Etiquetes

19/6/10

La gran final | CE l'Hospitalet - UD Almería B (Diumenge, 20:30 hores)

Badalona, Lleida, Sabadell i Gramenet o Vilafranca, Montañesa, Balaguer i Terrassa? La resposta la tindrem, segur, demà a mitjanit. A molt estirar i sent relativament pessimistes, comptant que el destí -capriciós destí- conduís l'eliminatòria entre el Centre d'Esports l'Hospitalet i la Unión Deportiva Almeria B a la fatídica tanda de penals. Sería culminar aquesta llarguíssima temporada de la forma més dramàtica possible, de la manera que només l'Hospi ho sabria fer. Però els cors de l'afició riberenca s'han acostumat darrerament a tot tipus d'emocions fortes, motiu suficient com perquè el destí esculli qualsevol altre camp del futbol espanyol on descarregar la seva ira. Aquí, a l'Hospitalet, només pensem en un concepte: Segona B. No serà, ni molt menys, una tasca fàcil, ja que al davant l'Hospi tindrà un equip d'allò més complicat, dur, rocós, més semblant al Rayo Vallecano B que no pas a l'Azuqueca, amb tot el que això suposa. El millor, segurament, el minimíssim avatatge amb què compta l'Hospi després del gol de Lucas Viale a Almería al partit d'anada. Perquè després de marxar de Madrid i d'Azuqueca de Henares sense marcar cap gol, l'Hospi començarà el partit de tornada amb l'eliminatòria al seu favor, un factor que l'equip ha de saber gestionar a l'hora de controlar el partit.

L'Hospitalet buscarà seguir el camí que aquest mateix dissabte han obert el Getafe B, el Coruxo i el Yeclano, que han aconseguit l'ascens a Segona B després d'eliminar el Portugalete, la Roda i l'Haro, respectivament. L'Hospi, o bé l'Almería B, serà el darrer equip de les quatre primeres categories del futbol espanyol a definir sobre el terreny joc la categoria en què jugarà la temporada vinent; una dada si més no curiosa. I és que si bé a ca n'Hospi tothom pensa en l'ascens, a Almería no plantegen aquest partit, ni de bon tros, com una oportunitat per a fer turisme: més aviat el contrari.
 
L'equip de José María Salmerón va sortir de la ciutat d'Almería ahir divendres en direcció a Castelló de la Plana, on va fer-hi nit per tal d'alleugerir el llarg viatge a realitzar i per poder exercitar-se aquest mateix matí, en una sessió que ha tingut lloc a la Ciutat Esportiva del Vila-real, abans que tornessin a agafar l'AP-7 fins a Castelldefels, on s'allotjaran fins demà a la tarda. Viatge repartit en etapes per arribar el més descansats possibles a la cita d'aquest diumenge, un partit què el filial almerienc en particular, i la Unión Deportiva Almería com a club en general hi tenen dipositades moltes esperances de cara al seu projecte de futur: recordem que aquest equip s'havia format en part a base de talonari per pujar-lo a Segona B aquesta temporada per tal que el salt entre el segon i el primer equip no fos tan brusc. Amb força patiment, l'Almería B ha arribat al darrer partit de la darrera eliminatòria d'aquesta fase d'ascens amb les opcions d'assolir l'objectiu intactes, i és clar que un cop aquí, no pensen renunciar a res.
 
Així ho creu el seu míster, José María Salmerón, que no considera que l'empat (1-1) del partit d'anada doni a l'Hospi la condició de clar favorit tot i que l'Almería B necessitarà fer almenys un gol si vols somiar amb l'ascens. Després del partit d'anada, Salmerón compta amb tots els seus homes en perfecte estat per la disputa de l'encontre, sense cap sancionat ni lesionat en el planter: l'únic que no podrà 'ser de la partida' és el segon entrenador, Víctor Mañas, que ha rebut dos partits de sanció després de ser expulsat diumenge passat per Gallego Gambín. Per tant, Salmerón podrà remenar i triar per seleccionar els onze homes que s'enfrontin demà a l'Hospi, tot i que no és gens descartable que repeteixi l'onze inicial que va començar el partit d'anada davant els homes de Jordi Vinyals, amb la possible entrada de Quini en substitució de l'estonià Andreev, desencertat fa set dies al Juan Rojas: Álvaro, Alfonso, Cobos, Rigo, Trujillo, Alberto Martín, Chico, Jesús Rubio, Quini (o Andreev), Baby i Carralero. Caldrà estar de nou atents a les incursions de l'exbarcelonista Baby, l'home més desequilibrant de l'Almería B, hàbil i veloç, que ja va portar de corcoll la defensa de l'Hospi diumenge passat; tot això sense desmerèixer jugadors com ara Chico, Jesús Rubio, o l'autor del gol de l'empat, Cobos.
 
Tot plegat, factors que haurà de valorar convenientment Jordi Vinyals per tal d'ajustar els darrers detalls per treure el màxim profit i un millor resultat demà al vespre. Primera premisa: no val a refiar-se. I és que l'Almería B ja va mostrar les urpes fa set dies al Juan Rojas i només una mescla de desencert atacant i encert de la defensa i porter de l'Hospi van fer que els riberencs sortissin indemnes d'Almería. Segona premisa: no especular amb el resultat. L'1-1 de l'anada és un resultat tan positiu com perillós si no se sap gestionar correctament; cal que l'Hospi jugui com ha vingut fent fins ara (principalment durant la lliga regular), mostrant-se contundent en atac i en defensa, fent poques concessions als rivals i, sobretot, mostrant un 200% de concentració per evitar problemes. Tercera premisa: no encaixar cap gol. Això donaria ales a l'Almería B, que veuria l'eliminatòria realment oberta; l'Hospi fa quatre partits consecutius que encaixa gol, una circumstància inèdita aquesta temporada i que ha acabat costant massa cara en aquest rush final. No encaixar cap gol equival a guanyar-se una plaça a Segona B. Així de clar. 
 
La resta de premises i d'indicacions les deixarem al cos tècnic i als detalls que el partit de demà vagi deixant. Un partit que no podrà jugar Cristian Lobato, un dels homes més en forma de la plantilla de l'Hospi: l'expulsió del jove davanter riberenc diumenge passat i el corresponent partit de sanció suposa una baixa molt sensible pel quadre riberenc, que haurà de buscar una alternativa per aquesta banda esquerra. Ceballos i Cristian Gómez compten amb força números per ocupar la plaça de Lobato; especialment el segon, sempre que Manel Gómez estigui al 100% i pugui formar el doble pivot amb Toni Velamazán. Del contrari, serà David Ceballos qui ocupi la posició d'extrem/interior esquerre, tal i com ja va fer (i amb bona nota) al Teresa Rivero davant el Rayo Vallecano B. Per si de cas, a la recàmara hi haurà Cristian Alfonso, que sembla prou recuperat de la seva lesió al peu i podria estar disponible per disputar alguns minuts si el partit ho requereix. Una situació que recorda a la d'Eloi Fontanella i Jordi Martínez davant el Rayo B, en què van forçar tot i no trobar-se al 100%. La diferència és que ara sí que no hi ha marge d'error.
 
L'altre dubte recau en Manu Viale, després que el central italoargentí es retirés amb un fort cop diumenge passat. Dubte fins a darrera hora, en cas que el germà gran dels Viale no pogués formar part de l'onze inicial la seva posició a l'eix de la defensa l'ocuparia Dani Morales, que no és titular des del partit de lliga davant del Blanes (3-2). Així doncs, l'onze inicial que podria presentar Jordi Vinyals seria el format per Carlos Craviotto, Iván Hammouch, Barón, Manu Viale (o Dani Morales), Lucas Viale, Toni Velamazán, Manel Gómez (o Ceballos), Cristian Gómez, Corominas, Eloi Fontanella i Jordi Martínez.
 
22 actors principals per una única sessió que començarà a dos quarts de nou del vespre a l'Estadi de Futbol de l'Hospitalet i que tindrà com a director d'orquestra el col·legiat balear Santiago Varón Aceitón, que tot just dirigirà el primer partit a la història de l'Hospi amb el fantasma del seu col·lega de col·legi, Rodado Rodríguez, que tan infaust record va deixar ara fa un més amb motiu de la visita del Rayo B. El jove àrbitre mallorquí estarà assistit a les bandes per José Antonio Diéguez Julià i Carlos Alberto García Sánchez.
 
És el darrer partit d'una llarga temporada, una temporada que va arrencar un ja llunyà 1 d'agost pel que fa als partits i que ha vist jugar l'Hospi, entre amistosos, Històrics, Copa Catalunya, Lliga i Play-off, 56 partits sense comptar el de demà diumenge. De Champions. El millor de tot, la trajectòria gairebé immaculada de l'equip, que arriba a la recta final de l'any futbolístic amb totes les opcions d'acomplir amb l'objectiu marcat abans de jugar aquests 56 partits. el retorn a la Segona B. Tot plegat, motiu suficient per agrair i donar suport a aquests jugadors que han passejat el nom de la ciutat de l'Hospitalet per tota Espanya amb el cap ben alt i demostrant que jugant a futbol també es pot arribat lluny. Per tot això i pels motius que es vulguin trobar, ningú no pot fallar demà: toca anar l'Estadi i fer costat a l'Hospi, a l'equip que porta el nom de la ciutat. El preu, irrisori: 5 euros pels socis i 8 euros pels no socis. La recompensa: impagable.

1 comentari:

  1. Cristian no t'oblidis de que tenim la "metralladora" ta ... ta ... ta ... també pot jugar en qualsevol moment del partit i crec que amb una gran efectivitat davant del gol com ho va demostrar contra el Azuqueca. ! Guanyarem! Serem EQUIP DE 2 ª DIVISIÓ B
    Jaume Oromí

    ResponElimina