Que el gènere humà és únic se sap des de fa molts i molts anys, segles, fins i tot mil·lenis. Que dins del subgènere humà hi ha diverses espècies, també. I que els dirigents i 'treballadors' de la Real Federación Española de Fútbol (Furbo o fúrbol, en llenguatge cult) agafen tot el pitjor de la humanitat per, passat pel sedàs del caos i de la lògica il·lògica, convertir totes i cadascuna de les seves decisions en la pitjor del ventall d'opcions amb què comptaven; tant se val que parlem de les primes de la selecció, de les denúncies dels jugadors a l'AFE de cada estiu, del format pèssim de la Copa del Rei o d'un dels culebrots estrella de cada més de juny/juliol: la confecció dels grups de Segona Divisió B de cara a la temporada següent. Com era d'esperar, aquest any no ha estat cap excepció.
I és que, com dèiem, la lògica és segurament l'últim paràmetre que la RFEF aplicarà a l'hora de formular una proposta de grups als 80 clubs participants a la categoria de bronze al futbol espanyol. Han decidit introduir-hi una sèrie de discutibles condicionants que ells mateixos decideixen saltar-se si així ho creuen convenient, uns condicionants dels quals en desconeixem els fonaments que condueixen la Federació a fer-los servir per la confecció de grups. A saber:
1-Els equips de les Illes Canàries (Vecindario i Universidad de Las Palmas) han d'anar al mateix grup que els madrilenys (6) a causa dels enllaços aeris.
2-Els equips d'una mateixa territorial no podran ser separats en la confecció d'aquests grups.3-Criteri de proximitat.
Primera resposta: canaris i madrilenys sumen vuit equips. Caldrà completar el grup amb dotze equips més, als camps dels quals els equips canaris hi arribaran per carretera, tal i com van fer la temporada passada en els partits que van jugar a Astúries o a Cantàbria. Aleshores, perquè no poden fer el mateix amb els equips andalusos o catalans, si l'aeroport de Gando (Gran Canària) també compta amb vols regulars diaris fins a Sevilla o el Prat? Segona incongruència: si dèiem que és la RFEF qui fa esment sobre la no separació dels equips de la mateixa Comunitat Autònoma; és curiosament la mateixa Federació, en la seva proposta a la resta de club, la que d'una banda separa el Puertollano del Conquense i el Guadalajara, i el CD Teruel del CD La Muela per tal de quadrar la seva configuració de grups. El més lògic i conseqüent del món, vaja. Tot plegat, fa que el tercer condicionant, el de la proximitat, soni a un acudit dels dolents quan veiem que la RFEF inclou en el mateix grup (el primer), els sis equips gallecs i els quatre extremenys: com si el desplaçament entre Almendralejo i Lugo es pogués fer a peu.
Tot plegat resulta en un caos que es repeteix any rere any sense que ni uns ni els altres -els clubs han fet gala d'un immobilisme latent al llarg de les temporades-, ara amb l'agravant d'una crisi econòmica que provoca que molts clubs hagin de mirar fins el darrer cèntim d'euro de cada desplaçament per tal de quadrar els seus pressupostos. I això, en el context de la Segona Divisió B: una categoria del tot deficitària que sovint suposa cavar la tomba per molts equips, tot i que alguns d'ells s'ho guanyin a pols per voler estirar més el braç que la màniga. Davant d'aquesta situació, doncs, no seria millor ser més pràctic i agrupar els equips per àrees geogràfiques, facilitat la proximitat entre els clubs i eliminar en la mesura del possible els gran desplaçaments? Realment és un problema tan gran pagar els desplaçaments a les Illes Canàries quan cada jugador de la selecció espanyola s'embutxacaria 600.000 euros si la 'Roja' guanya el Mundial?
Fet l'speech, l'Hospi es veurà afectat relativament per aquest guirigall dels grups, ja que la situació de Catalunya fa que les dues opcions que es tenien en compte en un principi suposin una despesa força similar, si bé esportivament els clubs catalans consideren millor la companyia dels valencians per continuar al grup tercer. I aquesta serà, llevat de cap girar inesperat de darrera hora, la proposta que sortirà de la reunió de dimarts vinent a Las Rozas: 7 catalans (CE L'Hospitalet, Sant Andreu, Sabadell, Badalona, Lleida, Gramenet i Santboià), 9 valencians (Castelló, Ontinyent, Gandia, Alzira, Alicante, Alcoyano, Benidorm, Dénia i Orihuela), 3 balears (Mallorca B, Sporting Maonès i Atlètic Balears i 1 aragonès (CD Teruel). Poques novetats i 19 rivals amb els quals l'Hospi repetirà enfrontament la propera temporada, ja que no hi haurà cap duel inèdit a la història del club riberenc.
Per la seva banda, la resta de grups podrien quedar configurats de la següent manera:
Grup 1: 6 madrilenys (Real Madrid Castilla, Atlético B, Getafe B, Rayo Vallecano B, Leganés i RSD Alcalá), 2 canaris (Vecindario i Universidad de Las Palmas), 6 gallecs (Celta B, Pontevedra, Lugo, Deportivo B, Montañeiros i Coruxo), 4 extremenys (Cacereño, Badajoz, Extremadura UD i Cerro Reyes Atlético) i 2 conjunts de Castella-la Manxa (Guadalajara i Conquense).
Grup 2: 3 asturians (Caudal de Mieres, Oviedo i Sporting B), 1 càntabre (Gimnástica), 7 bascos (Alavés, Eibar, Real Unión, Lemona, Bilbao Athletic, Barakaldo i Real Sociedad B), 1 riojà (UD Logroñés), 2 navarresos (Osasuna Promesas i Peña Sport), 1 aragonès (La Muela) i 5 equips de Castella i Lleó (Cultural, Mirandés, Palencia, Zamora i Guijuelo).
Grup 4: 11 andalusos (San Roque, Cádiz, Sevilla Atlético, Betis B, Écija, CD Alcalá, Estepona, Roquetas, Jaén, Poli Ejido i Lucena), Ceuta, Melilla, Puertollano i 6 murcians (Murcia, Sangonera, Yeclano, Caravaca, Atlético Ciudad i Jumilla).
Copa Catalunya 2010-11
Per si no n'hi hagués prou, la germana petita de la RFEF, la Federació Catalana de Futbol tampoc és que faci les coses massa bé. Després de celebrar en família la seva Assemblea General Ordinària i d'aprovar, entre d'altres mesures, la reestructuració del futbol territorial català (és a dir, eliminar la Primera Catalana, fer un canvi de nomenclatura i deixar la Preferent Territorial com a categoria prèvia a Tercera Divisió) i de plantar-se gairebé en el 30 de juny, encara ningú sap què passarà amb la Copa Catalunya 2009-2010, que té l'Hospi, l'Espanyol i el Barcelona com a finalistes (sí, tots tres), esperant que l'ens que presideix Jordi Casals doni senyals de vida per tal que aquesta estranya final pugui celebrar-se, a poder ser abans que acabi l'edició 2010-11, que tot just acaba de deixar enrere la cinquena eliminatòria.
Aquesta mateixa tarda, l'altre representant de l'Hospitalet a la competició, la Unificación Bellvitge ha progressat a la sisena ronda de la Copa Catalunya en golejar el Jesús i Maria per 0-3 en un partit disputat a l'estadi de l'Aube, a Deltebre. El conjunt de David Paredes, juntament amb el Figueres, l'Equipo Ja i l'Olímpic Can Fatjó serà present al sorteig de la sisena ronda (primera de la tercera fase, segons la FCF) que encara té la data per confirmar. Un sorteig en què, a banda d'aquests quatre equips, podrien entrar tots els equips de Segona B i Tercera Divisió que vulguin participar en aquesta Copa, és a dir: Sant Andreu, Lleida, Badalona, Gramenet, Santboià, Sabadell, Terrassa, Gavà, Reus, Prat, Cornellà, Manlleu, Llagostera, Europa, Balaguer, Amposta, Castelldefels, Palamós, Vilanova, FC Ascó, Cassà, Premià, Blanes, Rapitenca i Olesa. Tots aquests equips es batran en tres eliminatòries que es disputaran els caps de setmana del 8, 15 i 22 d'agost, abans de progressar a una nova fase de la competició, encara per determinar.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada