Etiquetes

28/5/10

És EL partit | CD Azuqueca - CE L'Hospitalet (dissabte, 19.00 hores)

Al futbol, com a la vida, tot i que tenir objectius a mig o llarg termini és important i fins i tot cabdal, allò que acaba comptant és el dia a dia, viure el moment i planificar a partir d'allò que es va aconseguint. Moltes vegades, el futur hi pinta ben poc en aquest present, i el passat, tot i que la temptació de tenir-lo de compte és gran, tampoc hi hauria de pintar massa. El que li va passar a l'Hospi diumenge a l'Estadi perdurarà per molt de temps a l'imaginari col·lectiu de l'Hospi, però ha de quedar en un segon, tercer o vintè terme durant almenys un parell de setmanes. Perquè l'Hospitalet té ara un nou repte: superar aquesta segona eliminatòria davant l'Azuqueca. L'ascens? La tercera eliminatòria? Si es fan les coses bé hi haurà temps per pensar-hi. Ara toca pensar en l'Azuqueca i treballar per eliminar-lo, que no serà una tasca gens fàcil. I és que ja hem vist que no podrem confondre il·lusió i certesa, que ningú no regala res i que els favoritismes es demostren sobre el terreny de joc, tot i que en ocasions hi hagi situacions que anul·lin aquest favoritisme.

La cita de demà al San Miguel d'Azuqueca de Henares és tot un repte pels de Jordi Vinyals, però també pels locals, que tenen el seu davant una oportunitat única de seguir fent història. Fins ara, el novè lloc de la temporada 2007-08 era el sostre dels azudenses, que tot just aquest any complien la seva 15a presència a Tercera Divisió en els seus 39 anys d'existència. Aquest any aspiraven a una temporada "tranquil·la", però els bons resultats (especialment al seu camp), han dut els de l'Henares a unes cotes insospitades ara fa vuit mesos. Amb Javi Robledo i Cristian Seubert al capdavant (36 gols entre tots dos), l'Azuqueca ha sorprès gairebé tothom acabant tercer al campionat de lliga. Practiquen un joc alegre, força ofensiu, ràpid i directe. Amb l'ex de Ciempozuelos, Sergio Pancorbo com a líder de la defensa (198 cm d'alçada i tot un perill al joc aeri), Quique Vázquez i Javi Hernández al mig del camp o amb els ja esmentats Robledo i Seubert en punta d'atac, l'Azuqueca s'ha fet fort al seu camp de San Miguel, on roman invicte en els 20 partits que ha disputat aquesta temporada (15 victòries i 5 empats).

Un dels seus punts febles, però, pot ser que aquest atreviment ofensiu faciliti espais als davanters de l'Hospi; de fet, l'Azuqueca és, amb 52 gols en contra, un dels equips més golejats de tots els classificats per aquesta fase d'ascens. Així doncs, l'encert de cara a porteria tindrà una importància encara major, sabent sobretot que un gol a domicili pot tenir un valor increïble per un Hospi que tractarà de tornar a terres catalaens amb un resultat positiu. A Azuqueca, però, tot i penjar el cartell de favorit a l'Hospi, no renuncien a res, conscients de les seves armes i que són ben capaços de fer-li passar-ho malament a l'Hospi aquest mateix dissabte a San Miguel. I és que el míster local, Quique López feia referència al favoritisme riberenc per assegurar que no tenen "res a perdre, ja que tota la pressió la tenen ells". Tanmateix, el tècnic de l'Azuqueca no pensa renunciar a l'estil que ha dut l'equip fins aquí, independentment de les xifres 'defensives' amb les que arriba l'Hospi a la cita de demà, una cita per la qual l'Azuqueca presentarà un onze molt similar al que ha jugat els dos partits davant la Universidad de Oviedo, un cop Carlos Sierra s'ha recuperat d'un esquinç al turmell i amb Mario Torre encara de baixa. Així, els onze homes que podrien començar el partit d'inici són Jesús, Alcocer, Diego, Pancorbo, Javi Hernández, Carlos Sierra, Carlos González (o Mata), Ongil, Kike Vázquez, Javi Robledo i Cristian Seubert.

Per la seva banda, el Centre d'Esports l'Hospitalet ja es troba camí de Guadalajara per tal de fer-hi nit i preparar en millors condicions el partit de demà. Afortunadament, el cop que va suposar el gol del Rayo Vallecano B al minut 96 ha hagut de quedar mig oblidat per culpa (o gràcies) d'aquesta nova eliminatòria; diu la dita que "un clau treu un altre clau"... I un dissabte de bricolatge és el que li espera a l'Hospi, en un partit que de ben segur tindrà un ritme intens i en el qual caldrà estar atent en qualsevol jugada per no complicar-se la vida de forma innecessària, més encara sabent de les virtuts i del potencial dels roig-i-negres com a locals, tot i el cartell de víctima que han decidit penjar-se.

Tant o més important que la cura que caldrà tenir amb l'Azuqueca, serà la capacitat de recuperació física i, sobretot, moral, dels jugadors de l'Hospitalet al llarg d'aquesta setmana. Serà de ben segur una de les grans claus que permetin l'Hospi treure un bon resultat a Azuqueca, més enllà de les baixes que demà presentarà el quadre català. Perquè Jordi Vinyals seguirà sense poder comptar amb el concurs de Cristian Alfonso, lesionat, mentre que la participació d'Eloi Fontanella i de Jordi Tarrés està força complicada per culpa, també, de les seves respectives lesions. La bona notícia, però, seria la del retorn de Jordi Martínez a l'onze inicial, un cop el màxim golejador de l'Hospi a la lliga estaria pràcticament recuperat de les seves molèsties. Així doncs, l'equip que Vinyals podria presentar demà a San Miguel podria ser el format per Craviotto, Hammouch, Barón, Manu Viale, Lucas Viale, Toni Velamazán, Manel, Lobato, Cristian Gómez, Corominas i Jordi Martínez. Si es confirmen les baixes de Tarrés i d'Eloi, la banqueta l'ocuparien Dani Planchería (ps), Dani Morales, Marcos Guill, Quique Cárcel i David Ceballos. Una banqueta en la qual, per cert, no s'hi podran assegure ni Lluís Payán, ni Manuel Ruano ni Daniel Sánchez, sancionats amb 4 partits (el primer) i un partit (els altres dos), després de les seves expulsions diumenge passat.

El partit de demà dissabte començarà a les 7 de la tarda a l'estadi de San Miguel, un camp amb un aforament força limitat (hi poden entrar unes 2.000 persones) i que demà viurà una festa, tal i com va passar ara fa dues setmanes davant la Universidad de Oviedo. A banda de fer una crida a tota la localitat, també s'ha animat a l'afició del Guadalajara per fer costat a l'Azuqueca, ara que els morats són fora dels play-offs d'ascens a Segona A. Tot recordant que els preus de les entrades són de 5€ pels socis de l'Azuqueca, 10€ l'entrada anticipada i 15€ a taquilles el dia del partit, el que és segur és que l'ambient serà de gala al feu azudense. L'encontre serà dirigit pel jove àrbitre madrileny Roberto Carralero Calvo, que estarà assistit a les bandes pels també madrilenys Julián Pino Merino i Hugo Muñoz Hernández. Serà, òbviament, la primera vegada que aquest col·legiat xiuli un partit de l'Hospi, com també serà la primera vegada que l'Hospi visiti la província de Guadalajara per disputar-hi un partit i, per tant, també s'estreni a la localitat d'Azuqueca de Henares.

2 comentaris:

  1. El partido creo que se puede ver por internet desde Azuqueca TV.....Saludos y Força Hospi!

    Antonio

    ResponElimina
  2. En su página web lo tienen anunciado, a ver si es verdad.

    ResponElimina