Etiquetes

7/9/11

Ens prova la Copa! | CE L'Hospitalet 3-2 CD Leganés

Ni l’aficionat més republicà del Centre d’Esports l’Hospitalet s’hi pot resistir: ens prova la Copa del Rei. Ens posa. I per extensió, l’Hospi s’ha vestit amb les seves millors gales per tornar a viure un vespre per no oblidar, per tornar a batre un rival que s’afegirà a una llista de rivals que contenia els noms de la Real Sociedad, Pontevedra, Nàstic, Huesca o Dénia i que des de fa uns instants veu inscrit el nom del Club Deportivo Leganés, que ha perdut per 3-2 en un autèntic partidàs dels homes de Jordi Vinyals, superiors als madrilenys tot i l’atractiva proposta futbolística de l’equip d’un Miguel Álvarez que ha acabat vivint un retorn amarg a l’Hospitalet. Han sucat Cirio, David Prats i Pitu, però l’equip s’ha buidat fins a límits insospitats i tots i cada un dels jugadors, fins i tot els que s’han quedat a la banqueta, mereixen el més gran dels aplaudiments per fer-nos viure una altra nit màgica, una altra nit de Copa. D’aquelles que ens posen. Ja queda només un obstacle per rebre un equip ‘europeu’; el sorteig del proper dijous 15 de setembre ens dibuixarà el camí. Abans, però, toca Lliga però, sobretot, és temps de gaudir.

El gran ‘damnificat’ del vespre ha estat Iván Hammouch, a qui Vinyals ha decidit donar descans per descarregar-lo del dur inici de temporada. Amb Castaño fent parella de centrals amb Lucas i Ángel Sánchez de retorn a l’onze inicial, els primers compassos de partit ja han deixat entreveure el bon partit de futbol que ens regalarien Hospi i Leganés. Han estat els de Vinyals els primers a provar sort amb un xut de Pitu –inici on fire- des de la frontal que ha marxat per sobre del travesser (8’), amb una claríssima de David Corominas en un mà a mà amb Falcón que el porter ‘pepinero’ ha enviat a córner després d’una deliciosa passada interior d’Ángel Sánchez (11’) i amb una gardela de Moussa des de 30 metres (12’) que a punt ha estat de sorprendre els madrilenys, que fins el minut 18 no han posat a prova Craviotto amb un xut des de la frontal de Tonino que el porter riberenc ha desviat amb els punys. La imatge destacable era la brutal pressió dels riberencs, que dificultaven la sortida pilota del Leganés fins al punt que Pitu ha estat a punt de trobar-se amb l’1-0 després que Falcón refusés al cos del migcampista saltenc.

L’Hospi s’agradava i complicava la vida als de Miguel Álvarez, que tampoc renunciaven a remenar la pilota i arribar a la porteria de Craviotto. Ángel Sánchez tornava a avisar amb un xut des de l’interior de la gran que obligava Falcón a intervenir de nou (25’). Ha estat l’antesala d’un gol d’equip, d’un golàs en una jugada iniciada a l’eix defensiu per Castaño, conduïda per Coro i oberta a l’esquerra cap a Ángel Sánchez, que després de desfer-se d’un defensa amb un gran retall cedia la pilota a Cirio, que amb penes i patiments acabava colant la pilota al fons de la xarxa visitant (29’). L’1-0 ha fet vibrar l’Estadi, però la joia ha durant tan poc com sis minuts, els que ha tardat el Leganés en igualar el partit... a pilota aturada. Falta a la frontal picada per Vicente, mal rebuig de la defensa de l’Hospi i Tonino, sol al segon pal engaltava un xut que no podia aturar Craviotto tot i l’intent (35’). L’empat ha tornat a equilibrar un partit que s’ha dirigit al descans marcat per una igualtat que només ha provat de trencar Pitu amb un altre xut llunyà que ha marxat a l’esquerra de Falcón després d’una bona jugada col•lectiva (39’).

La segona part, sense canvis a cap dels dos conjunts, ha començat amb nous aires, amb un Leganés que s’ha erigit dominador del partit, tot i que als d’Álvarez els ha costat produir ocasions clares a la porteria riberenca. Per contra, l’Hospi ha aprofitar per dosificar l’esforç i sorprendre el ‘Lega’ amb ràpides contres, com ara la que ha finalitzat amb una centrada de Cirio que Coro, de cap, no ha pogut connectar per ben poc (53’). El pes del partit era del Leganés, però les ocasions les posava l’Hospitalet: al 57’, David Prats –molt bon partit del badaloní aquest vespre- tornava a posar a prova Falcón amb un xut llunyà i només un minut després, una ràpida jugada de triangulació entre Ángel Sánchez, Prats i Coro ha acabat amb una passada d’aquest cap a Cirio i amb un gol (ben) anul•lat a l’11 de l’Hospi (58’). El gol riberenc s’olorava, ni que fos per la insistència... i ha acabat arribant. Llançament de falta d’Ángel Sánchez, baix, ajustat al pal que Falcón no encerta a refusar correctament i David Prats, fent gala d’olfacte de ‘killer’ enviava la pilota directa al fons de la xarxa per sumar el segon gol al seu sarró golejador amb l’Hospi (67’).

El 2-1 obligava el Leganés a llançar-se descaradament pel partit, però tot i l’entrada d’Aridane i de Víctor Fernández l’Hospi ha estat l’encarregat d’assestar el cop gairebé definitiu. Aquí, part del mèrit ha estat del central Bidari, que amb una errada lamentable ha habilitat una assistència de Coro veient l’arribada de Pitu, que s’ha plantat solet davant Falcón i ha resolt amb excel•lència per matar el partit amb el 3-1 (78’). Però, és clar, el factor Hospi implica que en aquest tipus de nits la tranquil•litat difícilment aparegui: David Haro hauria pogut sentenciar amb una vaselina que s’ha perdut per sobre del travesser al minut 83. Cinc minuts després, el Leganés ha posat la por al cos a l’Hospi a pilota aturada; el tercer córner en tot el partit ha acabat al fons de la xarxa amb una rematada de cap massa fàcil d’Aridane que feia renéixer l’esperança per als madrilenys. D’aquí al final han reaparegut certs fantasmes del passat: rival madrileny buscant l’empat, tres córners consecutius amb el porter pujant a rematar-lo i, fins i tot, una cessió clamorosa no xiulada a favor de l’Hospi. El destí, avui, ha decidit no sé cruel amb un Hospi que ha celebrat un gran triomf en un gran partit i que ja espera rival pel proper 12 d’octubre. O això, o que el sorteig el declari exempt i el deixi directament a setzens de finals de Copa. Somiar és gratuït, no?

FITXA TÈCNICA

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Peque, Moussa, Castaño, Lucas Viale, Rubén García, Corominas, Ángel Sánchez (Pol Llonch, 80'), David Prats (Toni Vela, 91'), Pitu i Cirio (David Haro, 66'). 
 
CD LEGANÉS: Falcón, Llamas, Pedro, Bidari, Mario, Vicente, David López (Víctor, 73'), Bayón (De Lerma, 67'), Tonino, Chupe i Rida (Aridane, 61'). 

Gols: 1-0 Cirio (29'); 1-1 Tonino (35'); 2-1 David Prats (67'); 3-1 Pitu (78'); 3-2 Aridane (88'). 

Àrbitre: Sebastián Ripoll Solano (Illes Balears). Ha amonestat els locals Corominas (14'), David Prats (20'), Rubén García (40'), Cirio (56'), Moussa (68'), Pitu (88'). i els visitants Pedro (15'), Bidari (22'), Bayón (65'), De Lerma (83'). 

Incidències: partit disputat a l'Estadi de Futbol de l'Hospitalet davant d'uns 300 espectadors, tots, en principi, de pagament (5 euros pels socis i 10 pels no socis). 40è partit de Copa del Rei a la història de l'Hospi i segueix la ratxa dels riberencs a l'Estadi, on l'Hospi ha guanyat els 8 partits de Copa que hi ha jugat des de la seva inauguració. A l'Estadi, presència dels exHospi Xavi Roca i Sergio Dorado, ara a l'estructura tècnica del Centre d'Esports Sabadell. Han completat la convocatòria riberenca José Moragón i Manel Viale. Després del partit d'avui, Carlos Craviotto i Moussa Bandeh són els únics que han disputat els 450 minuts oficials del que portem de temporada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada