaben veient plasmat al camp allò que amb tant d’esforç busquen entrenament rere entrenament, partit rere partit. Onze inicial marcat, d’una banda, per les baixes que arrossegaven els riberencs i, de l’altra, per ser una setmana de tres partits amb Badalona, Manacor i Zaragoza B obligant el cos tècnic riberenc a trobar un equilibri en els homes utilitzats per no carregar-los de forma innecessària en aquest inici de Lliga. Les novetats inicials tenien tres noms: Peque, Pol Llonch i Coro. Tots tres, suplents dissabte a Badalona, van arrencar d’inici a Na Capellera. Ben d’hora, a més, s’hi va afegir una nova novetat: corrien 10 minuts quan Aday es ‘trencava’ en una jugada sense importància aparent i havia de deixar el seu lloc al terreny de joc a un David Haro que, curiosament, s’acabaria convertint en un dels homes destacats del partit. Coses de futbol, el que semblava mala sort amb la lesió d’Aday va convertir-se en una dolça fortuna amb el gir de 180º graus que el partit va realitzar a partir del minut 18, quan una errada en el rebuig de Manel Viale va habilitat Nico, que es va plantar tot sol davant Craviotto però no va saber batre el porter lleidatà, que salvava l’Hospi del gol balear. De l’1-0...
... a pràcticament sentenciar l’eliminatòria. Un, dos i fins a tres gols en un interval de 17 minuts van servir perquè l’Hospi, amb el 0-3, pogués viure de rendes la resta del partit. Hi va ajudat l’expulsió del local Kike, que al minut 20 cometia un clar penal sobre Cirio; David Prats, des dels onze metres, situava la pilota a la dreta de Vives i s’estrenava com a golejador riberenc i deixava tocats els manacorins, que van assistir a un atac i gol de l’Hospi. Va poder marcar Sergio Cirio als 23 minuts, després d’una bona passada de Prats que l’11 de l’Hospi creuava en excés. Tampoc l’encertava als 24’, quan rematava massa forçat una genial assistència de David Haro. Ni als 25’, quan rematava al travesser en una altra ocasió claríssima; en aquest cas, per sort, hi havia David Corominas ben situat per recollir el rebuig, col·locar-se la pilota per rematar-la i enviar-la al fons de la xarxa local. 0-2. Cinc minuts i escaig van ser suficients com per encarrilar una eliminatòria que l’Hospi va sentenciar amb un altre penal, tan clar com barroer, que Xisco Barbón cometia sobre David Prats. Per fi, tot i que des del punt de penal, Sergio Cirio marcava al tercer i també s’estrenava de forma oficial amb l’Hospi 2011-2012. Qui ens ho havia de dir: maquinària en marxa i 0-3. Marcador ideal per gestionar i per guardar forces de cara a una segona part que es faria llarga per la forta calor que feia al Camp de Futbol de Na Capellera.
Calia córrer riscos mínims i potser per això Vinyals va decidir reservar Corominas, dosificar la seva presència després de la lesió, i donar entrada a Ángel Sánchez. El canari va tornar a mostrar detalls de qualitat, però va ser un altre ‘veterà’, el vell conegut Xisco Barbón qui aportaria gotes de qualitat efectiva al pas pel minut 53 de partit. Llançament de falta des de la frontal de l’àrea, paràbola i golàs per tot l’escaire de la meta de Craviotto. Tot i l’1-3, la superioritat de l’Hospi havia d’evitar qualsevol tipus de patiment, tot i que als instants posteriors al gol el Manacor va apretar per intentar posar la por al cos a l’Hospi: en punt de llança, Nico va estar més esforçat que productiu, ja que la despesa física va acabar minvant el potencial manacorí mentre l’Hospi analitzava el partit amb una certa sentència per actuar-hi al tram final.
Dit i fet, David Haro va avisar als 71’ amb un gran xut des de la mitja lluna de l’àrea gran local i obligava Vives a lluir-se per enviar l’esfèrica a córner. Tres minuts després, repetíem protagonista i innovàvem en la resolució: centrada rasa, sense aparent perill, de David Haro en banda dreta i empassada monumental de Vives, que veia com la pilota traspassava mansament la línia de gol per fer pujar l’1-4 a l’electrònic. Marcador definitiu per culpa del desencert de tots dos equips, ja que al 80 Nico tindria una claríssima doble ocasió (un pal) per pujar el 2-4, però posteriorment una vaselina d’Ángel Sánchez (84’) trobava el porter manacorí i una preciosa jugada trenada per Cirio, Prats, Pol Llonch i Prats (87’) acabava amb una rematada del de Pomar des del punt de penal que feia treballar Vives per evitar el cinquè. Sigui com sigui, clar triomf d’un Hospi que supera ronda de Copa, evita el tràngol de la Copa Federació i recupera bones sensacions de cara al partit de Lliga de diumenge vinent (18:45 hores) a l’Estadi davant el Zaragoza B.

FITXA TÈCNICA

CE MANACOR: Vives, Borete, Kike, Julio (Abel, 39'), Pujades, Barbón, Rafa (Roberto, 39'), Gili (Xesc Campins, 52'), Nico, Llull i Lluís Garcia.

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Peque, Moussa, Manel Viale, Hammouch, Pedraza (Castaño, 59'), Aday (David Haro, 10'), Corominas (Ángel Sánchez, 46'), David Prats, Pol Llonch i Cirio.

Gols: 0-1 David Prats (20', penal); 0-2 Corominas (25'); 0-3 Cirio (38', penal); 1-3 Barbón (53'); 1-4 David Haro (74').

Àrbitre: Vicente Pintado Calero (Com. Valenciana). Ha mostrat groga als locals Rafa (31') i Julio (34') i als visitants Pol Llonch (35') i Peque (45'). Ha expulsat el local Kike (20').

Incidències: partit jugat a Na Capellera. Uns 200 espectadors en una tarda realment calorosa. Moragón i Pitu han completat la convocatòria d'un Hospitalet que va haver d'utilitzar els pantalons del Manacor (els de l'any passat) per no coincidir amb els negres que els balears utilitzen aquesta temporada.