Etiquetes

5/6/10

"L'èxit consisteix a superar la por al fracàs" | CE l'Hospitalet - CD Azuqueca (avui, 20:30 hores)

Volíem ser campions per diposar de l'oportunitat de pujar a Segona B per la via ràpida. O disposar d'una segona oportunitat en cas contrari; desgraciadament, ens hem hagut d'abonar a la segona premisa. Però ara no hi ha tercera oportunitat, és ara o mai, remuntar o seguir un any més a Tercera: passar a la tercera ronda o... millor ni pensar-hi, oi? Toca capgirar l'1-0 del partit d'anada de fa set dies a l'estadi de San Miguel d'Azuqueca d'Henares, toca tornar a recuperar la millor versió d'aquest Centre d'Esports l'Hospitalet, toca millorar l'efectivitat en atac, allò que tan fàcil és dir i tan complicat dur a terme que és ficar la piloteta al fons de la porteria. Hi ha molts motius per creure-hi, per pensar que l'equip serà capaç de donar la volta a l'eliminatòria i ser al sorteig del proper dilluns a dos quarts d'una del migdia a Las Rozas. També hi ha motius per pensar que, s'aconsegueixi o no, la tasca serà complicada i s'haurà de suar sang, molta sang. I fins i tot, pels negatius, hi ha motius per dir que no, que és complicat eliminar l'Azuqueca després de tornar a l'Hospitalet amb un resultat tan advers del partit d'anada. L'únic segur és que aquesta tarda nit promet. Molt.

El Club Deportivo Azuqueca ha passat la nit en un hotel de Rubí, després de sortir de la localitat de l'Henares el migdia de divendres. Per la seva banda, l'autocar d'aficionats azudenses ha sortit aquest mateix matí a les 9 amb destí a la nostra ciutat. Ho fan, jugadors i seguidors, amb tota la il·lusió del món i amb el convenciment que l'Azuqueca eliminarà l'Hospitalet. Estan crescuts -i tenen motius- després de la gran temporada realitzada per l'equip, la gran eliminatòria que es van marcar davant la Universidad de Oviedo i, sobretot, el gran marcador que suposa l'1-0 del partit d'anada davant l'Hospi. A més, una altra dada per a l'optimisme dels roig-i-negres és el triomf per 0-1 a Oviedo ara fa dues setmanes, que d'alguna manera va trencar amb la mala dinàmica dels homes de Quique López com a visitants. I és que si la setmana passada fèiem un èmfasi especial en les xifres de l'Azuqueca a San Miguel -on encara no hi ha perdut en els 21 partits jugats aquesta temporada entre lliga i play-off-, en aquesta prèvia toca refrescar els números dels de l'Henares com a visitants.

Perquè l'Azuqueca va cloure la lliga sent el vuitè millor visitant del grup, amb 16 punts en 19 partits (3 victòries, 7 empats i 9 derrotes), unes xifres que disten molt del rendiment ofert com a local. A aquests números cal afegir-un parell de matitzacions (el triomf a Oviedo (0-1) eleva la xifra de victòries a 4; que la derrota a Tomelloso (3-0) fos fruit de la impugnació dels de Ciudad Real per l'alineació indeguda del jugador de l'Azuqueca, Fran -els roig-i-negres havien guanyat per 2-3-), i alguna ampliació més: sobre el terreny de joc, l'Azuqueca ha marcat en 18 dels 19 desplaçaments d'aquesta temporada a la lliga. Por? Resposta: l'Azuqueca ha rebut gol en tots els desplaçaments a la lliga aquesta temporada. En tots. És precisament a aquestes dades i especialment al seu origen a on s'ha d'agafar l'Hospitalet per creure en la remuntada. Quique López està convençut de la importància de resistir l'embranzida inicial de l'Hospi aquest vespre, però en cap moment pensa a tancar-se al darrere ni renuncia a que el seu equip tingui la pilota i pugui fer més mal del que va fer dissabte passat. És l'estil fins a cert punt agosarat que ha portat l'Azuqueca fins aquí, en gran part gràcies a l'encert de Javi Robledo i Christian Seubert; un estil que, com tots, té les seves mancances: el sistema defensiu se'n ressenteix i resulta més vulnerable pel rival: d'aquí la importància d'estar encertats de cara a porteria, perquè d'oportunitats no en faltaran.

Arribava l'Azuqueca a Rubí ahir al vespre amb dos dubtes: Javi Robledo i Fuentenebro. El primer, home gol de l'Azuqueca, arrossegava problemes en un dels seus bessons a causa d'una contractura, i tot no haver entrenat amb normalitat aquesta setmana arriscarà per ser a l'onze inicial que salti a l'Estadi aquest vespre. En la mateixa situació està Jorge Fuentenebro, gairebé recuperat d'un cop al dit polze del peu. Eren els dos únics dubtes de Quique López a l'hora de configurar l'alineació que pugui fer història a l'Hospitalet aquest 5 de juny de 2010, una alineació que podria coincidir amb l'onze de gala de l'Azuqueca i amb el que ja va utilitzar a San Miguel dissabte passat: Jesús, Raúl Alcocer, Carlos Sierra, Diego, Pancorbo, Kike Vázquez, Álvaro Mata, Alberto Ongil, Javi Hernández, Javi Robledo i Christian Seubert.

I a Ca n'Hospi què? Mentalització i convenciment que això es pot capgirar per tal de ser dilluns en una de les 18 boles del sorteig que se celebrarà a la seu de la RFEF. Un convenciment que en cap moment surt de la prepotència ni de la manca de respecte cap al rival (que d'altra banda seria il·lògic després de veure el partit d'anada a Azuqueca) sinó del coneixement de la capacitat de reacció i de millora de l'equip, que és molta. En el plànol positiu, com comentàvem, el fet que l'estil de joc de l'Azuqueca afavoreixi fins a un cert punt el joc de l'Hospi i la possibilitat de crear prou ocasions de gol com per transformar-ne alguna que altra. Un altre punt a favor, tot i que soni estrany, és el resultat de l'anada -dolent però ajustat-, que obliga a un plantejament clar: sortir a guanyar sí o sí. Per contra, el mateix resultat ja indica que la tasca no serà gens senzilla i de ben segur que l'Azuqueca gaudirà d'oportunitats per poder anotar algun gol.

Sigui com sigui, cal que l'Hospi sigui conscient que fent la seva feina bé, tindrà gran part de l'eliminatòria al seu favor, provocant que aleshores sigui l'Azuqueca qui mogui peça. Una altra bona notícia és la del retorn d'Eloi Fontanella a la llista de convocats, i segurament a l'onze inicial, després de superar les molèsties que li van impedir jugar el partit d'anada. Per contra, amb Jordi Tarrés i Cristian Alfonso encara de baixa, la mala notícia a l'infermeria ha tingut Toni Velamazán com a protagonista. I és que el cop que el capità de l'Hospi va rebre a les acaballes del partit a Azuqueca l'ha deixat gairebé fora de combat al llarg d'aquesta setmana, fent que el seu concurs en el partit d'avui sigui més que dubtós. Així doncs, l'onze inicial podria ser el format per Craviotto, Hammouch, Barón, Manu Viale, Lucas Viale, Manel, Corominas, Cristian Gómez, Eloi Fontanella, Jordi Martínez i Lobato.

Repetim horari en aquest partit entre l'Hospitalet i l'Azuqueca: dos quarts de nou del vespre. I 'estrenem' àrbitre: Juan Antonio Marín Pérez. Serà la primera vegada que aquest àrbitre, adscrit a la delegació de Vecindario (col·legi de Las Palmas) xiuli un partit de l'Hospi. Marín Pérez estarà assistit a les bandes pels assistents Enrique Rodríguez Pláceres i Bernardino Méndez Pérez, del mateix col·legi d'àrbitres. Recordem; 20:30 hores a l'Estadi. Un Estadi que si bé és complicat que presenti l'aspecte de fa dues setmanes davant el Rayo B hauria de presentar un gran aspecte per ajudar l'equip a superar aquesta eliminatòria enfront l'Azuqueca? El preu: 5 euros pels socis i 8 pels no socis. El premi? Fer equip, fer ciutat. I això, com deia aquell, no té preu. FORÇA HOSPI!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada